سرویس بینالملل فردا: اوضاع در منطقه کشمیر پس از حوادث 9 آوریل و قتل 8 غیرنظامی به دست پلیس هند و نیروهای این کشور در روز برگزاری انتخابات ملتهب است. اما این التهابات وقتی به اوج خود رسید که برخی رسانههای پاکستانی فیلمی را منتشر کردند که در آن یک جوان کشمیری با طناب به جلوی خودروی نیروهای ارتش هند بسته شده است.
ارتش هند این وحشیگری آشکار را برای جلوگیری از پرتاب سنگ به وسیله معترضان صورت داده است. این اقدام غیر انسانی به گونهای صورت گرفته است که اگر کسی قصد پرتاب سنگ از مقابل به این ماشین نظامی را داشته باشد، سنگ به این جوان مظلوم کشمیری اصابت خواهد کرد.
البته دولت هند اعلام کرده است در صورت صحت این ویدئو متخلفان را مجازات خواهد کرد. ظاهراً پلیس هند پروندهای علیه ارتش این کشور درباره این حادثه تشکیل داده است. سربازان ارتش متهم شدهاند که در 9 آوریل (20 فروردین) این جوان مظلوم 24 ساله را به جلوی خودروی خود بسته و سپس در روستاهای کشمیر به گشتزنی پرداختهاند.
علاوه بر این اقدام وحشیانه ارتش هند در اقدام غیر انسانی دیگر به ضرب و جرح جوانان کشمیری در خیابانها پرداختهاند. در یک فیلم منشر شده در برخی رسانههای پاکستان، چهره خونین جوانان مظلوم کشمیری در ماشین حمل مجرم ارتش هند با صورتهای زخمی که نشاندهنده ضرب و شتم شدید آنان است، نشان داده میشود. در این فیلم همچنین مامور ارتش هند با ادامه کتک زدن آنها صحنه دلخراش ظلم به جوانان کشمیری را کامل میکند.
فیلم این حوادث به سرعت در شبکههای اجتماعی منتشر شد و یادآور موارد نقض حقوق بشر از سوی نظامیان هندی در درگیری با نیروهای جدایی طلب در 28 سال گذشته بود. فیلمهای منتشر شده از این حوادث خشونتبار ارتش هند موجب شد تا روز دوشنبه دانشجویان کشمیری در اقدامی اعتراضی با پلیس هند درگیر شوند. دانشجویان کشمیری علاوه بر ناراحتی از انتشار فیلمهای خشونت وحشیانه ارتش هند، به حمله پلیس هند به یک کالج هم معترض بودند.
پلیس هند برای متفرق کردن دانشجویان کشمیری از گاز اشکآور استفاده کرد که در این درگیریها دهها دانشجو در این تظاهرات اعتراضی در شهر سرینگر زخمی شدند. در حمله روز شنبه پلیس هند به یک کالج در این منطقه دستکم 60 نفر زخمی شدند.
نیروهای هندی با حمله به دانشگاهها و شلیک گاز اشکآور و گلولههای ساچمهای و پلاستیکی، 100 جوان را زخمی کردند. روز دوشنبه مجددا اینترنت گوشیهای همراه قطع شد و دیروز نیز تمامی مراکز آموزشی تعطیل شدند.
با وجود این رفتارهای غیرانسانی از طرف ارتش و پلیس هند، این کشور همچنان دولت پاکستان را به حمایت از جداییطلبان متهم میکند. ادعایی که بارها توسط دولت پاکستان رد شده است.
از دهه 2000 میلادی خشونتهای مرگبار کشمیر که سالانه هزاران کشته در پی داشت رو به کاهش بود؛ اما به مرور سرخوردگی و خشم علیه حاکمان هندی در کشمیر گسترش یافت و شورش جداییطلبانه در منطقه وسعت بیشتری پیدا کرد.
هند به تازگی و پس از اوج گرفتن پیگیریهای پاکستان در مجامع بین المللی علیه ظلم نظامیان هندی به مسلمانان منطقه کشمیر تصمیم گرفته است تمامی مرزهای مشترک خود با پاکستان را تا سال 2018 ببندد. پاکستان مدتی قبل موفق شد تا قطعنامهای علیه هند در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب برساند. هند در یک دهه بیش از 50هزار نفر از مردم کشمیر را به قتل رسانده است.