ماهان شبکه ایرانیان

ویژه‌های مشرق؛

شریعتی: اگر شاه هم بود ممکن بود به همین دستاوردها برسد!/ دوگانه موشک-پراید همان دوگانه مدیریت جهادی-مدیریت لیبرال است

طیف اصلاح طلب با کوچک نمایی دستاوردهای انقلاب اسلامی، به طرق مختلف در پی بزک رژیم طاغوت است.

سرویس سیاست مشرق - ر وزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** شریعتی: اگر شاه هم بود ممکن بود به همین دستاوردها برسد!

روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم «سعید شریعتی» از دستگیرشدگان فتنه 88 با عنوان «بحران دستاورد» نوشت: «مردان غالباً و برخی از زنان در 40 سالگی دچار یک بحران روحی و روانی به نام سندرم آندروپوز می‌شوند که برخی از روانشناسان به آن سندرم بحران دستاورد می‌گویند… این بحران علاوه بر آثار فیزیکی در "کارکرد"ها و "توانمندی"های فردی در ذهن و ضمیر او نیز آثاری به‌جا می‌گذارد از جمله آن مواجه شدن و درگیر شدن با دو سؤال در ذهن خود؛ یکی آنکه "آیا من پس از 40 سال زندگی به آنچه خواسته‌ام، رسیده‌ام" و دیگر اینکه "آیا اطرافیان و خانواده از من راضی و خشنودند؟ "».

شریعتی در ادامه نوشت: «بر این باورم که "انقلاب اسلامی" در 40 سالگی خود دچار سندورم آندروپوز با عموم مشخصه‌های این سندرم است، از این رو مواجهه با این دو سؤال را برای "انقلاب اسلامی" در 40 سالگی طبیعی می‌دانم. اول اینکه، آیا "انقلاب اسلامی" به آرمان‌ها و خواسته‌های خود دست یافته است؟ دوم اینکه "آیا مردم از نتایج انقلاب اسلامی راضی‌اند؟ ".»

وی در ادامه نوشت: «اینکه آمار بدهیم که در سال 57 چه تعداد روستا برق داشته‌اند و اکنون در سال 97 چه تعداد روستا دارای برق هستند، کاملاً ابطال‌ناپذیر است چراکه معلوم نیست اگر رژیم گذشته «40 سال» دیگر دوام می‌یافت آیا به این میزان از توسعه برق روستایی دست می‌یافت یا خیر و اینکه «تولید علم» در سال 57 چقدر بوده و در سال 97 چقدر شده است، قیاس مع‌الفارق است چراکه تحولات جمعیتی و رشد آگاهی‌های اجتماعی و اقتضائات بشری «مردم» به سمت «دانش‌افزایی» رهنمون شده است و چندان نمی‌توان باب مقایسه را در این موضوع گشوده دانست.»

طیف اصلاح طلب با کوچک نمایی دستاوردهای انقلاب اسلامی، به طرق مختلف در پی بزک رژیم طاغوت است.

این بزک در حالی است که رضا پالانی را انگلیسی‌ها با کودتای سوم اسفند 1299 سر کار آوردند و 1304 به شاهی رساندند و به واسطه همو، بساط مشروطیت و قانون نیم بند را برچیدند. شهریور 1320 هم که اقتضای منافعشان در جنگ جهانی دوم، اشغال ایران و کمک به شوروی در مقابل ارتش هیتلر بود، رضاخان را مانند دستمال مصرف شده، دور انداختند و فرزند بی شخصیت‌تر و سرسپرده‌تر او را به ملت ایران تحمیل کردند.

بدین ترتیب ملت ایران برای 53 سال، روی قانون و آزادی و انتخابات و استقلال و عزت را ندید. شخصی که می‌گوید که اگر رژیم پهلوی هم بود شاید به همین دستاوردهای کنونی می‌رسیدیم، در خوشبینانه ترین حالت، نه تاریخ بلد است، نه رژیم پهلوی را شناخته و نه کوچکترین شناختی از جمهوری اسلامی ایران دارد.

گفتنی است پیشرفت‌های علمی و فناوری کشورمان طی چهار دهه گذشته به قدری چشمگیر و پر شتاب بوده که تاکنون در بسیاری از قله‌های علمی جهان دارای رتبه‌های برتر هستیم؛ چنان‌که براساس آمارهای wos، در نیمه نخست سال 2018 از نظر تولید علم برای اولین بار در جمع 15 کشور برتر جهان قرار گرفتیم و حائز رتبه نخست در بین کشورهای اسلامی شده‌ایم. البته پیشرفت در حوزه‌های دیگر علمی مانند کسب رتبه چهارم جهانی تولید علم نانو، قرار گرفتن به عنوان رتبه سوم کشورهای پیشرفته در سلول‌های بنیادی و… گوشه‌های دیگری از این موفقیت‌ها هستند که بررسی و حتی لیست کردن آن مجال دیگری می‌طلبد.

** آقای انصاری! شما سال 88 مقابل رأی مردم و قانون، گردن کشی کردید

«مجید انصاری» از فعالین سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «در نگاه امام رأی مردم بسیار اعتبار داشت…امام آنچنان به رأی مردم اعتقاد داشت که حتی در دوران جنگ نیز انتخابات متوقف نشد و حتی یک روز هم به تعویق نیفتاد؛ از سوی دیگر امام با قیم‌مآبی افراد و گروه‌ها مشکل داشت».

انصاری در ادامه گفت: «در یکی از ادوار مجلس یکی از اقوام نزدیک امام از شهر خمین نامزد انتخابات شده بود و در مقابل او فرد دیگری موفق به اخذ رأی شد و توانست از خمین به مجلس راه پیدا کند. برخی این رخداد را موجب تضعیف امام و خلاف جایگاه ایشان تلقی کردند، اما امام به آن‌ها گفت: چه چیزی بهتر از اینکه در یک انتخابات آزاد یکی از اقوام من رأی نیاورده است و این نشان‌دهنده آزادی واقعی در انتخابات است».

مجید انصاری به اهمیت رأی مردم اشاره کرده و به آن تاکید کرده است. این در حالی است که وی در جریان خیانت نابخشودنی فتنه 88 که با دروغ تقلب و زیرپاگذاشتن رأی مردم و قانون کلید خورد، به عنوان یکی از اعضای مجمع روحانیون مبارز، زمینه‌ساز گسترش فتنه بود.

همانطور که ذکر شد، مجید انصاری یکی از اعضای مجمع روحانیون مبارز است. جماعتی که در جریان فتنه 88 چندین بیانیه صادر و مردم را برای حضور در تظاهرات‌های غیرقانونی دعوت کرد.

انصاری در 25 خرداد 88 در سخنرانی در تهران با ادعای تخلف گسترده در انتخابات و آوردن نام کاندیداهای شکست خورده و رئیس دولت اصلاحات و اعلام اینکه آنها در بین جمعیت راهپیمایی کنندگان حضور دارند، راهپیمایی کنندگان را تحریک و تهییج کرد.

فتنه گران در سال 88 هیچگاه حاضر نشدند تا مسیر قانونی را طی کرده و با خیانت خود، ضمن به آشوب کشیدن کشور، آدرس تحریم‌های فلج کننده را به دشمن دادند. اقدامات این طیف حتی گروهک تروریستی منافقین و سران رژیم صهیونیستی را نیز به وجد آورد.

** دوگانه «موشک-پراید» همان دوگانه «مدیریت جهادی-مدیریت لیبرال» است

روزنامه آفتاب یزد در گزارشی با عنوان «باز هم دوگانه موشک- پراید» نوشت: «عده‌ای قدرت صنعت موشکی را در مباحثی چون مدیریت جهادی، اراده ملی، عدم نگاه به غرب و دست بیگانه، اتکا به توان داخلی، شایسته سالاری و از این قبیل واژه‌هایی که بارها و بارها شنیده‌ایم خلاصه می‌کنند…این دیدگاه تلاش دارد تا هر آنچه که از پیشرفت نصیب کشور شده است را به خودکفایی و دوری از غرب و روابط بین‌الملل ارتباط دهد و هر آنچه که عامل ناتوانی ست را به دولتی مرتبط کند که مایل به ارتباط با اروپا و حفظ برجام است».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «تجربه این چهاردهه نشان داد به خاطر نیازی که همواره در زمینه صنایع دفاعی احساس می‌شد باید به صورت کلی تمرکز خاصی روی نوآوری داشت…صنایع دفاعی ما به هیچ عنوان محصور بخشی از جامعه نیست بلکه بسیار سطح گسترده‌تر و ملی‌تری دارد. از همین رو خلاقیت‌ها و دانش نیز در این زمینه رشد پیدا کرد...طبیعتاً اگر همین ظرفیت ملی به هر بخشی از بخش‌های دیگر بسیج می‌شد. این پیشرفت در آن بخش‌ها نیز تکرار می‌شد...در زمان جنگ هم شاهد بودیم که امام کشور را در اختیار یک جریان خاص قرار ندادند و تمام صنوف و اقشار کشور را در این زمینه دخالت دادند».

گفتنی است طی چهار دهه گذشته با اتکا به توانمندی داخلی و بومی‌سازی علوم مختلف توانستیم در حوزه‌های بسیاری مانند علم و فناوری پیشرفت کنیم، با این حال، آنچه در برخی حوزه‌ها مثل اقتصاد رخ داده نمایانگر این واقعیت بوده که روحیه جهادی در بین مسئولان وجود نداشته است.

تفکر بسیجی، جهادی و انقلابی در حوزه‌های بسیاری خود را ثابت کرده و نشان داده اگر به آن اعتماد شود می‌تواند دستاوردهای چشمگیری ایجاد کند؛ از سوی دیگر، رویکرد غربزده و نگاه به دست خارجی‌ها طی سال‌های اخیر (که در برجام و در حال حاضر هم در «اس پی وی» یا «اینستکس» مطرح است) ثابت کرده موفقیتی برای کشور نخواهد داشت.

امروز با نگاه به این دو تفکر که یکی با سرلوحه قرار دادن کار کردن و دیگری با تمرکز بر عافیت طلبی نتایج خود را نشان داده‌اند می‌توان فهمید که کلید حل مشکلات کشور در دستان کدام تفکر است. امروز سؤال بسیاری از مردم این است که چگونه جمهوری اسلامی می‌تواند به تکنولوژی پیچیده موشک‌های نقطه زن و یا ارسال ماهواره به فضا دست یابد و آن را بومی نماید اما از ساخت یک خودروی ساده سواری ناتوان است؟! پاسخ این سؤال جز این نیست که صنعت موشکی و فضا پیما فقط و فقط با اتکال به اراده الهی و توانمندی جوانان انقلابی رخ داده ولی در صنایعی مثل خودروسازی مسئولان اغلب نگاه به غرب مثل خودروسازی فرانسه و… داشته‌اند و همچنین زد وبندهای مدیریتی و بده و بستان‌های سیاسی مانع از حضور جوانان شایسته و دانشمند در این حوزه شده است.

** عملکرد لیست امید مجلس ناامیدکننده است

«غلامرضا ظریفیان» فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه آرمان با عنوان «ناامید از برخی امیدها» نوشت: «عملکرد کلی فراکسیون امید مجلس، در سه سال گذشته با انتقادات فراوانی روبه‌رو بوده است…شاید اگر با تأمل بیشتری انتخاب نهایی کاندیداها و بستن لیست به سرانجام می‌رسید، طبیعتاً امکان معرفی گزینه‌های بهتری نیز وجود داشت تا اینکه افرادی انتخاب شوند که در تراز جریان اصلاح‌طلبی نبودند اما وارد لیست نهایی شدند. این نقد به جریان اصلاحات وارد است و براساس گفتمان ذهنی، این جریان باید دست به نقد درونی خود بزند وضمن پذیرش ضعف‌ها، این ضعف‌ها را به مردم اعلام کند و درصدد اصلاح آنها برآید؛ بنابراین عوامل زیادی باعث شد هم لیست امید بدان شکل نهایی شود و هم نوعی شتابزدگی و عدم آینده‌نگری باعث شد بخشی از انتخاب‌ها پر انتقاد باشد و اصلاح‌طلبان از این رهگذر دچار خسارت‌هایی در نزد افکار عمومی شدند و اینکه نتوانستند از حداکثر ظرفیت خود در جهت بهبود شرایط کشور و مردم استفاده کنند».

لیست امید در مجلس دهم، لیست امید در شورای شهر پنجم تهران و دولت روحانی، 3 دستپخت اصلاح طلبان در سالهای اخیر است. این 3 مورد هیچکدام کارنامه قابل قبولی ارائه نداده است.

در این میان، لیست امید مجلس دهم، سلفی حقارت با موگرینی، فرانسه گردی، تشکیل کمیته رفع حصر و در مجموع بی اعتنایی به مطالبات عموم جامعه را در کارنامه خود دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان