به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، «بروکینگز» طی یادداشتی به جابجاییهای اخیر در دولت عربستان سعودی پرداخته و مینویسد: با وجود اعلام مقامات عربستانن مبنی بر نبود بحران، اما نشانههای بحران در این کشور آشکار است.
منابع سعودی روز پنجشنبه از تغییراتی در کابینه سعودی خبر دادند و گفتند که شورای امور سیاسی و امنیتی این کشور نیز دستخوش تغییرات شده است.
منابع سعودی گفتند که ابراهیم العساف وزیر خارجه جدید معرفی شده و عادل الجبیر از این سمت برکنار شده، اما وزیر مشاور دولت در امور خارجه تعیین شده است.
به دستور ملک سلمان، «محمد بن نواف بن عبدالعزیز آل سعود»، سفیر ریاض در لندن از سمت خود برکنار شد.
«عبدالله بن بندر بن عبدالعزیز» نیز به عنوان وزیر گارد ملی عربستان سعودی و «ترکی بن عبدالله الشبانه» به عنوان وزیر اطلاع رسانی منصوب شده اند.
همچنین «فیصل بن خالد» برکنار و به جای وی «ترکی بن طلال» به عنوان امیر منطقه عسیر معرفی شده است.
بروکینگز با اشاره به این تغییرات مینویسد: این تغییرات صورت گرفته است تا بحران ایجاد شده در روابط میان ریاض و واشنگتن و همچنین خروج سرمایهگذاران از این کشور طی ماههای اخیر را ترمیم کند. با وجود پافشاری بر عدم وجود بحران، اما این حرکت اعتراف محمد بن سلمان به این موضوع است که چه اندازه امور عربستان به گونهای بد پیش رفته است و عمق این مشکل نیز در مواردی مانند خروج سرمایهگذاران خارجی از این کشور، حمله بد مطبوعات به عربستان و اقدام بی سابقه سنای آمریکا علیه محمد بن سلمان به خاطر نقش وی در قتل خاشقجی و نیزمجوز سناتور «لیندسی گراهام» مبنی بر توقف صادرات سلاح به عربستان سعودی آشکار است.
در ادامه این گزارش آمده است: اما این تغییرات به تنهایی اهداف مورد نظر را تضمینم نخواهد کرد و عربستان برای آشکار کردن یک تغییر جهت واقعی باید نشان دهد که سیاستش از یک رویکرد پرخاشگرانه که منتهی به تنگنای فعلی شده فاصله گرفته است.
این اندیشکده آمریکایی مینویسد: تقریبا از زمان انتصاب محمد بن سلمان به عنوان وزیر دفاع عربستان در سال 2015 ناظران منطقه و دولتمردان درباره جوانی بیش از حد و بی تجربگی بن سلمان برای این سمت ابراز نگرانی کردند. محمد بن سلمان به شدت بر روابط خود با «محمد بن زاید»، شاهزاده ابوظبی تکیه کرد و دادگاه سلطنتی را به جز برای تعدادی انگشت شمار از مشاوران شخصی خود مانند «سعود القحطانی» بست.