پایگاه خبری فردا: محمدباقر قالیباف که در نخستین اجلاس سراسری مسوولان کانونهای بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی با موضوع چهل سالگی انقلاب و نقش دانشگاه در طلیعه تمدن نوین اسلامی در مشهد سخن میگفت: ضمن تسلیت به مناسبت ایام شهادت حضرت صدیقه کبری (س) گفت: امیدوارم در آستانه دهه مبارکه فجر و جوار حضرت رضا (ع) همه ما این توفیق را داشته باشیم که پیرو راستین اسلام و خادم این ملت عزیز باشیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه 40 سال از انقلاب اسلامی را پشت سر گذاشتیم و 40 سالگی در فرهنگ قرانی و اهل بیت ما موضوعیت دارد، گفت: این سن اوج روزهای جسمانی و مادی و ترکیب با مسائل روحی و عقلی و روانی است و انسان در چهل سالگی در اوج قرار میگیرد. چه خوب است در همین 40 سالگی انقلاب هم این فرصت را بیابیم که مروری بر گذشته مان بکنیم. باید برگردیم با همان فرهنگ قرانی از گذشته مان عبرت بگیریم و اگر تا به حال خطایی داشتیم از این به بعد انشالله با کمترین خطا کار را پیش ببریم. در حقیقت فرصتی برای ارزیابی باشد. از انجایی که ممکن است نقدهایم زیاد شود در ابتدا این نکته را تاکید میکنم که این نقدهای من از عظمت جمهوری اسلامی نمیکاهد؛ از افتخاراتی که ما ان را فریاد میزنیم و از انقلاب مان دفاع میکنیم و امروز هم همانند همان روزهای اول انقلاب حاضریم هر هزینهای بدهیم. دشمنی و توطئههای بسیاری با این انقلاب تا به امروز اتفاق افتاده که فقط یکی از این صدها توطئه و اقدامات کافی بود تا هر کشوری را زیر رو کند. همین ترکیه را ببینید تا کمی موضع میگیرد با توجه به اینکه عضو ناتو هم هست، اما میبینید جریان کودتا ایجاد میشود و از امنیت تا اقتصادش تحت تاثیر قرار میگیرد. اما کشور ما به برکت انقلاب اسلامی همه این سالها استوار ایستاده است.
حوزه ارمانها و باورها نقطه قوت و حوزه کارکرد و ساختار نقطه ضعف کارنامه ماستوی با پرداختن به کارنامه جمهوری اسلامی در چهل سالگی انقلاب اذعان داشت: بزرگترین شعار و حرف ما از ابتدای انقلاب شعار «استقلال، ازادی، جمهوری اسلامی» بوده است و اکنون با افتخار میگوییم در هر 4 تای اینها که شعارهای ارمانی ما بوده وضعیت ما خیلی خوب به سمت عالی است. ما در حوزه استقلال بی نظیریم نه کم نظیر. در حوزه ازادی جزو کشورهایی هستیم که ازادی به معنای واقعی داریم و گاهی حتی در بعضی جاها به هرج و مرج شبیه شده است. حال درست است برخی بی انصافان حرفهایی میزنند، اما به هرحال ما دموکراسیهای غربی را هم دیده ایم. در حوزه مردم سالاری انصافا ما هر سال یا دوسالی یک انتخابات تقریبا داریم. در اسلامیت نظام بی تعارف باید بگوییم انقلاب اسلامی حیاتی مجدد به اسلام داد و عزت به مسلمین برگشت. در دهه 60 میلادی کشورهای عربی مسلمان در مقابل اسراییل ان روز که تازه به اندازه الان هم قدرت نداشت چه ذلتی داشتند. اینها افتخارات بزرگ ماست. اما ما ضعفهایی هم داریم البته ضعف در گرایشها و باورها و ارمانهای ما نیست بلکه در حوزه مسائل کارکردی ساختاری و رفتاری است. ما در اینجاها اشکالات جدی داریم و در چهلمین سالگرد انقلاب باید به درستی برگردیم و ارزیابی کنیم که اشکال کجاست.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به یکی از اشکالات جدی در حوزه ساختاری گفت: یکی از این اشکالات عدم ارائه یک مدل درست کارامدی در دولت هاست.
اگر مسائل را حل نشده بگذاریم با خطر و درهم تنیدگی بیشتری باز به سراغ مان میایندوی با بیان اینکه هر کشوری با هر مبانی فکری و اندیشهای که دارد باورهایی دارد، تصریح کرد: در هر کشوری دولت و حکومت وقتی دارد کشور را اداره میکند چه بخواهد و چه نخواهد در اداره کار و در محیط اجرایی یک الزاماتی دارد. در یک جاهایی این الزامات کارهای اجرایی و تصمیم گیری برای کارهای کشور ممکن است با ارامانهایی که داریم در تعارض قرار گیرد. این خاص ما نیست و در همه کشورها هم پیش میاید. خب وقتی این پیدا شد چه باید بکنیم؟ یا باید حل کنیم یا کنار بگذاریم. ایا اگر کنار بگذاریم و از زیرش در برویم سراغمان نمیاید؟ نه باز سراغ مان میاید البته با در هم تنیدگی و خطر بیشتر برای اینکه ارزشها را اسیب بزند.
یا اگر تلاش کنیم که به ارزشهای ما اسیب نرساند ان تبدیل به یک معضل در اداره کشور و جامعه میشود که باورهای مردم را نسبت به ارزشها تحت تاثیر قرار میدهد و در گذشت زمان سوالات جدی برای مردم ایجاد میکند و بعضا مردم را دچار خطا میکند. حال اگر بخواهیم حل بکنیم چگونه باید حل شود؟
وی با طرح این سوال که ایا با روشهایی که مبتنی بر ارزشهای مان است باید این مسائل را حل کنیم یا در حالی که نام جمهوری اسلامی را یدک میکشیم با روشهای مبتنی بر فرهنگ نئولیبرالیستی و سرمایه داری و لیبرالیستی حل میکنیم، تصریح کرد: اگر به شکل دوم حل کردیم آثارش درارزشهای ما بعدا کجا خواهد بود؟ تحلیل و تکلیف نسل جوان ما که امروز بسیار فضای بازی – به درستی هم باید باشد- در اختیار دارند، چه خواهد شد؟
بجای حل مسائل موضوعات را دوقطبی و سیاسی نکنیمعضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه یکی از چالشهای جدی امروز ما در حوزه مسایل ازادیهای اجتماعی است، بیان کرد: بحث الزامات اجرایی ازادیهای اجتماعی را هیچ وقت به صورت دقیق و مشخص و روشن حل و فصل نکرده ایم. بلکه همین طور جلو رفتیم تا مسائل جزیی بزرگ شده است. حال در بالاترین ترازهای مسوولان کشور به گونهای سخن گفته میشود که خود مسوولان غربی هم اینگونه نمیگویند. شما بحث فیلترینگ را ببینید. اولا کجای دنیا فیلترینگ ندارد؟ همه جا دارد، اما ما در کشورمان بجای حل کردن موضوع ان را سیاسی میکنیم. مثلا عنوان میکنند یک زمانی میخواستند خزینه و دوش را جابجا کنند و مخالفت میکردند و همان تفکر الان با فیلترینگ برخورد میکند ببینید چه دو قطبی ایجاد میکنند؟ این موضوع ریشه درشیطنت و دوگانگی سیاسی و فرار از پاسخگویی و مسوولیت دارد و در نتیجه میشود موضوع خاص کشور.
وی با پرداختن به موضع برپایی کنسرتها گفت: من 12 سال به عنوان یک اصولگرا شهردار تهران بودم. در این مدت حداقل 8، 9 سال در تابستانها و اعیاد و ایام جشنها و در اخر هفتهها در حدود 300 پارک و محیط باز تهران جنگ و کنسرت و تجمعهای 60، 70 هزار نفری خانوادگی برگزار میکردیم. خب اینها کارکرد جمهوری اسلامی و همین تفکر اصولگرایی است. این در حالی است که از وقتی کار دست اینهاست یکی از این موارد را اجرا نکرده اند. اما در افکار عمومی یا با بد عمل کردن ما یا با رندی خودشان، شرایط را طوری طراحی کردند که مردم بین کنسرت و اقتصاد-نان شب- ناگزیر به انتخاب یکی شوند. این چه روش اداره کشور است؟ چرا اصلا اینها را به هم گره میزنید؟ چه نسبتی اینها با هم دارند؟ این همان مواردی است که گفتم از زیر این موضوعات فرار میکنیم و حلش نمیکنیم.
داده، تحلیل و نتیجه «غلط» را به عنوان «درست» در جامعه جا میاندازندقالیباف با پرداختن به موضوع حضور بانوان در استادیومهای ورزشی اظهار کرد: وقتی عاقلانه موضوعاتی که وجود دارد را حل و فصل نمیکنیم در نتیجه چنین خساراتی ایجاد میشود و اطلاعات غلط و دادههای غلطی آورده میشود و تحلیل غلط ارائه میگردد تا نتیجه غلط را به عنوان درست در جامعه جا میاندازند. به این موارد باید به طور جدی فکر کنیم و برایش راه حل بیاندیشیم.
6 رویکرد اقتصادی با 6 خزانه بجای یکی داریموی با تاکید بر اینکه این تنها در موضوع ازادیهای اجتماعی نیست، خاطرنشان کرد: در حوزه اقتصادی نیز چنین مواردی داریم. مثلا تصمییم گیری در حوزه مالیات و نقدینگی همین طور است. در حوزه رشد نقدینگی در سیستم بانکداری نیز همین طور است. اصلا معلوم نیست پارادایم اقتصادی ما چیست؟ مااقتصاد دولتی داریم؟ اقتصاد خصوصی داریم؟ اقتصادمان خصولتی است که البته این فقط خاص کشور ماست و در دیگر کشورها وجود ندارد. اقتصاد خاصه سازی بجای خصوصی سازی داریم؟ اقتصاد تعاونی داریم؟ اقتصاد مقاومتی داریم؟ اقتصاد مردمی داریم؟ ما 6، 7 پارادایم داریم.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برخلاف تصور همه که میگویند ما یک خزانه در کشور داریم، اما 6 خزانه داریم آنها را چنین برشمرد: یک خزانهای همین که هست. در برنامه سوم یک ردیفی درست کردند بنام ردیف ارزی که هنوز هم تسویه حساب نشده است. بعد گفتند 14.5 درصد فروش نفت را قبل از اینکه بیاید شرکت نفت بردارد برای توسعه اش. بهد در مورد گاز هم همین کار را کردیم و 14.5 درصد هم شد برای گاز. یک صندوق ذخیره هم درست کردیم. بعد در حوزه یارانهها سازمان یارانه هم یک صندوق و مجموعه شد که مستقیم دریافت و هزینه دارد انجام میدهد. یعنی ما 6 رویکرد اقتصادی داریم و 6 خزانه.
وقتی تکلیف اقتصادمان مشخص نیست باید هم مردم برای مرغ یخی در صف بایستندعضو مجمع تشخص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه گزارش دیوان محاسبات که همین هفته داده نسبت به عملکرد سال 96 رابخوانید، تصریح کرد: با توجه به مواردی که گفتم خب اگر بعد از 40 سال از انقلاب صف مرغ یخ زده نداشته باشیم و نرخ مرغ گرم کیلویی 20 هزار تومان نباشد باید شک کرد! با این نگاه اقتصاد حتما باید اینطور شود.
85 درصد سودسهام بانکی متعلق به 2 درصد صاحبان سپرده هاستوی با بیان اینکه بیش از 300 هزار میلیارد تومان سود 403 میلیون حساب سپرده کشور را در سال میپردازیم، گفت: حال این سوال مطرح است که این سپردهها و سودها برای چه کسانی است؟ البته این را هم بگویم همه اینها براساس قانون از دادن مالیات نیز معاف هستند. بیش از 84، 85 درصد سود این سپردهها به کمتر از 2 درصد صاحبان سهام تعلق میگیرد. ببینید اختلاف طبقاتی را. این سیستم بانکداری و نقدینگی ماست.
فساد معلول ناکارامدی است
قالیباف با بیان اینکه امروز قوه قضاییه ما باید با فساد مبارزه کند، تصریح کرد:، اما پیشگیری بهتر از درمان -در این حوزه برخورد-است. به هرحال اقدامات قوه قضاییه سلبی است. در حوزه ایجابی و پیشگیری چه کاری میکنیم؟ فساد و عدم شفافیت در کشور علت نیست معلول است. معلول ناکارامدی است. ما امروز 12 هزار قانون داریم. اینقدر قوانین مان در تضاد هم هستند که قانون دانان قانون شکنی که قدرت و ثروت پشت شان است از همه امکانات ظاهرا قانونی استفاده میکنند و این همه مواردی که میبینید دارند رسیدگی میکنند پیدا میشود. این در حالی است که یک فرد نیازمند 5 میلیون وام برای ازدواج را نمیتواند بگیرد.
یک سوم برنامههای اول تا پنجم را هم نتوانستیم محقق کنیم
وی با اشاره به برنامه ششم گفت: گزارشات سازمان برنامه و بودجه است و بررسی کنید ببینید که این برنامههای گذشته چقدر موفق و محقق شده اند. یک سوم شان را هم نتوانسته ایم محقق کنیم. در برنامه سوم تا پنجم در هر 3 برنامه یعنی 15 سال یک بند نوشته شده، اما یک بار حتی 5 درصد این بند اجرا نشده است. از ان طرف هم میبینیم هرروز دولت دارد بزرگ میشود و تمرکزگرایی هم در قدرت و هم در ساختار صورت میگیرد. بودجه سال 98 دولت بیش از 450 هزار میلیارد تومان شده است. برگردید ببینید اصل خصوصی سازی به چه سرنوشتی دچار شده است؟ اینها اشکالات جدی در حوزه کارکردی ماست.
مشکل کشور نداشتن پول نیست ناکارامدی مدیران است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه ما مشکل مان پول نیست بلکه ناکارامدی است، خاطرنشان کرد: وضع کشور در سالی که درامد کشور حدود 24 میلیارد دلار بوده نسبت به سالی که درامد کشور حدود 110 میلیارد دلار بوده بهتر بوده است. پس مشکل ما نداشتن پول و منابع انسانی نیست بلکه ناکارامدی و تبعاتی که این ناکارامدی در کشور به وجود اورده مشکل ماست.
تا یک جایی میتوان در حوزه کارکردی خطا کرد بعد از ان دستاوردهای مان را هم از دست میدهیم
وی افزود: باید برای این مسائل راه حل بدهیم. جای این راه حل دادن هم دانشگاه و حوزه است. امروز دانشگاه محل نخبه پروری نیست بلکه محل حل مسائل بنیادی جامعه و حکومت و بین جامعه و حکومت است. اگر این موارد حل نشود همه دستاوردهای عظیمی که داریم را ازدست میدهیم. چون ما در حوزه ساختاری و کارکردی تا جاها و تا یک زمانی میتوانیم خطا کنیم. اگر این ادامه پیدا کند دیگر این را به حساب دین میگذارند و میگویند دین در اداره جامعه کارامد نیست.
قالیباف با تاکید بر اینکه با ضعف مدیریت و با سیاسی کردن موضوعات جاری کشور زبان کسرویها را باز نکنیم، عنوان کرد: نمیخواهم یک جناح را محکوم کنم به هر حال در این 40 سال کشور را هردو جریان سیاسی اداره کرده اند. البته اعداد و ارقام هستند و دوسوم این زمان در اختیار همین تفکری بوده که اکنون دولت دست شان است.
با هر گرایش و تفکری باید برای نشان دادن کارامدی دین در اداره جامعه تلاش کنیم
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: از زمان نیروی انتظامی تا الان دارم این را تاکید میکنم اگر ملی گرا هستید اگر حزب اللهی هستید هرچه هستیم، همین که ایرانی هستیم و امروز در نظام جمهوری اسلامی با هر باوری برای این کشور داریم کار انجام میدهیم و مخصوصا ماهایی که در این نظام اسلامی هستیم وظیفه داریم کارامدی دین در اداره جامعه را نشان دهیم.
وی بابیان اینکه کارامدی دین در اداره جامعه را خصوصا در حوزه اقتصاد نتوانسته ایم نشان دهیم، اظهار کرد: در حوزه اجتماعی و فرهنگی هم اشکالاتی داریم، اما نه به اندازه حوزه اقتصاد.
قالیاف افزود: یک جاهایی باورهای مان ما را در حوزه الزامات اجرایی دچار مشکل کرده بدین معنا که در حوزههای الزامات اجرایی که میخواهیم انجام دهیم در روشها و نگرش هایمان منطبق بر باورهای مان حرکت نمیکنیم.
وقتی میخواهیم کارهای اجرایی مان را حل کنیم براساس مکاتب انسان ساز میخواهیم تصمیم بگیریم بعد هم میگوییم اینها منطق دارد و تجربه شده است.
وی با ذکر خاطرهای از دوران دفاع مقدس بیان کرد: در باورهای قرانی و انقلابی مان و تجربه مان در دوران دفاع مقدس متوجه شدیم که اگر همه توان مان را جمع کنیم و به دشمن حمله کنیم با یاری خداوند پیروز میشویم. حال چرا در حوزه اقتصاد باید الزاما با پارامترهای سرمایه داری تصمیم بگیریم و پروژهای را اجرا کنیم؟
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تجربیات مختلفش در دوران فعالیت 40 سال اش در انقلاب گفت: اگر نتوانسته ایم این مشکلات را حل کنیم به دلیل باورهای مان و عدم توجه به نخبگان و جوانان است. به همین دلیل هم میگویم محل حل این مسائل دانشگاه است. زیرا دانشگاه محلی است که هم نخبه دارد، هم جوان دارد، هم نشاط دارد، هم علم دارد؛ هم خلاقیت دارد همه موارد را با هم دارد. اگر بچههای منطبق بر نظام اسلامی هم شوند باورهایشان هم این چنین است. پس اینها باید گام به جلو بگذارند و قدم بردارند.
