ماهان شبکه ایرانیان

راهنمای تغذیه ای کودکان مبتلا به شیلوتراکس

چربی‌های معمول غذایی باید بسیار محدود شوند و به جای آن باید از چربی دیگری به نام ام‌.سی‌.تی استفاده شود که باعث افزایش ترشحات نمی‌شود. کودک ما نیاز به انرژی دارد.

راهنمای تغذیه ای کودکان مبتلا به شیلوتراکس

مریم آریافر؛ کارشناس ارشد صنایع غذایی، مرکز آموزشی تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی

شیلوتوراکس درکودکان ممکن است خود به خود و یا به دنبال عمل جراحی ایجاد شود.

در این حالت مایعی به نام شیل در قفسه سینه‌ بیمار تجمع می‌یابد.

این مایع حاوی چربی، پروتئین و سلول‌های دفاعی بدن می‌باشند. جمع شدن مایع در فضای سینه‌ای بیمار باعث تنگی نفس، سرفه و درد قفسه سینه می‌گردد.

به همین دلیل بسیار مهم است که این مایعات تجمع یافته از بدن کودک خارج شده و همچنین از تجمع مجدد آنها جلوگیری شود.

یکی از موارد بسیار مهم در کاهش حجم ترشحات، حذف چربی‌های غذایی از رژیم غذایی کودک می‌باشد زیرا با مصرف چربی بیشتر در غذا میزان مایع دفعی از بدن هم بیشتر می‌شود.

بنابراین حتما سعی شود غذای کودک کاملا بدون چربی طبخ شود.

چربی‌های معمول غذایی باید بسیار محدود شوند و به جای آن باید از چربی دیگری به نام ام‌.سی‌.تی استفاده شود که باعث افزایش ترشحات نمی‌شود.

کودک ما نیاز به انرژی دارد و در صورت حذف روغن‌های معمولی از غذا چربی ام‌.سی‌.تی باید به غذای او اضافه شود.

حذف کامل چربی ممکن است عوارضی هم برای کودک به دنبال داشته باشد، زیرا ترکیبات مهمی در چربی‌ها وجود دارند که برای رشد مهم هستند و به نام اسیدهای چرب ضروری معروف می‌باشند.

کودکانی که از رژیم بدون چربی استفاده می‌کنند بعد از مدتی دچار کمبود اسیدهای چرب ضروری می‌شوند که علائم آن اسهال، دیر خوب شدن زخم‌ها، ریزش مو و پوسته پوسته شدن پوست بدن می‌باشد.

در صورت مشاهده این علائم حتما پزشک کودک را مطلع سازید. باید برای جلوگیری از بروز کمبود اسیدهای چرب ضروری موارد زیر را اجرا کنید.

برای کودک 3-1 ساله یک قاشق سر خالی مربا‌خوری (4 گرم) مخلوط روغن سویا و کانولا و برای کودک 6-4 ساله یک قاشق مرباخوری کامل (6 گرم) از مخلوط روغن سویا و کانولا در غذا استفاده شود مابقی چربی مورد نیاز بدن کودک باید از چربی ام،سی،تی و طبق نظر کارشناس تغذیه مصرف شود.

از آنجایی که مایع دفع شده حاوی آب و مواد معدنی و پروتئین هم می‌باشد و این مواد مهم را از بدن کودک دفع می‌کند باید حتما جبران شده و مجددا به بدن کودک وارد شوند وگرنه باعث ضعیف شدن کودک می‌گردد.

همچنین به خاطر حذف چربی از غذای کودک و نرسیدن ویتامین‌های محلول در چربی به بدن او باید ویتامین‌های محلول در چربی مانند A، D، E و K طبق نظر پزشک تجویز شود.

در رژیم غذایی روزانه کودک حتما یک لیوان آب میوه تازه و دو عدد میوه تازه همچنین 60 گرم انواع گوشت (3 تکه گوشت خورشی یا یک ران مرغ یا یک کف دست ماهی) و حبوبات (نصف فنجان) وجود داشته باشد تا جبران مواد دفع شده از بدن او بشود. 

نمونه برنامه غذای روزانه 

صبحانه: انواع نان (لواش، تافتون و سنگک) + مربا یا عسل یا سفیده تخم‌مرغ، پنیر تهیه شده از شیر بدون چربی یا فرنی تهیه شده از شیر بدون چربی 

میان‌وعده صبح: انواع میوه، آب‌میوه، ژله یا کمپوت یا شیر موز با شیر بدون چربی. 

ناهار و شام: برنج کته بدون روغن، انواع خورش با گوشت قرمز کاملا بدون چربی، خورش فیله مرغ و سبزیجات یا جوجه کباب یا ماهی کبابی یا هویج پلو و یا استانبولی پلو با مرغ بدون روغن همراه با سبزیجات.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان