ماهان شبکه ایرانیان

افت مستمر سطح آب زیر زمینی در اطراف دریاچه ارومیه

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی از شناسایی بیش از ۲۲ هزار حلقه چاه غیر مجاز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبرداد.

افت مستمر سطح آب زیر زمینی در اطراف دریاچه ارومیه

کیومرث دانشجو در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود:  در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در مجموع 61 هزار و  965  حلقه چاه با تخلیه سالانه بیش از یک میلیون و 108 هزار متر مکعب آب حفر شده که از این تعداد 22 هزار و  297 حلقه چاه غیرمجاز با تخلیه سالانه بیش از 296 هزار و 865 متر مکعب آب شناسایی شده است.

دانشجو با اشاره به اینکه در آذربایجان غربی تعداد 37 هزار و   184  حلقه چاه مجاز دارای پروانه بهره برداری برای مصارف کشاورزی، شرب و صنعت در استان وجود دارد تصریح کرد: علاوه بر چاه های مجاز تعداد 22 هزار و  828  حلقه چاه فاقد پروانه نیز از سال85 تاکنون شناسایی شده که از این تعداد 22 هزار و  206 حلقه چاه مشمول تعیین تکلیف چاه های فاقد پروانه بوده که در صورت اضرار به منابع مجاز، پروانه بهره برداری خواهند گرفت و مابقی جز اولویت‌های شرکت برای برخورد قضایی جهت پر و مسلوب المنفعه نمودن قرار دارند.

وی گفت: به دلیل بار مالی زیاد هزینه کردن از محل اعتبارات دولتی برای تهیه و نصب کنتورهای هوشمند غیرممکن بوده و فرایند تجهیز با کندی پیش می‌رود بطوری که در سال جاری تنها 91 دستگاه کنتور حجمی هوشمند  و در کل 3714 دستگاه در استان خریداری و نصب شده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی اظهار کرد: بیشترین تعداد چاه های غیر مجاز حفر شده در ارومیه و بخش مرکزی استان قرار دارد که نتیجه آن برداشت بالای غیر مجاز آب و افت مستمر سطح آب زیر زمینی در محدوده دشت ارومیه است.

وی ادامه داد: در حال حاضر دشت ارومیه به دلیل برداشت های غیرمجاز جز دشت‌های ممنوعه بوده و هرگونه توسعه برداشت از منابع آب زیر زمینی از آن ممنوع و مشمول اخذ خسارت وارده به آبخوان است.

دانشجو با تاکید بر اینکه به منظور پیشگیری از توسعه حفر و بهره برداری از طریق چاه های غیر مجاز در حال حاضر 41 اکیپ گشت و بازرسی از منابع آب در سطح استان فعال هستند تاکید کرد: از سال 94 تاکنون  تعداد 4318 حلقه چاه غیر مجاز پر و مسلوب المنفعه و 266 دستگاه حفاری غیرمجاز توقیف و 482 مورد جلوگیری از اضافه برداشت چاههای غیر مجاز صورت گرفته است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی گفت: از آغاز سال جاری تاکنون 650 حلقه چاه غیرمجاز مسلوب المنفعه شده و پیگیری‌های لازم جهت انسداد چاه‌های بیشتری تا پایان سال به طور مستمر صورت می‌گیرد.

دریاچه اُرومیه نام دریاچه‌ای در شمال غربی کشور ایران است که طبق تقسیمات کشوری ایران، این دریاچه میان دو استان آذربایجان غربی و استان آذربایجان شرقی قرار گرفته‌است. مساحت این دریاچه در سال 1377 در حدود 6000 کیلومتر مربع بود که در ردیف بیست و پنجمین دریاچه بزرگ دنیا از نظر مساحت قرار می‌گیرد. دریاچهٔ ارومیه، بزرگ‌ترین دریاچهٔ داخلی ایران، بزرگ‌ترین دریاچهٔ آب شور در خاور میانه، و ششمین دریاچهٔ بزرگ آب شور دنیا است. آب این دریاچه بسیار شور بوده و بیشتر از رودخانه‌های زرینه‌رود، سیمینه‌رود، تلخه رود، گادر، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می‌شود.

این حوضه با داشتن دشت‌هایی مانند دشت ارومیه، تبریز، بناب، مهاباد، میاندوآب، نقده، سلماس، پیرانشهر، آذرشهر و اشنویه یکی از کانون‌های ارزشمند فعالیت کشاورزی و دامداری در ایران به‌شمار می‌رود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان