به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، سال گذشته پس از دیدار سران ایران، روسیه و ترکیه در شهر سوچی روسیه که در قالب نشست سران آستانه برگزار شد، روسیه میزان طیف وسیعی از موافقان و مخالفان دولت قانونی سوریه در کشور خود بود.
نتیجه این اجلاس، توافق های اولیه بر سر تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه شد که در دیدارهای بعدی سران ایران، روسیه و ترکیه مورد تاکید قرار گرفت و هم اکنون به جدی ترین راه برای پایان دادن به بحران سیاسی در سوریه تبدیل شده است.
روس ها تابستان امسال برای نخستین بار خبر دادند که از گروه طالبان نیز دعوت کرده اند تا در کنفرانس صلح افغانستان شرکت کند، رویدادی که بشدت مورد انتقاد دولت افغانستان قرار گرفت و علاوه بر اینکه باعث شد این کنفرانس با تاخیر برگزار شود، منجر به این شد که دولت افغانستان هیچ نماینده ای به مسکو برای شرکت در کنفرانس اعزام نکند.
زمیر کابولوف نماینده رئیس جمهوری روسیه در افغانستان امروز به خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفته است که در نشست آتی هیات های افغانستانی در مسکو، طرف روسی با هیچ یک از هیات ها مذاکره نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه این نشست قرار است روزهای سه شنبه و چهارشنبه در مسکو برگزار شود، اظهار داشت: دیدارهای رسمی با طرف های افغانی ازجمله نمایندگان جنبش طالبان برنامه ریزی نشده است.
کابولوف ادامه داد: این نشستی افغانی است و در آن طرف های افغانی با یکدیگر مذاکره می کنند و مسکو برگزاری چنین نشستی را مثبت می داند.
در همین حال ریانووستی به نقل از اختر محمد صفی سخنگوی جامعه افغان های مقیم روسیه که از برگزارکنندگان نشست مسکو است، نوشت: در این نشست علاوه بر سیاستمداران و فعالان سیاسی افغانستان، نمایندگان جوامع افغانستانی مقیم ایران، پاکستان، کشورهای همسود و احتمالا کشورهای اروپایی شرکت می کنند.
در مذاکرات مسکو، قرار است هیات هایی از جنبش طالبان و سیاستمداران و شخصیت های اجتماعی به سرپرستی حامد کرزای رئیس جمهوری پیشین افغانستان نیز شرکت داشته باشند.
بر اساس گزارش ها منابع خبری در افغانستان، حامد کرزی رئیسجمهور پیشین، محمد یونس قانونی و محمد حنیف اتمر، مشاوران پیشین رئیس جمهور، عطا محمد نور و محمد اسماعیل خان از اعضای رهبری جمعیت اسلامی، محمد محقق رهبر حزب وحدت اسلامی، سید حامد گیلانی رهبر حزب محاذ ملی، یک عضو حزب اسلامی گلبدین حکمتیار، عبدالسلام ضعیف عضو پیشین گروه طالبان و ذبیحالله مجددی پسر حضرت صبغتالله مجددی از دیگر چهره های شاخصی هستند که قرار است به منظور دیدار با یکدیگر به مسکو سفری دو روزه داشته باشند.
در همین حال، منابع نزدیک به طالبان اعلام کرده اند که این جنبش هیاتی را به ریاست شیرمحمد عباس ستانکزی به مسکو خواهد فرستاد.
شورای عالی صلح که در نشست پیشین مسکو حضور داشته است گفته که به این نشست دعوت نشده است بنابراین نماینده ای در آن نخواهد داشت.