ماهان شبکه ایرانیان

حقایق جالب در مورد قشم که نمی‌دانید

زبان اصلی مردم قشم، مانند تمام مردم ساکن بنادر و سواحل جنوب کشور و دیگر جزایر، فارسی است. لهجه‌ی محلی و متداول مردم قشم در شهر‌ها و روستاهای آن تقریباً یکسان است. به‌طور کلی باید گفت: زبان محلی قشمی، آمیخته‌ای از زبان‌های عربی، فارسی، بندری، هندی و انگلیسی است.

سرویس سبک زندگی فردا: جزیره‌ی قشم به عنوان بزرگ‌ترین جزیره‌ی ایران در خلیج فارس واقع شده است. جزیره‌ی قشم بزرگ‌ترین جزیره در آب‌های خلیج فارس است که متعلق به استان هرمزگان است. همیشه صحبت از زیبایی‌ها و ویژگی‌های منحصر به فرد این جزیره را به وفور شنیده‌ایم. جاذبه‌های بیشمار این جزیره، قشم را به یکی از مقاصد گردشگری مهم در ایران تبدیل کرده است. در ادامه این مطلب را به نقل از کجارو بخوانید.

حقایق جالب در مورد قشم 
 
توجه شما را به نکات جالبی از این سرزمین افسانه‌ای به نقل از کجارو جلب می‌کنیم.

 1. قشم بزرگ‌ترین جزیره‌ی خلیج فارس است که در تنگه‌ی هرمز قرار دارد و از دیرباز متعلق به ایران بوده است.

 2. نام قدیم این جزیره در دوران ساسانیان، «ابرکان» بود که به معنی «جزیره‌ی بزرگ» است.

 3. از دوره‌ی صفوى به این سو، از این جزیره با نام «قشم» یا به گویش سواحل‌نشینان «کشم»، در منابع جغرافیایى و تاریخى یاد کرده‌اند.

 4. مساحت جزیره‌ی قشم 1491 کیلومترمربع است که 2 / 5 برابر دومین جزیره‌ی بزرگ خلیج فارس یعنی بحرین است.

 5. وسعت جزیره‌ی قشم از 22 کشور در جهان بزرگ‌تر است.

 6. در سال 1382 بود که کلیه‌ی اراضى جزیره قشم به منطقه‌ی آزاد تبدیل شد و سازمان منطقه‌ی آزاد مسئول اداره کردن آن شد.

 7. از سال 1385 شمسی، قشم به سه بخش مرکزی، بخش شهاب و بخش هرمز تقسیم شد. همچنین این جزیره طبق آخرین تقسیمات کشور شامل 69 شهر و روستا است.

 8. زبان اصلی مردم قشم، مانند تمام مردم ساکن بنادر و سواحل جنوب کشور و دیگر جزایر، فارسی است. لهجه‌ی محلی و متداول مردم قشم در شهر‌ها و روستاهای آن تقریباً یکسان است. به‌طور کلی باید گفت: زبان محلی قشمی، آمیخته‌ای از زبان‌های عربی، فارسی، بندری، هندی و انگلیسی است.

 9. دمای متوسط جزیره‌ی قشم حدود 26 درجه‌ی سانتی‌گراد، با متوسط حداکثر و حداقل دمای روزانه‌ی 33 و 18 درجه‌ی سانتی‌گراد است.

 10. گرم‌ترین زمان‌ها در این جزیره، 10 تیر تا 10 شهریور و سردترین ماه‌ها دی و بهمن است. در جزیره‌ی قشم حداکثر و حداقل دمای مطلق 46 و 16 درجه‌ی سانتی‌گراد به ثبت رسیده است.

 11. متوسط بارندگى حدود 155 میلى‌متر با میانگین حدود 13 روز بارندگى در سال و به‌طور عمده در فاصله‌ی ماه‌هاى آبان تا فروردین است.

 12. شدیدترین زلزله‌ای که در این جزیره رخ داد، در سال 1384 بود که به بزرگی 6 / 4 ریشتر در فاصله‌ی 19 کیلومتری بندر «درگهان» اتفاق افتاد.

 13. حدود 12 هزار اصله نخل در 890 هکتار از اراضى قشم وجود دارد. کشت نخل در این جزیره از سابقه‌اى طولانى برخوردار است. بالغ بر 20 نوع مختلف خرما از نخل‌هاى جزیره‌ی قشم برداشت مى‌شود.

 14. چشمه‌های جزیره‌ی قشم که به طور پراکنده در همه جای جزیره وجود دارند، فاقد آب شیرین بوده و عمدتا شور هستند.

 15. اولین و مهم‌ترین جامعه‌ی گیاهی جزیره، جنگل‌های حرا هستند که بیش از 2000 کیلومتر مربع از جزیره را به خود اختصاص داده‌اند.

 16. پارک کروکودیل قشم به عنوان اولین مرکز پرورش و نگهداری کروکودیل تمساح در خاورمیانه، در سال 1389 در این جزیره راه‌اندازی شد.

 17. اولین ژئوپارک کشور نیز در جزیره‌ی قشم واقع شده است. ژئوپارک منطقه‌اى است که چندین پدیده بارز زمین‌شناسى در محدوده آن قرار گرفته باشد. همچنین ممکن است علاوه بر پدیده‌هاى زمین‌شناسى از آثار تاریخى، بوم‌شناسى، باستان‌شناسى و میراث فرهنگى و طبیعى دیگر برخوردار باشد.

 18. در جزیره‌ی قشم معادن گوناگونی از قبیل: نمک، خاک سرخ و گاز وجود دارد که به ویژه در گذشته سبب رونق تجاری این جزیره بوده است و قسمتی از مشاغل جزیره نشینان را تامین می‌کرده است.

 19. صیادان جزیره‌ی قشم آخرین روز تیرماه هر سال را «نوروز صیاد» می‌نامند که اولین روز از فصل گرما است. در نوروز صیاد، هیچ‌یک از صیادان قشمی ماهی و موجود آبزی دیگری را صید نمی‌کنند و از خوردن هر گونه آبزی امتناع می‌کنند.

 20. لنج‌سازی از قدیمی‌ترین صنایع بومی مردم قشم در استان هرمزگان است.

 21. مدرسه‌ی دینى آل کمال قشم که به اختصار کمالى نامیده مى‌شود، قدمتی 300 ساله در تدریس مسائل دینی و فقه اسلامی دارد.

 22. دانشگاه‌های جزیره قشم در چندین سال اخیر توسعه‌ی چشم‌گیری داشته‌اند. این دانشگاه‌ها عبارت‌اند از: دانشگاه آزاد اسلامی، موسسه آموزش عالی قشم که با همکاری دانشگاه کارلتون کانادا است، دانشگاه پیام نور، دانشگاه علمی کاربردی صنعت آب و برق، واحد بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی تهران واحد بین الملل.

 23. جزیره‌ی قشم به عنوان یکی از قطب‌های ورزش استان هرمزگان بیش از 50 باشگاه و دسته‌های ورزشی دارد که زیر نظر 120 مربی مشغول به فعالیت هستند.

 24. موسیقی سنتی «عضوا» از قدیم در قشم مرسوم بوده است. مردم با این موسیقی عروس و داماد را به خانه مشایعت مى‌کنند. عضوا معمولا در ساعات آخر جشن عروسى از جلوی بازار آغاز شده و به منزل عروس ختم مى‌شود. اجراکنندگان این موسقی سنتی به همراه داماد این مسیر را پیاده طى مى‌کنند.

 25. در انت‌ها جالب است بدانید که فیلم سینمایی «اژد‌ها وارد می‌شود» در جزیره‌ی قشم فیلمبرداری شده است. بیشتر لوکیشن‌های فیلم در روستای «چاهکوه» قرار دارد. شاید زیباترین لوکیشن فیلم را بتوان دره‌ی چاهکوه قشم دانست.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان