ماهان شبکه ایرانیان

معرفی۲۱ انیمه برترِ همه ژانرها ـ قسمت اول

انتخاب ۱۰ یا ۲۰ و یا حتی صد انیمه برتر، کار بسیار سختی است. انیمه‌های فوق‌العاده‌ زیادی در ژانرهای مختلف وجود دارند که مقایسه آن‌ها باهم کار بیهوده‌ای است

انتخاب 10 یا 20 و یا حتی صد انیمه برتر، کار بسیار سختی است. انیمه‌های فوق‌العاده‌ زیادی در ژانرهای مختلف وجود دارند که مقایسه آن‌ها باهم کار بیهوده‌ای است. البته در هر ژانری آثاری وجود دارند که از جهات مختلفی، از بقیه بهترند.
در زیر لیستی از بهترین مجموعه تلویزیونی‌ها و فیلم‌های انیمه، در 20 ژانر مختلف را آورده‌ایم. دلیل انتخاب بهترین انیمه در هر ژانر، می‌تواند متفاوت بودن این اثر و یا داستان فوق‌العاده و یا شخصیت‌های دوست‌داشتنی، تصویرسازی حرفه‌ای، صداگذاری عالی و یا ویژگی‌های دیگر آن باشد.

1- بهترین انیمه ژانر اکشن:‌ «نبرد با تایتان‌ها» Attack on Titanمناسب: افراد بالای 17 سال
دیگر آثار ارزشمند این ژانر: «ترای‌گان» Trigun، «بلک لاگون» Black Lagoon، «برزرک» Berserk
دلیل انتخاب این انیمه:
«نبرد با تایتان‌ها» دلهره‌آور است، اما درواقع انیمه ترسناکی نیست. اگر هضم ظاهر عجیب تایتان‌ها و روش وحشیانه‌ای که قربانیان خود را می‌بلعند برایتان سخت نباشد، انیمه اکشنی را می‌بینید که فیلم‌نامه‌ای پیچیده و شخصیت‌‌ها و حال و هوای‌ فکر شده‌ای دارد.
با این‌که تعداد انیمه‌های اکشن بیشتر از هر ژانر دیگری است اما «نبرد با تایتان‌ها» به دلیل فیلم‌نامه آن و این‌که هیچ شخصیتی صد درصد در امان نیست، هیجان و استرسی واقعی دارد.2- بهترین انیمه مبارزه‌ای: «دراگون بال زد، جی‌تی، سوپر» Dragon Ball Z, GT, Superمناسب: افراد بالای 14 سال
دیگر آثار ارزشمند این ژانر: «وان پانچ من» One Punch Man، «بلیچ» Bleach، «نارروتو» Naruto
دلیل انتخاب این انیمه:
مجموعه داستان‌های «دراگون بال» که ماجراهای سون گوکو Son Goku و دوستانش را دنبال می‌کند، موضوع خوبی برای جک‌ها، میم‌ها و شوخی‌های زیادی شده است؛ اما بدون وجود «دراگون بال»، ژانر مبارزه‌ای انیمه که امروز می‌شناسیم احتمالاً وجود نداشت.
مجموعه «دراگون بال» در ابتدا به‌عنوان اقتباسی از داستان قدیمی «سفر به غرب» Journey to the West آغاز شد، اما هنگامی‌که «دراگون بال زد» Dragon Ball Z منتشر شد داستان آن به‌کلی تغییر کرد و به اولین نمونه موفق انیمه این ژانر که آثار زیادی بعدتر تحت تأثیر آن ساخته شد، تبدیل شد.
ممکن است داستان‌های گوکو و دوستانش که همیشه آماده مبارزه هستند برای همه جالب نباشد، اما نسخه کوتاه «دراگون بال کی» Dragon Ball Kai مسلماً نظر دوستداران این انیمه را جلب خواهد کرد.
نکته جالب دیگر این‌که در این داستان‌ها ماه بیشتر از یک‌بار منفجر می‌شود.

3- بهترین انیمه ابرقهرمانی:  My Hero Academiaمناسب: افراد بالای 14 سال
دیگر آثار ارزشمند این ژانر: «مرد یک مشتی»One Punch Man، «تایگر و بانی» Tiger and Bunny
دلیل انتخاب این انیمه:
ایده اصلی «My Hero Academia» ایده جدیدی نیست، درواقع می‌توان گفت همان داستان هری پاتر در دنیای ابرقهرمان‌هاست. در مورد ابرقهرمانی است که در مدرسه‌ای برای انسان‌هایی با‌استعدادهای مختلف در کنار شخصیت‌های دیگر درس می‌خواند.
داستان در دنیایی اتفاق می‌افتد که پر از ابرقهرمان است و هر ابرقهرمانی قدرت و یا ویژگی خاصی دارد، از قدرت‌های آشنا مثل زور بازوی زیاد گرفته تا موردهای عجیب‌تر مثل آرنج‌های که چسب از آن‌ها خارج می‌شود.
نکته‌ای که باعث موفقیت «My Hero Academia» شده است، جالب و سرگرم‌کننده بودن همه‌چیز آن است. شخصیت‌ها جالب، قدرت‌ها عجیب و تازه‌اند و ویژگی شخصیت‌ها و جذابیت فیلم‌نامه باعث جذب شدن شما به این مجموعه می‌شود.

4- بهترین انیمه فانتزی: «کیمیاگر تمام فلزی: برادری» Fullmetal Alchemist: Brotherhoodمناسب: افراد بالای 14 سال
دیگر آثار ارزشمند این ژانر: «اسلیرز» Slayers، «داستان پریان» Fairy Tale، «ماگی» Magi و Log Horizon
دلیل انتخاب این انیمه:
دلیل این‌که «کیمیاگر تمام فلزی» بهترین انیمه فانتزی است، این است که این انیمه تصویری باورپذیر و منحصربه‌فرد از دنیایی ارائه می‌کند که قوانین و قواعدی دارد و هر علمی عواقبی دارد. در کنار آن، داستان دو برادر آن، به خیره‌کنندگی دنیای آن است.
هیچ شکی در این‌که داستان این دو برادر در این لیست جای دارند نیست، بلکه مسئله این است که «کیمیاگر تمام فلزی» باید در لیست باشد و یا «کیمیاگر تمام فلزی: برادری»
برای کسانی که با این داستان آشنایی ندارند، هر‌دوی این انیمه‌ها از یک مجموعه داستان کمیک ساخته شده‌اند. به دلیل این‌که «کیمیاگر تمام فلزی» هم‌زمان با داستان مصورش ساخته شد، پایان متفاوتی دارد، اما «برادری» که بعد از تمام شدن مجموعه کمیک ساخته شده است، کاملاً به اصل داستان پایبند مانده است. هر دوی این انیمه‌ها تخیل فوق‌العاده، داستان و صداگذاری جذابی دارند.
اگر به دنبال انیمه اکشن‌تر و با روند سریع‌تری هستید، «برادری» انتخاب خوبی برای شماست.

5- بهترین انیمه سامورایی: «سامورایی چامپلو» Samurai Champlooمناسب: افراد بالای 17 سال
دیگر آثار ارزشمند این ژانر: «رورونی کنشین» Rurouni Kenshin و «باسیلیسک» Basilisk
دلیل انتخاب این انیمه:
«سامورایی چامپلو» مانند باقی انیمه‌های سامورایی نیست و همین موضوع باعث شده که این انیمه بهترین و متفاوت‌ترین انیمه این ژانر باشد. حتی اگر به انیمه‌های سامورایی علاقه نداشته باشید بازهم جذب «سامورایی چامپلو» می‌شوید.
طرفداران این ژانر از دیدن نگاه جدیدی به دوره تاریخی ادو Edo که در این انیمه به تصویر کشیده شده است، لذت خواهند برد. بااین‌حال داشتن دانش قبلی نسبت به موضوع آن برای لذت بردن از این انیمه فوق‌العاده ضروری نیست.

6- بهترین انیمه ماورا طبیعی: «شین سکای یوری» Shin Sekai Yoriمناسب: افراد بالای 14 سال
دیگر آثار ارزشمند این ژانر: «بلیچ»، «ماجراجویی عجیب جوجو» Jojo’s Bizarre Adventure، «موشی‌شی» Mushishi
دلیل انتخاب این انیمه:
بسیاری از انیمه‌های این ژانر، برای جالب‌تر شدن داستان، عناصر تخیلی را به دنیای واقعی وارد می‌کنند، اما «شین سکای یوری» یک قدم فراتر رفته است.
«شین سکای یوری» (که معنی آن «از دنیایی جدید» است) با ریتم آرامی آغاز می‌شود، چراکه هدف قسمت‌های اول فقط معرفی شخصیت‌ها و دنیای ماورا طبیعی است که در آن زندگی می‌کنند.
توجه به جزییات و موضوعات پیچیده در این انیمه باعث شده که «شین سکای یوری» به بهترین انیمه ماورا طبیعی تبدیل شود.

7- بهترین انیمه دختر جادویی: «مادوکا مجیکا» Madoka Magicaمناسب: افراد بالای 14 سال
دیگر آثار ارزشمند این ژانر: «یوکی یونا» Yuuki Yuuna، «آکادمی جادوگر کوچک» Little Witch Adademia، «می هایم» Mai Hime و Magical Girl Lyrical Nanoha
دلیل انتخاب این انیمه:
انیمه‌های زیادی در این ژانر ساخته شده‌اند. موضوع اصلی همه آن‌ها دختر جوان یا دخترانی جوان است که متوجه می‌شوند قدرت جادویی برای مقابله با دشمنان دارند. در غرب انیمه «سیلور مون» Sailor Moon یکی از انیمه‌های شناخته شده این ژانر است.
بسیاری از انیمه‌های این ژانر برای کودکان و مخصوصاً دخترها، ساخته می‌شود، بااین‌حال برخی از انیمه‌های این ژانر مخاطبان بزرگ‌سالی نیز دارد.
«ماگوکا مجیکا» به این دلیل بهترین انیمه این ژانر است که نه‌فقط دختران نوجوان از آن لذت می‌برند، بلکه به دلیل داستان پخته آن، مخاطبان بزرگ‌سال نیز جذب آن می‌شوند. داستان این انیمه نسبت به سایر انیمه‌های این ژانر تلخ‌تر و احساسی‌تری است.

8- بهترین انیمه ترسناک: «وقتی آن‌ها گریه می‌کنند (هیگوراشی)» (When They Cry (Higurashiمناسب: افراد بالای 17 سال
دیگر آثار ارزشمند این ژانر: «دیگری» Another، «اِلفِن لید» Elfin Lied، «دبیرستان مردگان» High School of the Dead و Boogiepop Phantom
دلیل انتخاب این انیمه:
بسیاری از انیمه‌‌های این ژانر به دلیل وجود هیولای در داستانشان در این ژانر قرار گرفته‌اند، اما «وقتی آن‌ها گریه می‌کنند» به دلیل دیگری اینجاست.
حال و هوای وهم‌آلود و ترسناک این انیمه موردپسند طرفداران انیمه‌های ترسناک ژاپنی است، درعین‌حال داستان‌های رمز‌آلود و نکات روان‌شناسی آن باعث شده که بین طرفداران غربی نیز محبوب شود.

9- بهترین انیمه علمی تخیلی: «استاینز؛ گیت» Steins; Gateمناسب: افراد بالای 14 سال
دیگر آثار ارزشمند این ژانر: «روح در پوسته: مجموعه تنهایی»Ghost in the Shell: Stand Alone Complex، «سایکو پس» Psycho Pass، «هنر آنلاین شمشیر» Sword Art Online و Noein
دلیل انتخاب این انیمه:
هیچ رسانه‌ای به‌اندازه انیمه علمی تخیلی نمی‌تواند اصطلاحات جدید و مختلف تکنولوژی را خلق کند، بااین‌حال گاهی حقایق علمی واقعی نیز در میان آن‌ها وجود دارد.
موضوع «استاینز؛ گیتز» در مورد سفر در زمان است، اما تفاوت آن با دیگر داستان‌های با موضوع مشابه در این است که این ایده را به بهترین و جالب‌ترین نحو ممکن در انیمه به کار برده است و موضوعات جالبی مانند اصول سفر در زمان و لوپ‌های زمانی را نیز مطرح می‌کند.

10- بهترین انیمه مِکا/ربات غول‌پیکر: «گورن لاگان» Gurren Lagannمناسب: افراد بالای 14 سال
دیگر آثار ارزشمند این ژانر: «گاندام» Gundam، «یورکا سِوِن» Eureka Seven و Evangelion
دلیل انتخاب این انیمه:
در این ژانر که همه‌چیز از اندازه عادی‌اش بزرگ‌تر است، «گورن لاگان» با پیامی در مورد باور داشتن خود، اثری متفاوت در این ژانر است.
مخاطبانی که علاقه‌ای به دیدن انیمه‌های ربات‌های غول‌پیکر ندارند، ممکن است از دیدن ربات بزرگی که عینک آفتابی به چشم دارد تعجب کنند، اما داستانی که به نظر احمقانه می‌آید خیلی بهتر از چیزی است که انتظارش می‌رود.
«گورن لاگان» انیمه‌ای جذاب، سرگرم‌کننده و گاهی احساسی است.
این مطلب از نوشته جرمی لاککونن Jeremy Laukkonen در سایت لایف‌وایر Lifewire گرفته شده است.

کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل از جمله برای همه نشریه‌ها، وبلاگ‌ها و سایت های اینترنتی بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: بلاگ نماوا” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی