قدرت حاجیپور مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان خراسان شمالی در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به اقدامات انجام شده در راستای توسعه ثبت رسمی اشاره کرد و گفت: در محور توسعه روستایی، با دیدگاه و تفکر جهادی در تحول زیرساختهای روستایی و توسعه آن اقدامات ارزشمندی انجام گرفته است و روستاهای ما در مقایسه با اکثر کشورهای در حال توسعه در وضعیت مطلوبی قرار دارد، و این در سایه همین دیدگاههای جهادی و نهادهای انقلابی است.
وی ادامه داد: توسعه روستایی باید پایه برنامه ریزیها در جهت توسعه همگانی کشور باشد، چرا که اقتصاد، صنعت و توسعه متوازن کشور به توسعه روستایی وابسته است و باید تلاش داشت و محورهای توسعه ایجاد گردد تا روستاییان به شهر مهاجرت نکرده و در روستا بمانند چرا که روستا پایه تولید و اقتصاد کشور است و علاوه بر حفظ سنتهای دیرین روستایی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان خراسان شمالی ادامه داد: یکی از مهمترین محورهای ارائه خدمات به روستاییان در کنار مواردی از قبیل راه سازی، تلفن، برق، گاز بهداشت، و... در روستاها اقدام گردید صدور اسناد مالکیت اراضی و املاک بوده است که این مهم پیش از انقلاب وجود نداشته وپس از انقلاب و با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور محقق گردیده است.
وی افزود: صدور اسناد مالکیت میتواند وثیقه بسیار مناسبی برای دریافت اعتبارات و همچنین ضمانت نامههای معتبری برای افراد باشد و ادارات ثبت اسناد و املاک در جهت احقاق حقوق مردم و کاهش شکاف بین جوامع شهری و روستایی توانست با همکاری بنیاد مسکن فاصله را کاهش و با تثبیت مالکیت کیفیت زندگی در روستاها را بهبود بخشید.
این مقام قضایی در همین خصوص ادامه داد: از سال 1379 تاکنون بیش از 67 هزار جلد سند مالکیت در راستای ماده 140 قانون برنامه سوم توسعه و همچنین ماده 133 قانون برنامه چهارم توسعه و قانون ساماندهی تولید وعرضه مسکن برای املاک و اراضی روستایی با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صادر گردیده است.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان خراسان شمالی تصریح کرد: همچنین بیش از 5 هزار جلد سند مالکیت برای شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت در قانون تولید و عرضه مسکن صادر شده که این ارقام پس از انقلاب شکوهمند ایران اسلامی به دست آمده و قبل از آن تثبیت مالکیت در روستاها برای املاک و اراضی در چهارچوب قوانین ثبتی وبه سختی صورت میپذیرفته است.
وی به مواد 147 و 148 اصلاحی قانون ثبت و قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی اشاره کرد و افزود: این قانون راه حل بسیار مناسبی برای سنددار کردن اراضی قولنامههای عادی فراهم کرد که در دوران پیش از انقلاب این مهم وجود نداشته است.
حاجی پور ادامه داد: لذا در اجرای قانون قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی از سال 1391 تاکنون تعداد 23 هزار ثبت نام صورت گرفته است.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان شمالی با توجه به اهمیت چهلمین سالگرد پیروز انقلاب اسلامی ادامه داد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به عنوان یک سازمان حاکمیتی و زیر مجموعه قدیمی قوه قضاییه خدمات متنوعی را به سایر دستگاههای دولتی و آحاد مردم به صورت مستمر ارائه داده است.
وی گفت: امروزه خدمات ثبتی آن چنان رشد سریعی دارد که شیوههای سنتی پاسخگو نیست، لذا استفاده از تکنولوژیهای نوین و الکترونیکی در فرایندهای ثبتی ضروری بوده و هم اکنون بیش از 97 درصدی خدمات ارائه شده به ارباب رجوع در فرایندهای صدور اسناد مالکیت اراضی و املاک، ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری، ثبت معاملات و قراردادهای رسمی، ثبت ازدواج و طلاق، ثبت مالکیتهای صنعتی و اجرای مواد اسناد رسمی به صورت الکترونیک انجام میشود.
این مقام مسئول افزود: در راستای سیاستهای کلی سازمان ثبت اسناد در جهت شفاف سازی فرآیندها، کاهش مراجعات مردمی، تسهیل ارایه خدمات الکترونیک و ارتقاء سلامت اداری سامانههای مختلفی در زمینههای املاک، اسناد، ثبت شرکتها، اجرای اسناد رسمی ارائه میگردد که خدمات ارائه شده در استانها و شهرستانها در جهت سیاستهای کلی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بوده است.
این مقام اجرایی سازمان ثبت اسناد و املاک در استان خراسان شمالی افزود: از جمله اقدامات مهم سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی میتوان به ثبت معاملات آنی در دفاتر اسناد رسمی، ایجاد pat اثر انگشت در دفاتر اسناد رسمی بمنظور احراز هویت اشخاص، حذف کامل پروندهای ثبتی و آرشیو مدارک بصورت الکترونیکی، حذف استعلامات سنتی و دستی، ایجاد استعلامات الکترونیکی، ایجاد اشتغال برای جوانان در امر دفاتر اسناد رسمی، دفاتر رسمی ازدواج وطلاق اشاره کرد.
حاجی پور گفت: اجرای کاداستر در کشور، ایجاد کانون سردفتران و دفتریاران در استانها، تکمیل زیر ساختهای فن آوری نوین در ارائه خدمات ثبتی، ایجاد و راه اندازی واحدهای ثبتی در شهرستانهای فاقد اداره، حذف دخالت نیروی انسانی در صدور اسناد مالکیت و جایگزینی اسناد مالکیت الکترونیکی و دفاتر مربوطه، حذف اسناد مالکیت دفترچهای به منظور جلوگیری از جعل و سرقت و کلاهبرداری با ایجاد سند تک برگ (کاداستر)، ارتقاء واحدهای ثبتی به سیستم فناوری IT وفیبر نوری، مجهز کردن واحدهای ثبتی و نقشه بردار به دستگاه ROVER و ایجاد ایستگاه دائم شمیم، اتصال به سامانهای دادگستری و گذرنامه و ...از دیگر اقدامات سازمان ثبت در این سالها بوده است.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان خراسان شمالی ادامه داد: با توجه به اهداف توسعه پایدار و لزوم تامین امنیت اجتماعی در راستای تحقق این توسعه، صدور سند تک برگی اقدامی مهم و موثر در تامین امنیت فردی و اجتماعی جامعه است و از این پس سند مالکیت تک برگ کاداستری به جای سند دفترچهای قدیمی صادر میشود که این مهم نیز از برکات انقلاب بوده است.
وی افزود: صدور سند مالکیت کاداستری در قالب طرح کاداستر و به دلیل بالا بودن ضریب امنیت این سیستم و سرعت در پاسخگویی به مراجعین ثبتی اجرا شده است. کاداستر، سیستم مدیریت الکترونیکی املاک است که با مکانیزه کردن خدمات ثبتی، ثبت سنتی را به سمت ثبت نوین هدایت میکند. از مشخصات این سند غیر قابل جعل بودن آن به دلیل درج برچسب هولوگرام و همچنین تعویض سند پس از هر انتقال میباشد و از ابتدای اجرای صدور اسناد مالکیت کاداستری از سال 1389 تاکنون بیش از 198 هزار جلد سند مالکیت صادر وتحویل مالکین گردیده است.