به گزارش ایسنا، واکنش اخیر لاریجانی، رئیس مجلس به تذکر نمایندهای در رابطه با حضور بازنشستهها در مجلس با این توضیح همراه بود که مدیر بازنشستهای در مجلس حضور ندارد و همه مدیران بازنشسته کنار گذاشته شدهاند.
این در حالی است که چندی پیش اعلام مراجع نظارتی نیز از این حکایت داشت که بازنشستههای دولت هم رفتهاند و در این رابطه انصاری -رئیس سازمان اداری و استخدامی و معاون رئیس جمهور- گفته بود که حدود 326 بازنشسته از دولت خارج شدهاند.
جدای از مجلس و دولت، قوه دیگر یعنی قوه قضائیه و یا سایر نهادها و دستگاهها تاکنون گزارشی در رابطه با وضعیت مدیران بازنشسته خود اعلام نکردهاند و معلوم نیست که آیا در این دستگاهها به تکلیف قانون برای خروج بازنشستههای غیرمشمول عمل شده است یا خیر؟
با این حال آنچه دولت و مجلس هم در مورد وضعیت بازنشستههای خود اعلام کردهاند شفاف و روشن نیست؛ به طوری که مشخص نیست آیا در زیرمجموعههای این دو قوه نیز بازنشستههای فعال رفتهاند یا خیر؟
این در حالی است که بارها نمایندگان مجلس از دولت خواستهاند در مورد آخرین وضعیت خروج بازنشستهها و اسامی افرادی که مانده یا رفتهاند گزارشی اعلام کند ولی تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است. حتی با وجود اینکه نمایندگان این درخواست را مطرح کردهاند خود مجلس فعلاً اطلاع رسانی شفافی نداشته است.
طبق اصلاحیه قانون منع بهکارگیری بازنشستهها، فقط رؤسای سه قوه، معاون اول رئیسجمهور، نایب رئیسان مجلس و اعضای شورای نگهبان، وزیران، نمایندگان مجلس و معاونان رئیس جمهور و همچنین بازنشستگان نیروهای مسلح با تدابیر فرماندهی معظم کل قوا صرفاً مجاز به ادامه فعالیت در دستگاههای متبوع خود شدند.
همچنین دارندگان اجازههای خاص مقام معظم رهبری، جانبازان بالای 50 درصد، آزادگان بالای سه سال اسارت و فرزندان شهدا از این قانون مستثنی شدند. در عین حال که بکارگیری بازنشستگان در وزارت اطلاعات تا سقف یک درصد از مجموع نیروهای شاغل رسمی این وزارتخانه در پرونده مدیریتی مجاز اعلام شد.
بر این اساس باید طی مهلت دو ماههای تا نیمه آبانماه تمامی مدیران بازنشسته فعال غیرمشمول قانون با دستگاهها تسویه و پست خود را ترک میکردند.