ماهان شبکه ایرانیان

یک جمعیت شناس: نگران سندرم تجرد هستم

خبرگزاری ایسنا: صفورا جمشیدی با اشاره به سقوط معنادار بعد خانوار اظهار کرد: امروز بعد خانوار کمی بیشتر از عدد سه است و میانگین این شاخص در کشور حدود 3.3 شده است.

وی ادامه داد: بعد خانوار میانگین تعداد افراد هر خانوار در کشور است. یعنی خانواده‌های کشور به صورت میانگین سه نفره شده‌اند. این در حالی است که بعد خانوار در روستا‌ها تنها یک دهم بیشتر از این بعد در شهر است. درحالی که روستا‌ها باید به فرزند به دید نیروی تولید نگاه کنند.

این جمعیت شناس گفت: سرشماری نفوس و مسکن نشان می‌دهد بیش از هشت درصد خانوار کشور تک نفره هستند و این آمار هیچ سنخیتی با فرهنگ و سبک زندگی ایرانی ندارد. به خصوص در کشوری که از دیرباز بنیان خانواده برای آن دارای اهمیت و آیین خانوادگی بخشی از شیوه زندگی بوده است.

جمشیدی تصریح کرد: بیش از 20 درصد از خانوار کشور نیز دو نفره هستند. در واقع 30 درصد از خانوار کشور یا تک نفره هستند و یا فرزندی ندارند. این آمار نشان می‌دهد ایران به شدت درگیر سندرم تجرد شده و نرخ تجرد خواهی در کشور در حال افزایش است.

وی ادامه داد: بخشی از این پدیده به دلیل تغییر ساختار‌های نهادی و تبادل فرهنگی است، اما باید پذیرفت عمده این رویداد از مشکلات اقتصادی و تنظیم نبودن بازار‌های مالی کلان همچون بازار مسکن است.

این کارشناس جمعیت گفت: سندرم تجرد در کنار کاهش سطح مقطع هرم جنسی- سنی، موجب خواهد شد در آینده‌ای نه چندان دور با یک فاجعه تمام عیار در مباحث جمعیتی روبرو شویم.

جمشیدی تاکید کرد: البته این به معنای این نیست که باید جمعیت را افزایش دهیم. چرا که گرچه جمعیت شناسان و دولتمردان به افزایش جمعیت علاقه دارند، اما ظرفیت زیستی در زیست بوم ایران با شرایط فعلی برای افزایش جمعیت توانی ندارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان