شناسه : ۱۴۸۱۲۵۴ - یکشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۳۲
اقتصادآنلاین گزارش میدهد؛
مجلسیها در صدد کم کردن بهانهتراشی شرکت گاز/ پروژههای گازرسانی ۱۵هزار میلیارد تومان بودجه گرفتند
اقتصادآنلاین - مریم علیزاده؛ در جریان هشتمین روز بررسی جزئیات بخش هزینه ای لایحه بودجه سال 98 کل کشور ، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به بررسی اقدامات لازم برای گازرسانی و همچنین اتمام پروژه های گازرسانی به مناطق محروم پرداختند. در این میان نمایندگان با بند "د" تبصره یک ماده واحده این لایحه با 115 رأی موافق، 53 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 222 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
از این رو باتوجه به مصوبه فوق، وزارت نفت مکلف به گازرسانی به شهرها و روستاها تا سقف 15 هزار میلیارد شد.
گفتنی است طبق بند (د) تبصره یک ماده واحده این لایحه، وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذیربط مکلف است از محل سهم چهارده و نیمدرصد(14.5 درصد) شرکت مذکور تا میزان پانزده هزار میلیارد(15.000.000.000.000)ریال نسبت به گازرسانی به روستاها و اتمام طرح(پروژه)های نیمهتمام گازرسانی به روستاها، تداوم گازرسانی به شهرها و روستاهای استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان، شهرستانهای خور و بیابانک و خراسان جنوبی، اقدامات لازم را بهعمل آورد. هزینههای مربوط به گازرسانی به مدارس و مساجد روستاهای گازرسانیشده از محل این منابع قابل تأمین است.
اما گفتنی است گزارش ها نشان می دهدکه دلیل اصلی تمام نشدن پروژه های گازرسانی دراستان سیستان، کمبود منابع مالی نیست چراکه اخیرا رئیس برنامهریزی شرکت گاز سیستان و بلوچستان اظهار داشته است که با مصوبه شورای اقتصاد هیچگونه مشکل اعتباری سر راه گازرسانی سیستان و بلوچستان وجود ندارد.
ولی به نظر می رسد هزینه نسبتا سنگین انشعاب (بالغ بر 10 میلیون تومان برای هر مشترک) و همچنین کم کاری شرکت گاز در مذاکره برای تملک اراضی سد راه،دوعامل اصلی کند شدن روندگازرسانی به این مناطق هستند.
دهم اسفند ماه سال 95 بود که همزمان با سفر رئیس جمهوری به سیستان و بلوچستان، خط انتقال گاز ایرانشهر به زاهدان بهطول 260 کیلومترتوسط حسن روحانی به گاز وصل شد تا این استان بهعنوان آخرین استان از کشور به شبکه سراسری گاز متصل شود و مردم این دیار نیز از گاز طبیعی بهرهمند شوند . اما با گذشت دوسال از این زمان همچنان پروژه های نیمه تمام گازرسانی به کندی پیش می روند.