دسترسی آسان زندانیان به انواع مواد مخدر نظیر کراک و تریاک یکی از معضلات اصلی داخل زندانهاست که افراد تازه وارد به زندان را تهدید میکند.
به گزارش به نقل از آنا؛ موضوع مصرف مواد مخدر در داخل زندان و نوع ورود انواع مواد مخدر به زندان یکی از موضوعات و معضلات مهمی است که جامعه را تهدید میکند. در حال حاضر حدود 65 درصد زندانیان کشور معتاد هستند و اگر هم معتاد نباشند بهنحوی به مواد مخدر مربوط میشوند. امروزه بیشترین افراد زندانی به دلایل مرتبط با مواد مخدر در ندامتگاهها به سر میبرند، لذا اکثر خانوادهها که جوانانشان به هر دلیلی به زندان میروند از این بابت نگران میشوند که فرزندشان به مواد مخدر اعتیاد پیدا کند؛ چرا که بیشتر زندانیها معتاد هستند و با وسوسههای صورتگرفته، افراد جدید را نیز به مصرف مواد مخدر سوق میدهند.
وجود بیش از 200 هزار زندانی در کشور
بر اساس آمار موجود در حال حاضر بیش از 200 هزار زندانی در کشور وجود دارد، این در حالی است که ظرفیت نگهداری افراد در زندانها به مراتب پایینتر از آمار زندانیهاست، به همین دلیل استفاده کردن قضات از مجازات جایگزین حبس میتواند به بهبود وضعیت کمک کند؛ البته تأمین امنیت جامعه نیز نباید با آزادی برخی از زندانیان خدشهدار شود. از طرفی رئیس قوه قضائیه تأکید دارد که تا جایی که امکان دارد معتادان به جای زندان به مراکز درمانی منتقل شوند؛ چراکه انتقال معتادان به زندان احتمال معتاد کردن افراد داخل زندان را نیز بالا میبرد.
در حال حاضر فروش انواع مواد مخدر در زندان به شغلی پردرآمد در زندان تبدیل شده است و حال سؤال اینجاست که ورود انواع مواد مخدر به زندان به چه نحوی صورت میگیرد؟
زندانی کردن معتادان هیچ سودی ندارد
بر اساس این گزارش، حسامالدین معصومیان درباره این موضوع گفت: انتقال معتادان به زندان جز پرکردن زندان هیچ سود دیگری نخواهد داشت؛ چراکه معتادان همان اقداماتی را که در بیرون از زندان انجام میدادند، بهراحتی در داخل زندان نیز انجام خواهند داد؛ امروزه فروش مواد مخدر در زندان بهوفور صورت میگیرد و این سوال مطرح است که چرا نهادهای ذیربط، نظارت خود را بیشتر نمیکنند که انواع مواد مخدر بهراحتی در اختیار زندانیان قرار نگیرد؟
این درمانگر اعتیاد ادامه داد: بهترین روش برای ساماندهی و درمان معتادان، انتقال آنها به مراکز درمانی است؛ البته یکی دیگر از راهها برای درمان معتادان داخل زندان این است تا داروهای ضداعتیاد با تجویز پزشک در اختیار آنها قرار گیرد، اما با وضعیت موجود، انتقال معتادان به زندان هیچ سودی جز پرکردن فضای زندان نخواهد داشت.
خوردن مواد مخدر برای ورود آن به زندان!
از طرفی غلامحسین محسنی اژهای درباره نحوه ورود انواع مواد مخدر به زندان و ضرورت نظارت بیشتر و بهتر مسئولان زندان در این ارتباط به خبرنگار قضائی آنا گفت: ما هرگز منکر ورود مواد مخدر به زندانها نیستیم و از طرفی اقدامات مأموران زندان در بازرسی افراد نیز مطلوب است اما در برخی موارد خانوادهها که به عیادت زندانیان میآیند، انواع مواد مخدر را بهصورت ماهرانه و جاسازشده به افراد تحویل میدهند و در برخی موارد نیز زندانیان مواد مخدر را میخورند و از این طریق مواد را به داخل زندان میبرند اما امیدواریم با تدابیر اندیشیدهشده این موضوع نسبت به گذشته روند مطلوبی را طی کند.
بر اساس اعلام سازمان زندانها حدود 7 هزار دوربین در زندانهای سراسر کشور نصب شده و امید است با اقدامات نظارتی بیشتر، پدیده خرید و فروش مواد مخدر در زندانها از بین برود.
فروش مواد مخدر در زندان شغلی سودآور است!
بر اساس این گزارش، عباس یکی از خردهفروشان مواد مخدر در محله شوش بود که مدتی را در زندان بهسر میبرد و بعد از اتمام دوران محکومیت خود از زندان رهایی یافت. عباس در گفتگو با خبرنگار قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره موضوع خرید و فروش مواد مخدر در زندان گفت: خرید و فروش مواد مخدر در زندان به یک امر عادی تبدیل شده است و البته افرادی که اقدام به فروش مواد میکردند در بندهای خاصی بودند و معمولاً اکثر آنها چهرهای خاص داشتند که از سایرین متمایز بودند. من خودم وقتی به زندان رفتم معتاد نبودم اما با وسوسههای فروشندگان مواد مخدر بالاخره به مصرف مواد مخدر روی آوردم و بهطور مرتب تریاک و کراک مصرف میکردم.
افزایش 20 برابری قیمت مواد مخدر در زندان
من از افرادی که به ملاقاتم میآمدند پول میگرفتم تا بتوانم هزینه مواد خود را تأمین کنم؛ در زندان هر نوع مواد مخدری یافت میشود اما نکتهای که برای خود من که فروشنده مواد مخدر در بیرون از زندان بودم جالب بود افزایش حدود 20 برابری قیمت مواد مخدر بود؛ فروشندگان بهدلیل کمیابی مواد مخدر در زندان، قیمت مواد مخدر را بالا میبرند.
با یکی از فروشندگان مواد مخدر در زندان که صحبت میکردم، این فرد میگفت که مواد را در برخی مواقع از آشناهایم که به ملاقاتم میآیند میگیرم و میخورم و در برخی مواقع نیز در مجلهها جاساز کرده و به داخل زندان میآورم. حرف من این است که مواد مخدر در زندان بهوفور وجود دارد و همین مصرف مواد مخدر امروز من را بدبخت کرده و از خانواده نیز طرد شدهام و تمام بدنم زخم شده و دندانهایم نیز ریخته است؛ لذا از مسئولان میخواهم تا نظارت خود بر زندانها را افزایش دهند تا افراد دیگری مانند من بدبخت نشوند.
لزوم افزایش مجازات فروشندگان مواد مخدر در داخل زندان
بر همین اساس، علی عابدینی در اینباره گفت: اینکه چطور مواد مخدر وارد زندان میشود جای سوال است؛ لذا مسئولان باید نظارت خود را بیشتر کنند تا این پدیده شوم و ناپسند بیش از این گسترش پیدا نکند.
این وکیل دادگستری درباره مجازات این افراد نیز گفت: کسانیکه اقدام به فروش مواد مخدر میکنند، زندگی افراد را تباه کرده و آینده آنها را از بین میبرند؛ لذا افزایش مجازات برای این افراد امری ضروری است و اگر مجازات سختگیرانهتر باشد میتواند درس عبرتی برای افراد دیگر باشد و افزایش مجازات در این ارتباط یعنی فروش مواد مخدر در داخل زندان، قطعاً در کاهش این جرم مفید خواهد بود؛ البته اگر دستگاههای بازرسی پیشرفتهای در ورودی زندان قرار داده شود بهراحتی میتوان مواد را کشف کرد.
بر اساس این گزارش، با اینکه موضوع فروش مواد مخدر در زندانها نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است؛ اما نظارت بر این اتفاق و عملکرد زندانیان باید بیشتر شود تا به روزی برسیم که حتی یک گرم مواد مخدر نیز در زندانها کشف نشود؛ امروزه جوانانی که به دلایل مختلف به زندان میروند در معرض معتاد شدن قرار دارند که این اتفاق امری نگرانکننده است.