مدیریت کشور ما سیستم خسته، بسته، نشسته و منفعل استقالیباف با بیان اینکه سیستم مدیریت کشور ما سیستم خسته، بسته، نشسته و منفعل است، تاکید کرد: اگر کار نکنیم باید ذلت را بپذیریم. رهبر معظم انقلاب هم تاکید فرمودند که راه مبارزه با امریکا کار است و کار است و کار. این چیزی است که ما اکنون انجام نمیدهیم.
وی با بیان اینکه اگر مسائلی را مطرح و حرفهایی میزنیم باید هزینه اش را هم بپردازیم، گفت: هرروز جریان رقیب و رسانههای خارج از کشور اعلام میکنند قالیباف به استرالیا فرار کرده است. فردا میگویند به هامبورگ فرار کرده است یک روز میگویند در لندن است یک روز دیگر میگویند در کاناداست. یک روز میگویند 800 میلیارد دلار برده یک روز عکس عروسی یک فرد دیگری را بجای عروسی دختر من میگذارند. خیلیها هم باور میکنند. اما من میدانم که باید این هزینهها را بدهم. تهمت میزنند، اما مهم نیست. به هرحال 4 درصدیها پول و رسانه و قدرت دارند و وقتی به انها میزنی باید هزینه اش را بدهی. انها کوتاه نمیایند، چون اگر کوتاه بیایند همه چیزشان را از دست میدهند. پس باید بایستیم و هزینه اش را بدهیم.
قالیباف با اشاره به موضوع سیاست زدگی گفت: یک موضوعاتی مهم و ملی است و برای امنیت ملی و اینده انقلاب مان و راهبردهایمان مهم است مانند افای تی اف که اگر ساعتها بحث کنیم و پنل بگذاریم لازم است و جای بحث دارد. دقیقا جایی درباره این موضوع حرف میزنیم که زمینی است که آن زمینی که امروز در داخل کشور دوستان ما و حتی بچههای انقلابی دارند روی ان گام برمی دارند به نفع کسانی دارند گام برمی دارند که در مسیر خاص امریکا حرکت کنند. ما اصلا موضوع مان الان پالرمو و سی اف تی و قانون مبارزه با پول شویی نیست. ما الان دوتا قانون داخلی داریم و دوتا کنوانسیون داریم و چندتا کنوانسیونی که قبلا هم عضوش بودیم. اینها همه پازلهای یک حرکت بزرگ و نگرش جدید در دنیا هستند. اینها همه را با مستندات دقیق و داده علمی میگویم. همه این کنوانسیونهایی که هست وقتی اینها با هم جمع میشوند همانند یک موسیقی که قرار است تهیه شود و دستگاههای مختلف هریک نتی را مینوازند. این موسیقی که میخواهد نواخته شود افای تی اف است.ای تی اف با سرکردگی امریکا و انگلیس و طراحی صهیونیست هاست
وی با طرح این پرسش که افای تی اف چیست؟ عنوان کرد: افای تی اف یک تشکل غیردولتی و غیر ساختار نظام بین الملل است و به تعبیر غلط مصطلح میتوان گفت: یک ان. جی. او بین دولی است. این ان جی او را کشورهای اوای سی دی که راسش امریکا و انگلیس است، طراحی کرده اند. امریکاییها بعد از جنگ سرد تا 2001 در 11 ستامبر که آن اتفاق افتاد پارادایم خودشان را در اداره دنیا عوض کردند. در حوزه روابط بین الملل این مشخص است. چون دیدند با وجود این نظم جهانی که وجود دارد با شورای امنیت و با سازمان ملل و با بانک جهانی و... و ابزارهایی که برای این ساختار ساختند و با ابزارهای سختی که خودشان در دنیا قدرت سخت هستند، با اینها دیگر نمیتوانند سیطره هژمونی شان را بر دنیا داشته باشند. اینها کامل از حوزه قدرت سخت به حوزه قدرت نرم و به قدرت هوشمند حرکت کردند. برای این هم ساختاری درست کردند خارج از سازو کار سازمان ملل. البته از سازمان ملل استفاده میکنند، اما با یک سازوکار دیگری. این سازوکار سازوکار افای تی اف است که رسالتش این است که همه نقدینگیها و ارزهای دنیا یعنی هر رابطه بانکی نه تنها بانکها حتی بنگاه مسکنی که در محله تان برای شما خریدو فروش میکند تا کمپانی و شرکت و ... -کاملا بخش جامعه مدنی دارد- همه اینها را با ظرفیت افای تی اف دارند سازماندهی میکنند.
از بعد از حادثه 11 سپتامیر و سی اف تی که اتفاق افتاد و قطعنامه 1373 که در شورای امنیت تصویب کردند همه کشورها را موظف کردند بروند در سی اف تی عضو شوند. درحقیقت داشتند پازل افای تی اف را میچیدند.
باید برای افای تی اف تصمیم آگاهانه بگیریم نه عجولانه از ان بگذریمقالیباف افزود: در حقیقت مایی که با سلطه جهانی داریم مبارزه میکنیم باید بدانیم دشمن در چه زمینی دارد با ما مبارزه میکند و چه طراحی کرده است. افای تی اف میخواهد هر کشوری که بخواهد در مقابل خواستههای سرمایه داری به رهبری امریکا و انگلستان و طراحی صهیونیستها بایستد را تضعیف و کنترل کند. اصلا بحث رای دادن نیست اول باید موضوع را تبیین کنیم. هیچ عجلهای هم برای تصمیم گیری نیست. این موضوع سیاسی و جناحی و حزبی هم نیست بلکه پارادایمی برای جمهوری اسلامی در مقابل سرمایه داری است که بنشینیم و عاقلانه بررسی اش کنیم و بعد تصمیم بگیریم. انهایی که میخواهند فقط از مساله عبور کنند و نه ان را حل کنند بدانند از افای تی اف نمیتوانیم این چنین عبور کنیم باید برای افای تی اف بنشینیم و تصمیم بگیریم. این تصمیم هم باید اگاهانه و اینده نگر باشد، زیرا پلت فرم مبارزه ما با امریکاست. ما چرا در برجام خوردیم؟ تعارف که نداریم اساس مذاکره با امریکا رادر سطح وزرای خارجه را در برجام نظام تصمیم گرفت که این چرایی اش بود، اما در بحث چگونگی اش؛ وقتی برای اجرا رفتند و با امریکا شروع به صحبت کردند- همان زمان هم گفتم من با مذاکره مخالف نیستم نظام تصمیم گرفته، اما بدانید که مذاکره یک روش مبارزه است- دوستان با عجله رفتند و از دارو تا اب خوردن رابه این برجام گره زدند در حالی که گفتیم اگر حداقل تدبیر هم داشته باشید نباید این کار را بکنید. چرااین کار را کردند؟ چون مذاکره را یک روش مبارزه ندانستند این کار را کردند.
وی تاکید کرد: محیط دانشگاهی ما و عزیزانی که دل داده و دل سپرده انقلاب و مردم هستند تلاش کنند این بحث افای تی اف را علمی و دقیق مطرح کنند. البته مجمع و مجلس و دولت هم باید این بحث را باز کنند. بحث علمی کنیم و سیاست زدگی رابگذاریم کنار.
قالیباف تاکید کرد: امریکا به عنوان سردمدار جهان میخواهد با افای تی اف هرکسی که خلاف سیاست هایش حرکت کرد را از اقتصاد جهانی محروم کند. چه برویم چه نرویم داخل این سازوکار؛ این کار را امریکاییها انجام میدهند. ما با موجودی این طوری روبه رو هستیم. اینجاست که نباید سیاست زدگی بکنیم. اینجاست که دانشگاه باید بیاید. این هویت همه انسانها را دارد تحت تاثیر میگذارد. این پلت فرمی است که صهیونیستها دارند طراحی میکنند. مبارزه ما در قرن 21 برای امت اسلامی و همه انسانهای ازاده است. همه انهایی که مقابل قدرت یک جانبه گرایانه امریکا ایستاده اند و در افای تی اف حرف دارند، چون احساس میکنند امریکا دوباره میخواهد بیاید و قدرت خودش را بر جهان حاکم کند.
وی در پایان تاکید کرد: در چهل سالگی انقلاب تلاش کنیم مسائل را حل نشده باقی نگذاریم، اما به راه حل مساله توجه کنیم که پا روی ارزشهای مان نگذاریم.