ماهان شبکه ایرانیان

آلمان: خروج از اتحادیه اروپا باید کامل باشد

خبرگزاری فارس: «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان امروز (پنجشنبه) تأکید کرد، پیش‌نویس توافق برگزیت میان بریتانیا و اتحادیه اروپا یک مبنای منصفانه برای خروج منظم این کشور از این اتحادیه دارد و زمانی که منافع مربوط به ماندن به عنوان عضو اتحادیه اروپا مطرح می‌شود، انگلیس نمی‌تواند به صورت گزینشی عمل کند.

بنا بر گزارش خبرگزاری «رویترز»، ماس در پیامی که در صفحه توئیترش منتشر کرد، نوشت: «ما باید هر اقدامی که در توان داریم صورت دهیم تا مانع از وقوع یک برگزیت سخت شویم. اما آنچه مشخص باقی خواهد ماند این است که خروج (از اتحادیه اروپا) به معنای خروج کامل (از این اتحادیه) است و عملکرد گزینشی نمی‌تواند در اینجا وجود داشته باشد.»

وی افزود: «با توافق حاصل شده پای میز مذاکرات، اتحادیه اروپا قبلا مساعدت و همراهی خود با بریتانیا را نشان داده است. این (توافق) حالا یک مبنای منصفانه برای خروجی منظم و سیستماتیک (از اتحادیه اروپا) است».

انگلیس در سال 1973 میلادی به اتحادیه اروپا ملحق شد. در آن زمان این اتحادیه با نام اتحادیه اقتصادی اروپا فعالیت داشت و تعداد اعضایش کمتر از تعداد اعضای فعلی بود.

همه‌پرسی برگزیت، روز 23 ژوئن سال 2016 میلادی (سوم تیرماه سال 1395) برگزار شد. در این همه‌پرسی، مجموعا 51.9 درصد از رای‌دهندگان خواستار کشورشان از اتحادیه اروپا شدند. 48.1 درصد هم به ماندن رأی دادند. بیش از سی میلیون نفر در این همه‌پرسی شرکت کرده بودند که به معنای مشارکت 71.8 درصدی بود.

بریتانیا اولین عضو اتحادیه اروپا است که تصمیم به خروج از آن گرفت. به دلیل همکاری‌های اعضای اتحادیه اروپا در زمینه‌های متعدد، برای خروج یک عضو، باید مذاکراتی میان اعضا برگزار شود تا شرایط جدایی دو طرف بررسی و در نهایت برای دوران بعد از جدایی، توافقی حاصل شود.

چند ماه بعد از همه‌پرسی برگزیت، مذاکرات از 29 مارس سال 2017 (نهم فروردین 1396) با به جریان انداختن ماده 50 معاهده لیسبون که قواعد خروج یک عضو اتحادیه اروپا را تعیین می‌کند، آغاز شد و از ماه ژوئن سال 2017 تاکنون حداقل ماهی یکبار مذاکره میان بریتانیا و اتحادیه اروپا برگزار شده است.

سرانجام در تاریخ 25 دسامبر (4 آذرماه) سران اروپا پیش‌نویس توافق برگزیت را تصویب کردند و آن را برای تأیید نهایی در پارلمان بریتانیا در اختیار ترزا می‌قرار دادند، اما این روند طبق برنامه‌ریزی انجام شده پیش نرفته و پارلمان انگلیس به دلیل اختلافاتی که در خصوص مفاد این پیش‌نویس در میان قانونگذاران این کشور وجود دارد هنوز آن را تصویب نکرده است.

طبق قوانین اتحادیه اروپا، دو سال بعد از به جریان افتادن ماده 50 معاهده لیسبون، انگلیس باید از اتحادیه اروپا خارج شود، اما در صورت توافق اعضای اتحادیه، این تاریخ می‌تواند تغییر کند و ضرب‌الاجل برگزیت به تعویق بیافتد.

بعد از روز خروج یعنی 29 مارس سال 2019 (نهم فروردین 1398)، 21 ماه دوره گذار تعیین خواهد شد که به معنای دوره‌ای پیش از دوره پسابرگزیت است. در دوره گذار که تا پایان سال 2020 به طول خواهد انجامید، بریتانیا همچنان در اتحادیه اروپا باقی می‌ماند، اما قدرتش محدودتر از قبل خواهد بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان