ماهان شبکه ایرانیان

رشد بانکداری اسلامی در افغانستان

از سال ۲۰۱۵ سرمایه بانکداری اسلامی افغانستان سرمایه خود را سه برابر کرده است اما با موانعی چون سود، گزینه‌های محدود سرمایه‌گذاری و ابزارهای مالی مواجه بوده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، هئیت خدمات بانکداری اسلامی که مقر آن در مالزی است، در گزارشی نوشت: از سال 2015 سرمایه بانکداری اسلامی افغانستان سرمایه خود را سه برابر کرده است اما با موانعی چون سود، گزینه‌های محدود سرمایه‌گذاری و ابزارهای مالی مواجه بوده است.

براساس این گزارش، بخش بانکداری افغانستان بسیاری محدود است و بانکهای این کشور تلاش دارند با ارائه ابزارهای مالی اسلامی تلاش دارند افراد را جذب بانک کنند.

به نوشته رویترز، در حالی که تنها 15 درصد مردم افغانستان حساب بانکی دارد، افغانستان در حال حاضر یک بانکداری اسلامی کامل دارند و بانکهای عادی این کشور نیز خدمات اسلامی را ارائه می‌دهند.

این بانکهای در حدود 27 میلیارد افغانی معادل 365 میلیون دلار سرمایه دارند که این مقدار نسبت به انتهای سال 2014 که رقمی بالغ بر 9 میلیارد افغانی بود 3 برابر شده است.

بانک مرکزی افغانستان در آوریل سال جاری اولین مجوز بانک اسلامی را به یکی از بانکهای این کشور اعطا کرد.

بانکهای که خدمات اسلامی ارائه می دهند توانستند دارایی خود را در سه ماهه سوم سال 8.9 درصد افزایش دهند، اما نرخ سود نابرابر بوده و به دلیل وجود گزینه‌های سرمایه گذاری منطبق با شریعت محدود، حجم پول زیادی در این بانکها وجود دارد.

به نوشته این رسانه انگلیسی، در حاضر بانکهای اسلامی در افغانستان دو صورت خدمات منطبق با شریعت ارائه میدهند: مرابحه و اجاره.

بانک مرکزی افغانستان در سال 2015 مقررات اسلامی برای بانکها را تدوین کرده و همچنین روی مقرراتی کار می کند که بتواند در مورد امور حسابداری و توسعه محصولات بانکی را نیز پوشش دهد.

/

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان