به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، غلامرضا تاجگردون در سیزدهمین اجلاس شورای عالی استانها درباره بودجه سال 98 اظهار داشت: خیلی از شوراها هستند که جایگاه قانونی ندارند ولی بودجه میگیرند و تمام تلاشم را خواهم کرد که در بودجه سال 98، شورای عالی استانها را مستقل کنیم تا برای دریافت بودجه آویزان وزارتخانهها نباشد.
وی درباره مشکلات شهرداریها در بودجه اظهار داشت: امیدواریم در جلسه بررسی بودجه شهرداریها و شوراها، نماینده شورای عالی استانها هم حضور داشته باشد تا بتوانیم با کارشناسی بیشتری مصوبات را به تصویب برسانیم.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال 98 مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر پیشنهاد شده است که 50 درصد از جرائم دوربینهای راهنمایی و رانندگی در سطح شهر را که حدود 900 میلیارد تومان میشود را به معلولان اختصاص داده شود که مقاومتهایی در این خصوص انجام شده است.
تاجگردون گفت:در حال حاضر 80 درصد شهرداریها در پرداخت حقوق و مزایای پرسنل خود با مشکل مواجه هستند و منابع شهرداریها کاهش یافته است.
وی درباره بودجه سال 97 دولت نیز گفت: سال گذشته وقتی بودجه را دولت به مجلس ارائه داد، بودجه 42 هزار میلیارد تومانی پرداخت یارانهها را با توجه به حذف 30 درصد از یارانهبگیران به 30 هزار میلیارد تومان کاهش داد، ولی شاهد آن بودیم که در دیماه سال 96 یکسری شلوغیها اتفاق افتاد و ما مجبور شدیم، یارانه 30 درصد را حذف نکنیم و این مبلغ به همان 42 هزار میلیارد تومان برگشت
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال 98 مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه 97 درصد مردم یارانهبگیر هستند گفت: بنابراین مجبور شدیم از بخشهای مختلف بودجه لازم برای یارانه را تأمین کنیم و به عنوان مثال 3200 میلیارد تومان از شهرداریها برداشت شد.
تاجگردون افزود: برای بودجه سال 98 اگر فرصت فراهم شود میتوانیم 2000 میلیارد تومان از بودجه شهرداریها را بازگردانیم.
وی بیان داشت: در حال حاضر 80 درصد از شهرداریها برای پرداخت حقوق و مزایا به پرسنل به مشکل برخوردهاند و برخی شهرداریها هم مشکل حاد دارند.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال 98 مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دیگر موارد نیز ازجمله یارانه بلیت مترو و اتوبوس نیز مطرح است که باید مورد بررسی قرار بگیرد که در حال حاضر عدد دقیق آن را ندارم.
تاجگردون گفت: دولت در حال حاضر بر اساس آخرین حسابرسیها و گزارشدهیها 282 هزار میلیارد تومان به اشخاص حقیقی، نهادهای غیرعمومی دولتی و بانکها و مؤسسات بدهکار است که از این مبلغ 79 هزار میلیارد تومان به اشخاص، 72 هزار میلیارد تومان به نهادهای عمومی غیردولتی و 120 هزار میلیارد تومان نیز به مؤسسات پولی و بانکی بدهکرا است.
وی افزود: از 72 هزار میلیارد تومانی که به نهادهای عمومی غیردولتی، دولت بدهکار است 40 تا 50 هزار میلیارد تومان سهم شهرداریها است.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال 98 مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از سویی دیگر دولت 139 هزار میلیارد تومان نیز از اشخاص حقیقی، نهادهای عمومی و بانکها طلب دارند که 79 هزار میلیارد تومان مربوط به اشخاص حقیقی است که مالیات ندادهاند. 25 هزار میلیارد تومان مربوط به نهادهای عمومی غیردولتی و 34 هزار میلیارد تومان هم بانکها و مؤسسات پولی به دولت بدهکارند.
تاجگردون تصریح کرد: یکی از بهترین روشها برای تسویه بدهیها تهاتر است که در سال 97، 100 هزار میلیارد تومان برای تسویه اختصاص دادیم که از این مبلغ پیشبینی میشود تا پایان سال تنها 30 هزار میلیارد تومان استفاده شود.
وی گفت: در حال حاضر بانکها نیز 110 هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهکار هستند و افراد زیادی به بانکها بدهکار و از دولت طلبکارند.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال 98 مجلس شورای اسلامی به طلب تأمین اجتماعی از دولت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تأمین اجتماعی پول ندارد مستمریهای خود را پرداخت کند و بر اساس حسابرسیهای صورت گرفته 63 هزار میلیارد تومان دولت به تأمین اجتماعی بدهکار است.
تاجگردون افزود: در حال حاضر دولت نفت ندارد بفروشد، یا کسی از آن نمیخورد، بنابراین ناگزیریم از روش تسویه و تهاتر استفاده کنیم. بودجه سال آینده در دو سطح 407 هزار میلیارد تومان و 447 هزار میلیارد تومان مطرح شده است که اگر کارمندان و مستمریبگیران دولت در خانه بمانند و بیرون نیایند و بخواهیم به آنها حقوق بدهیم، سال آینده 310 هزار میلیارد تومان باید در این خصوص اختصاص یابد و اگر به ادارات بیایند، هزینهها بیشتر نیز خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر دولت بتواند روزانه 1.5 میلیون بشکه نفت بفروشد که در حال حاضر روزانه یک میلیون بشکه میفروشد، در آن زمان میتوانیم به دیگر مسائل بپردازیم و 20 هزار میلیارد تومان به بخش دفاع اختصاص دهیم.