ماهان شبکه ایرانیان

اجداد ما از ۵ هزار سال قبل کاکائو مصرف می‌کردند

این شکلات‌ها از دانه‌های کاکائو که از درخت کاکائو گرفته می‌شود، ساخته شده‌اند.

اجداد ما از 5 هزار سال قبل کاکائو مصرف می‌کردند

طبق شواهد اخیر، اجداد ما 1500 سال زودتر از چیزی که فکر می‌کردیم از درخت و دانه‌های شکلات استفاده می‌کردند.

به راحتی می توان گفت که بیشتر افراد شکلات را دوست دارند. حال ممکن است فردی شکلات تلخ، شیرین، شکلات شیری یا … دوست داشته باشد.

این شکلات‌ها از دانه‌های کاکائو که از درخت کاکائو گرفته می‌شود، ساخته شده‌اند.

شکلات می‌تواند در سلامت ما تاثیرگذار باشد. در حقیقت، مطالعات بسیاری نشان می‌دهد که در خالص‌ترین شکل آن، می‌تواند برای سلامتی بسیار مفید باشد.

 شکلات تیره می‌تواند سلامت مغز ما را بهبود بخشد، به ما کمک کند که بهتر ببینیم و از قلبمان محافظت کنیم.
مردمان باستانی که 3900 سال پیش زندگی می‌کردند، گزارش شده که از دانه کاکائو برای پر کردن نوشیدنی‌های مقدس و گاهی اوقات به عنوان یک مبادله واحد پولی استفاده می‌کردند.

بنابراین، برای مدت‌های طولانی، محققان معتقد بودند که ما در آن زمان در مناطق مرکزی آمریکا برای اولین بار درختان کاکائو تئوبروما را کشف کردیم.

با این حال، یک مطالعه جدید – که یافته‌های آن در مجله Nature Ecology & Evolution یافت می‌شود – شواهدی را نشان می‌دهد که ما قبلا درخت کاکائو را در منطقه دیگری از آمریکا کشف و کشت کردیم.

از کاکائو بسیار قبل‌تر از چیزی که ما فکر می‌کنیم، استفاده می‌شده است.

محققانی که این مطالعه جدید را انجام دادند، ژنوم‌های درختان متعدد کاکائو را برای بدست آوردن نشانه‌هایی از استفاده قدیم مردم از این درخت، مورد بررسی قرار دارند.

این تجزیه و تحلیل به آنها این امکان را می‌داد که باور کنند کشف درخت کاکائو ممکن است در آمریکای جنوبی بوده باشد، نه در آمریکای مرکزی. علاوه بر این، احتمالا بیش از 1000 سال زودتر از چیزی که کارشناسان فکر می‌کردند، اتفاق افتاد.

“این مطالعه جدید نشان می‌دهد افرادی که در بالادست حوزه آمازون قرار دارند که تا قله‌های آند در جنوب شرقی اکوادور گسترش می‌یابد، به کشت و مصرف کاکائو می‌پرداختند که به نظر می‌رسد نزدیک به نوع کاکائویی بود که بعدها در مکزیک استفاده می‌شد – و آنها این کار را 1500 سال قبل انجام دادند.”

نویسندگان توضیح می‌دهند که آثار کاکائو در سفال‌های باستانی از مناطق جنوب آمریکا، به آنها سرنخ‌های بیشتری درباره دوران‌هایی که این تمدن‌های باستانی ممکن است شروع به پرورش گیاهان کرده باشند، و اینکه چگونه بعدها راهی آمریکای مرکزی شدند، ارائه داد.

پروفسور بلیک توضیح می‌دهد: “آنها همچنین آثار کاکائو را بر روی سرامیک که پیش از سفال در آمریکای مرکزی و مکزیک یافت شده بود، انجام دادند.”

“این نشان می‌دهد که استفاده از کاکائو، احتمالا به عنوان یک نوشیدنی، از قرن‌ها پیش رواج داشته است و به احتمال زیاد به وسیله کشاورزانی که کاکائو کشت می‌کردند در شمال که هم اکنون کلمبیا و در نهایت پاناما و سایر نقاط آمریکای مرکزی و جنوب مکزیک است، گسترش یافت.”

سه خط از شواهد

محققان بر سفال سرامیک از سانتا آنالا فلوریدا در اکوادور نگاهی انداختند، که در آن، فرهنگ قدیمی مایو‌ها یافت شد که در 5450 سال پیش ساکن بودند. برای نشان دادن این که این تمدن باستان قبلا درختان کاکائو را در حدود  2،100 تا 5،300 سال پیش کشت می‌کردند، محققان سه خط تحقیق را دنبال کردند.

اولا، حضور دانه‌های نشاسته‌ای مربوط به درخت تئووبارما کاکائو که بر روی سرامیک سفالی که متعلق به این افراد بود تایید شد. سپس، تیم حاضر، وجود تئوبرومین (یک آلکالوئید موجود در درخت کاکائو) که بر روی این آثار باستانی باقی مانده بود را شناسایی کردند.

در نهایت، تیم حاضر تکه‌های DNA باستان را که بر روی درخت‌های کاکائو دیده می‌شد، تجزیه و تحلیل کردند.

شواهد نشان می‌دهد که این افراد Mayo-Chinchipe بودند که ابتدا درخت کاکائو را کشف کردند و این حداقل 1500 سال قبل کشف آمریکای مرکزی بود.

“سونیا زریلیو” از دانشگاه کالگری در آلبرتا کانادا می‌گوید: “برای اولین بار، سه خط مستقل از شواهد باستان شناسی، حضور کاکائوی باستانی در آمریکا را نشان می‌دهد: دانه های کاکائو، بیومارکرهای شیمیایی و توالی  DNA باستانی.

او ادامه می‌دهد: “این سه خط به طور قطعی گیاه کاکائو را شناسایی می‌کند. در غیر این صورت ردیابی از طریق سوابق باستان شناسی دشوار است زیرا دانه‌ها و سایر قسمت‌های کاکائو به سرعت در محیط مرطوب و گرمسیری تجزیه می‌شوند.”

پروفسور بلیک یادآور می‌شود که با یادگیری بیشتر در مورد منشا غذاها که امروزه هنوز به آن تکیه می‌کنیم، می‌توانیم بهتر درک کنیم که چگونه تمدن های انسانی در طول زمان توسعه یافته‌اند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان