به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، سازمان همکاری اقتصادی با نام اختصاری «اکو» (Economic Cooperation Organization) یک بلوک مهم اقتصادی ـ منطقهای است که10 کشور آسیایی و اروپایی عضو آن هستند و پایه های اصلی آن توسط ایران، پاکستان و ترکیه بنا شده است.
به نقل از رادیو دولت پاکستان، ''شاه محمود قریشی'' امروز (سه شنبه) در مراسم روز اکو در اسلام آباد افزود: کشورهای عضو اکو می توانند از طریق ارتباطات منطقه ای به ویژه اجرای طرح های راه آهن، احداث جاده، بنادر و استفاده از آخرین فناوری به اهداف مشترک خود برسند.
قریشی با اشاره به اهمیت اکو و ظرفیت های همکاری میان اعضای این سازمان منطقه ای گفت: سازمان اکو اهمیت فراوانی به اهداف صلح و توسعه در منطقه قائل است بنابراین تقویت همکاری ها میان اعضا اکو در سطوح مختلف اجتناب ناپذیر است.
وزیر امور خارجه پاکستان گفت: این کشور اطمینان می دهد که همچنان به نقش خود برای ترویج همکاری ها میان کشورهای منطقه ای و دستیابی به اهداف توسعه پایدار ادامه خواهد داد.
این سازمان از سال 1964 میلادی فعالیت خود را در قالب نام نام 'آر. سی. دی' (Regional Cooperation for Development) که نام اختصاری 'سازمان همکاری عمران منطقه ای' است، آغاز کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلام ایران در سال 1357 هجری شمسی، کار این سازمان با وقفه ای حدود هفت ساله مواجه شد و در سال 1364، این سازمان همکاری منطقه ای، این بار با نام 'اکو'، حیات خود را از سر گرفت.
پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، افغانستان و شش کشور استقلال یافته منطقه آسیای میانه وقفقاز شامل ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و جمهوری آذربایجان به جمع اکو افزوده شدند و به مناسبت افزایش اعضای سازمان همکاری های اقتصادی از سه کشور به 10 کشور، روز هفتم آذر 1371، به عنوان روز اکو نامگذاری شد.
این سازمان هماکنون با 10 عضو، حدود 450 میلیون نفر جمعیت و حدود هشت میلیون کیلومتر مربع مجموع وسعت کشورهای عضو، از امکانات نفت، گاز، منابع طبیعی مختلف و صنایع گوناگون برخوردار است.
دبیرخانه و بخش فرهنگی سازمان اکو در تهران، دفتر اقتصادی آن در ترکیه و دفتر علمی آن در پاکستان است. زبان رسمی اکو انگلیسی است و مقر اصلی آن، در تهران است.