به گزارش ایسنا به نقل از ارث، معمولا انرژی خورشیدی و انرژی بادی، موردنظر طرفداران محیط زیست هستند، اما هر نوع انرژی برای محیط زیست هزینه دارد و انرژی بادی و خورشیدی هم از این قاعده مستثنی نیستند. استفاده از قدرت باد، یکی از پاکترین و پایدارترین راههای تولید برق است، زیرا تولید آلودگیهای سمی و انتشار گازهای گلخانهای را ندارد.
انرژی بادی، فراوان، پایانناپذیر، مقرون به صرفه و جایگزین مناسب و قابل توجهی برای سوختهای فسیلی است، اما میتواند آسیبهایی به محیط زیست وارد سازد.
طبق بررسیها، توربینهای بادی، سالانه عامل از بین رفتن خفاشها و پرندگان بسیاری هستند و یا پانلهای خورشیدی که در کویر قرار میگیرند، محیط زیست این مناطق را به خطر میاندازند، زیرا زیستگاه حیوانات بومی را اشغال میکنند.
محققان همچنین تاکید کردند که اجرای ملزومات اولیه برای انرژی خورشیدی و بادی، منجر به ایجاد آلایندگی برای محیط زیست میشود. برای مثال، پانلهای خورشیدی برای ساخته شدن، نیاز به فلز و پلاستیک دارند و توربینهای بادی هم نیاز به مقدار زیادی بتن داشته که هرکدام باعث ایجاد آلودگی میشوند.
نتایج بررسیها نشان میدهد، از آنجاکه این راههای تولید انرژی، مقرون به صرفهترین نوع تولید انرژی هستند، باید تمهیداتی برای کمتر آسیب رساندن آنها به محیط زیست اندیشیده شود، مثلا قرار دادن توربینهای بادی در مناطقی که پرندگان و خفاشها کمتر در آنجا تردد دارند.
همچنین، با توجه به استفاده بیشتر از انرژی خورشیدی، دفع پانلهای خورشیدی طی دو یا سه دهه آینده، مشکلات بسیاری ایجاد میکند، زیرا این زبالهها به راحتی قابل بازیافت نیستند.
پیشبینی شده است که پسماندهای خورشیدی میتوانند تا سال 2050 به 78 میلیون تن برسند بدون آنکه بتوان آنها را مجددا بازیافت کرد. این به آن معنی است که بسیاری از زبالهها، منجر به بروز مشکلاتی برای انسانها خواهند شد.