ماهان شبکه ایرانیان

علت اصلی توقف ساخت خط ۳ متروی تهران چه بود؟

باشگاه خبرنگاران جوان: محسن پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران به تازگی طی اظهاراتی در خصوص وضعیت خط 3 مترو تهران در نیاوران گفت: ارائه مجوز ساخت به مجتمع تجاری «اطلس مال» در پاسداران و فرو رفتن پایه‌های این ساختمان در عمق زمینی که باید تونل مترو در آن ساخته می‌شد، امتداد خط 3 مترو به سمت نیاوران را کور کرده و تاکنون مسیر جایگزینی برای آن پیدا نشده است.

معاون حمل و نقل و ترفیک شهردار تهران تصریح کرد: منافع مالی سبب‌شده ساختمانی بالای سر خط 3 مترو و در مسیر نقشه‌های مصوب مترو ساخته شود. درحالی‌که پیش از آن قرار بود به‌جای اطلس‌مال، پارکینگ نیاوران برپا شود تا کمبود جای پارک منطقه را جبران کند.

پورسیدآقایی هشدار داده 170 متر تونلی که برای مترو پس‌از ایستگاه نوبنیاد کنده شده و انتهایش به دیوار بتنی می‌رسد، مقاوم‌سازی نشده و یکی از جا‌های آسیب‌پذیر تهران در زمان زمین‌لرزه است.

همچنین علی امام مدیر عامل شرکت متروی تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: خط 3 یک شاخه غربی از ایستگاه نوبنیاد داشته است که یک بخش از حفاری آن هم در زیر خیابان موحد دانش انجام شده بود.

مدیر عامل شرکت مترو تهران تصریح کرد: طی توافق شهرداری با اطلس مال، تونل متروکه شده است و اینکه در شرایط جدید چه اتفاقی رخ می‌دهد، منوط به خروجی مطالعات بازنگری حمل و نقل ریلی جامع تهران است.

اما سید جعفر تشکری هاشمی که در دوره قالیباف معاون ترافیک و حمل نقل شهردار تهران بود، در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به اظهارات اخیر معاون حمل و نقل و ترافیک فعلی شهردار تهران مبنی بر این که انشعاب خط 3 مترو تهران قرار بوده از نوبنیاد به نیاوران متصل شود، ولی به خاطر ارائه مجوز ساخت و ساز به پروژه اطلس مال، منتفی و نیمه‌کاره رها شده است، گفت: آنطور که گفته شده تنها 170 متر حفاری شده و هنوز تونل و لاینینگ نشده و آماده بهره‌برداری نیست و اگر این‌طور باشد این مورد تنها در حد یک رمپ دسترسی کار شده است.

معاون پیشین حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران با بیان اینکه انشعاب خط 3 از نوبنیاد به نیاوران ابتدا یک ایده بود که می‌توانست از داخل اطلس‌مال عبور کند، اظهار کرد: معنای آن چنین نیست که این انشعاب حتما باید از داخل اطلس‌مال عبور می‌کرد.

وی با بیان این که تا‌کنون هیچ ایستگاه مترویی را از داخل یک ساختمان عبور ندادیم، خاطر‌نشان کرد: البته این کار به صورت سمبلیک قابل انجام است.

تشکری‌هاشمی با بیان این که این خط در حال حاضر می‌تواند ادامه پیدا کند و مانند سایر خطوط از زیر معابر شهر گذر کند، گفت: بنابر این هیچ اصراری بر این نیست که خط 3 مترو حتما از داخل اطلس مال عبور کند.

وی تصریح کرد: شرایطی وجود دارد که می‌توان به شکلی ایستگاه ساخت که به اطلس‌مال هم دسترسی داشته باشد و این امر امکان‌پذیر است.

معاون پیشین حمل و‌نقل و ترافیک شهردار تهران تصریح کرد: وقتی می‌خواهیم خطی بسازیم، اگر قرار است با خطی دیگر انشعاب داشته باشد باید فضای انتظار آن را آماده کنیم و طبیعی است وقتی که طرحی پیشنهاد داده می‌شود که امکان توسعه آن برای آینده در نظر گرفته شده، باید محل‌های انتظار آن را هم فراهم کنیم و این اتفاق به معنای تکمیل فوری آن نیست.

تشکری هاشمی با بیان اینکه تونل انشعاب خط 3 بطور کامل ساخته نشده، اظهار کرد: طول این تونل باید 8 کیلومتر باشد و اگر لازم باشد می‌توان مسیر را متناسب با تقاضای مردم اصلاح کرد.

وی با تاکید براینکه هیچگاه خط انشعابی خط 3 در اولویت کاری ما نبوده، اظهار کرد: اگر فضایی پیش‌بینی شده، برای این بوده که در زمان بهره برداری از خط 3 مانع از خدمات دهی به مردم نشود.

معاون پیشین حمل و‌نقل و ترافیک شهردار تهران با تاکید بر اینکه مسیر عبور خط 3 به سمت تجریش منتفی نشده‌است، اظهار کرد: هر زمان که شهرداری پول داشته باشد، باید ساخت این پروژه را ادامه دهد و مشکلی برای آن وجود ندارد.

تشکری با اشاره به دوران مسئولیت خود ادامه داد: ما وقتی با یک معارض مواجه می‌شدیم، با کمی تغییر مسیر خط، از مجاور معارض‌ها عبور می‌کردیم و این اتفاق جدیدی نیست.

وی در پایان در خصوص علت تکمیل نشدن انشعاب خط 3 در دوره مدیریت شهری قبل گفت: این امر در اولویت پروژه‌های ما نبوده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان