ماهان شبکه ایرانیان

حمید رسایی: بدعهدی اروپا را از توافق سعدآباد تجربه کرده‌ایم

خبرگزاری فارس: حجت الاسلام حمید رسایی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به این موضوع که مطالبات آمریکا و اروپا با یکدیگر تفاوتی ندارد، اظهار کرد‌: مطالبات آمریکا با اروپا در نتیجه تفاوتی ندارند، ولی در شیوه رسیدن به هدف و نتیجه متفاوت هستند. آمریکا از برجام خارج شد و بر ما فشار‌هایی وارد می‌کند تا به برجام موشکی و منطقه‌ای تن دهیم. اروپایی‌ها در برجام ماندند و این تلاش را می‌کنند تا ما درباره حضورمان در منطقه و موشک‌های دوربرد به آن‌ها تضمین دهیم؛ با این شیوه جسد بی روح برجام حفظ می‌شود و برجام‌های موشکی ومنطقه‌ای پیگیری می‌شود.

وی ادامه داد: متأسفانه دولت ما دولت فشارپذیری است و اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها سوراخ دعا را پیدا کرده اند. آن‌ها به این نتیجه رسیده اند که اگر فشار‌ها را بیشتر اعمال کنند، دولت بیشتر اظهار ناراحتی، عجز و ناله می‌کند و حتی فشار بیشتری را به داخل مراکز تصمیم ساز و تصمیم‌گیر کشور انتقال می‌دهد.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت کنونی به جای تدبیر و برنامه ریزی برای حل مشکلات با استفاده از توان داخلی، در برابر فشار‌ها واکنش منفی علنی نشان میدهد که این مطابق آنچه معمار تحریم‌های امریکا (ریچارد نفیو) در کتاب هنر تحریم‌ها می‌گوید، نیمی از راه است و متأسفانه آقای روحانی و تیمش این نقش را بازی می‌کنند و قطعا اگر من هم جای آمریکایی‌ها بودم، تحریم‌ها را بیشتر می‌کردم.

رسایی اظهار کرد: ما ابتدا باید بدانیم که در موضوع FATF با چه کسانی مواجه هستیم و چه کسانی بر ما فشار می‌آورند تا به الزاماتش تن دهیم. در رأس این ماجرا سه کشور اروپایی همچون آلمان، انگلیس و فرانسه قرار دارند، کشور‌هایی که ما در گذشته آن‌ها را تجربه کرده ایم. این سه کشور اروپایی به هیچ یک از تعهدات خود در توافق سعدآباد عمل نکردند.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما سه کشور اروپایی را در دور اول مذاکرات یعنی از سال 82 تا 84 تجربه کرده ایم و مشاهده کردیم علی رغم آنکه ما به تعهدات مان عمل کردیم، آن‌ها بدقولی کردند. حال این پرسش مطرح می‌شود که آیا عقل می‌پذیرد تا مجددا با طناب این سه کشور اروپایی حرکت کنیم و خود را به یک سری از الزاماتی که نمی‌دانیم انتهای آن چه چیزی است، تن دهیم. بلکه بنا به تعبیر مقام معظم رهبری می‌دانیم که انتهای این ماجرا به ضرر مان است. چرا با این وجود باید در این بازی قرار بگیریم.

وی بیان کرد: قاعدتا زمانی که اروپایی‌ها را یک بار تجربه کردیم، نباید ادامه دهیم. زمانی آقای روحانی پس از آنکه آمریکایی‌ها برجام را پاره کردند، خطاب به مسئولان امریکایی گفت که وقتی شما به عهدتان پایبند نیستید، مگر دیگر کشور‌ها دیوانه اند با شما مذاکره کنند. حال این پرسش از آقای روحانی مطرح می‌شود که شما امروز اروپایی‌ها را تجربه کرده اید، چرا دوباره قصد تجربه کردن آن‌ها را دارید؟ حتی آمریکا را بار‌ها در گذشته تجربه کرده ایم. استدلال روحانی علیه خودش بود.

رسایی اظهار کرد: تحریم‌های مالی مربوط به محدودیت‌های ادعا‌های FATF نمی‌شود، بله مربوط به تحریم‌های ثانویه است که آن تحریم‌های ثانویه سرجای خودش است و اگر ما الزامات FATF را بپذیریم و واردش شویم، حتی مسأله تبادل مالی با دیگر کشور‌ها سرجای خود باقی می‌ماند چراکه تحریم‌های مالی سرجایش است. درواقع تحریم‌های مالی با FATF تمام نمی‌شود.

وی یادآور شد: مصلحت نظام غیر از این نیست که fatf را رد کنیم و قبول لوایح آن در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، نفی استفلال کشور است چراکه کشور‌های خارجی ما را مجبور می‌کنند تا قوانین داخلی را تغییر دهیم و آن‌ها ما را اجبار به پذیرش کنوانسیون‌های خارجی‌ای می‌کنند که هیچ منفعیتی برای کشورمان ندارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان