به گزارش خبرنگار
حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهدی امیری اصفهانی قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در همایش مددکاری اجتماعی و مدارای اجتماعی که امروز(دوشنبه) برگزار شد، با بیان اینکه جامعه ما دوران گذر را طی میکند و وارد دورهای شده که برای ما ناشناخته است و به طور طبیعی در این دوره گذار، چالشها و مشکلاتی وجود دارد که تهدیدهایی را در روابط اجتماعی ایجاد کرده که ناشی از رفتارهای منفعت طلبانه است.
وی افزود: رفتارهای منفعت طلبانه فردی پیچیدگیهایی ایجاد کرده که زمینه ناهنجاریهای رفتاری می شود.
قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بیان داشت: امروز مرزهای جغرافیایی دیگر معنایی ندارد و دنیای بدون مرز بر رفتارهای اجتماعی افراد حاکم شده است و افراد به دنبال تبادل نظرات بدون محدودیت هستند.
امیری اصفهانی تصریح کرد: از سوی دیگر تنوع فرهنگی و زبانی تهدیداتی را در حوزه اجتماعی ایجاد کرده و تمام این موارد زمینه بروز اختلال های رفتاری خطر ساز را بیشتر کرده است.
وی گفت: رفتارهایی که برمبنای نظم استوار باشد موجب آرامش در جامعه می شود.
قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تأکید کرد: تحمل موافق و مخالف یک نیاز عملی و ضرورت عقلی محسوب میشود که در این میان مدارا یک الزام اجتماعی است که در مدیریت رفتار باید به آن توجه کرد و در غیر این صورت موجب به هم ریختن نظم عمومی میشود و در دوران امروز بدون تعامل و مدارا نمیتوان زندگی کرد.
امیری اصفهانی با اشاره به اصل 40 قانون اساسی گفت: در این قانون تاکید شده که هیچ کسی حق ندارد برای احقاق حقوق خود موجب اضرار به غیر و تجاوز به منافع عمومی شود، یعنی باید کاری کنیم که حق افراد از بین نرود و این مسأله با مدارا امکان پذیر است.
وی افزود: در عرصه اخلاقی و رفتاری تعهدات رفتاری با غیر مسلمان مورد توجه قرار گرفته و از نظر سیاسی آزادی احزاب و رسانه ها در قانون مورد توجه قرار دارد.
قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: مدارا به معنی نرمی در رفتار است و نقش مدارا در همبستگی جامعه مشخص است و نقش انسان های صبور و بردبار که مددکاران اجتماعی یکی از مصادیق آن هستند.
امیری اصفهانی افزود: شاخص تاب آوری در جامعه کاهش یافته و عامل ایجاد رفتارهای خشن شده و رفتارهای خشن رو به افزایش است.
وی گفت: پرونده های موجود در قوه قضاییه نشانگر رفتارهای خشن است و در صدر پروندههای دستگاه قضا اهانت، خشونت خانگی، دعاوی خانوادگی، قتل، ضرب و شتم و حوادث رانندگی قرار دارد که علت آنها فقدان مدارا است.
قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه بیان داشت: ارتقا و بازآفرینی ازرش های اخلاقی یک ضرورت در جامعه ما است. بخشش و عطوفت گمشده های جامعه امروز است که باید بازآفرینی شود. نبود نشاط اجتماعی یک نقص در جامعه ما است و مدارا نقش موثری در افزایش امنیت و پایداری زندگی زناشویی و طلاق و انظباط اجتماعی دارد که رسانه ها به ویژه رسانه ملی می تواند در تحقق آن نقش داشته باشد.
امیری اصفهانی بیان داشت: در قوه قضاییه و معاونت پیشگیری از وقوع جرم برنامه های زیادی با نهادها و سازمان ها از جمله انجمن مددکاری برای افزایش مدارای اجتماعی در دست انجام است.