به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، پس از ثبتنام «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در تیرماه سال آینده، شماری از دیپلماتهای غربی در کابل از عملکرد غنی در 4 سال گذشته انتقاد کردند.
«رویترز» بدون آنکه نامی از این دیپلماتها ذکر کند در گزارشی نوشت: دیپلماتهای غربی میگویند اشرف غنی در 4 سال اخیر نشان داد که بطور غیر واقعگرایانهای تلاش بر مدیریت ذرهبینی دارد و در ارزیابی امنیتی بحران و ایجاد اجماع سیاسی برای کنترل مناطق دور افتاده افغانستان نیز ناکام بوده است.
یک دیپلمات غربی دیگر مستقر در کابل که خواست نامش فاش نشود نیز در این باره گفت: غنی میتوانست خروج محترمانهای از سیاست داشته باشد و خود را وقف روند صلح کند اما ائتلافی برای پیروزی در دور دوم انتخابات با یکی از مخالفان اصلی خود ائتلافی را تشکیل داده است.
رئیس جمهور افغانستان چندی پیش «امرالله صالح» از منقدان سرسخت خود را به عنوان سرپرست وزارت کشور افغانستان منصوب کرد و هنوز یک ماه از این انتصاب نگذشته بود که صالح برای شرکت در تیم انتخاباتی غنی به عنوان معاون اول از ریاست وزارت کشور استعفا داد.
کارشناسان بر این باورند که تلاش غنی برای آوردن صالح در تیم خود با هدف خنثی سازی مخالفان سیاسی خود و کسب حمایت تاجیکها بوده که صالح در بین آنها از حمایت قوی برخوردار است.