مهتاب باغبان در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در تمام شرکتهای آب و فاضلاب، میزان شفافیت آب یک حد استاندارد دارد، اظهار کرد: میزان مطلوب شفافیت با پارامترهای مختلفی مورد ارزیابی قرار میگیرد و صراحتا باید اعلام کرد که میزان میزان شفافیت آب در تهران، به اندازهای است که هیچ نیازی به استفاده از دستگاههای تصفیه آب نیست.
به گفته وی، شفافیت آب جزو معیارهای مقبولیت در نظر گرفته میشود و اگر کسی بخواهد شفافیت آب بستهبندی را با آب شیر مقایسه کند، حتما باید از تجهیزات آزمایشگاهی کمک بگیرد چراکه که این موضوع بههیچ عنوان بهصورت چشمی قابل مقایسه نیست.
او، با اشاره به تعریف سازمان بهداشت جهانی از آب آشامیدنی سالم، ابراز کرد: آبی که در حال حاضر در شهر تهران توزیع میشود، مطابق با استانداردهای 1053 است و نباید نگرانی در این حوزه وجود داشته باشد.
همچنین سید کوشیار اعظم واقفی - مدیرکل دفتر بهداشت آب و فاضلاب کشور - در این باره معتقد است کیفیت آب در تهران به گونهای است که به هیچ عنوان نیاز به استفاده از دستگاههای تصفیه آب نیست و باید به این موضوع نیز توجه کرد که دستگاههای غیراستاندارد تصفیه آب، نه تنها موجب افزایش کیفیت نمیشوند، بلکه آلودگیهایی را نیز در آب ایجاد میکنند.
به گفته وی، استفاده از دستگاههای تصفیه آب در تهران معنایی ندارد؛ چراکه میزان کیفیت آب در تهران، قابل قبول است. همچنین این دستگاهها املاحی را که برای بدن مفید است، از آب حذف میکنند. با توجه به اینکه این دستگاهها، املاح مفید آب را از بین میبرند، طعم آب در این فرآیند تغییر میکند که قابل قبول نیست.
واقفی تصریح کرد: علاوه بر این مساله، استفاده از این دستگاهها میتواند موجب بروز بیماریهایی همچون بیماریهای پوستی شود و حتی اگر این دستگاهها استاندارد نیز باشند، تنها میتوان از آنها برای مکانهایی که آب شور است، استفاده کرد؛ اما بهطور قاطع باید گفت که در هیچ جای تهران، لزوم استفاده از این دستگاهها احساس نمیشود.