ماهان شبکه ایرانیان

وقتی مهم‌ترین حامیان فرهنگی حسن روحانی خود را از معرکه کنار کشیدند!

تعیین سازندگان فیلم‌های انتخاباتی نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در کنار خبر درگذشت فیروز زنوزی جلالی و تقی سیف جمالی و مخالفت دولت با اکران عمومی فیلم سینمایی ماه گرفتگی از جمله مهمترین اتفاقات فرهنگی هفته‌ای بود که گذشت.

اتفاقات فرهنگی هفته

سرویس فرهنگی فردا؛ احسان سالمی: نزدیک شدن به ایام انتخابات باعث شده تا فضای فرهنگی کشور نیز به شدت تحت تاثیر قرار بگیرد. اتفاقی که نتیجه آن کم خبر شدن فضای فرهنگی و ایجاد فضایی راکد در این عرصه بود؛ هر چند که بازهم بودند اتفاقاتی که این فضای آرام را کمی تکان دهند.

وقتی میرکریمی هم حاضر به ساخت مستند روحانی نشد!

یکی از مهم‌ترین اخبار فرهنگی این هفته مربوط به چهره‌هایی بود که قرار است تولید فیلم‌های انتخاباتی نامزدهای این دوره از انتخابات ریاست جمهوری را به عهده بگیرند. تقریبا هر روز اخبار ضد و نقیضی در ارتباط با چهره‌هایی که ساخت فیلم یکی از کاندیداها را به عهده گرفته‌اند، شنیده می‌شد اما در نهایت اغلب این اخبار توسط همان چهره‌ها تکذیب شد!

اولین خبر مربوط به ساخت فیلم تبلیغاتی دکتر قالیباف توسط بهروز شعیبی و محمدحسین مهدویان بود که این خبر توسط سیدمحمود رضوی تهیه‌کننده سینما و تلویزیون که مسئول فعالیت‌های تبلیغاتی ستاد قالیباف در این دوره است، تکذیب کرد و طبق اعلام او، ساخت این مستندهای تبلیغاتی توسط خود او انجام خواهد شد.

ایوبی و میرکریمی

خبر دیگر در ارتباط با ساخت فیلم تبلیغاتی حسن روحانی توسط سیدرضا میرکریمی کارگردان سینما و از چهره‌های بسیار نزدیک به مدیریت سینمایی دولت یازدهم بود؛ خبری که پس از آن که مدت‌ها به عنوان شایعه‌ای محتمل در محافل فرهنگی و هنری مطرح می‌شد، در نهایت در این هفته توسط خود او تکذیب شد. البته حسام‌الدین آشنا مسئول واحد تبلیغات ستاد روحانی اعلام کرد که هیچ چهره شناخته شده‌ای این فیلم را نخواهد ساخت و تولید آن به صورت گروهی خواهد بود.

خبر دیگر نیز مربوط به ساخت فیلم تبلیغاتی حجت‌الاسلام رئیسی بود. براساس آنچه که در رسانه‌ها اعلام شد؛ محمدعلی فارسی و مهدی نقویان دو تن از مستندسازان شناخته شده کشورمان عهده‌دار ساخت این مستندها شدند.

مخالفت دولت تدبیر با اکران فیلمی در ارتباط با فتنه 88

«ماه گرفتگی» جدیدترین ساخته سیدمسعود اطیابی از جمله آثار جنجالی جشنواره فجر سال گذشته بود. اثری در ارتباط با فتنه 88 توسط انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس تولید شده بود و داستان آن درباره پسر جوانی از یک خانواده مذهبی است که در جریان آشوب‌های خیابانی آن سال گم می‌شود و اعضای خانواده و دوستانش به دنبال یافتن او هستند.

فیلم سینمایی ماه گرفتگی

اما نکته جالب در ارتباط با این فیلم مخالفت سازمان سینمایی با اکران آن در نوبت دوم نوروز بود. فیلمی که از همان روز اول حضور در جشنواره صحبت‌هایی در ارتباط با اکران آن در روزهای نزدیک انتخابات مطرح شده بود و اساسا با توجه به اینکه معمولا آثار کمی متقاضی اکران در این بازه زمانی هستند، نمایش آن در زمان با مشکل خاصی روبرو نبود ولی مدیران سینمایی دولت یازدهم با این امر مخالف بودند و دلیل این کار را ملتهب کردن فضای جامعه پیش از انتخابات ریاست جمهوری می‌دانند.

البته این دلیل در شرایط فعلی بیشتر نوعی شانه خالی کردن از نمایش اثری است که مدیران دولت یازدهم گمان می‌کنند؛ اکران آن با توجه به موضوعی که دارد بیشتر باعث کم شدن محبوبیت آن‌ها در میان گروه خاصی از طرفدارانشان است نه ملتهب شدن شرایط جامعه!

یاران موافق همه از دست شدند...

این هفته اتفاقات تلخی را هم در خود جای داده بود. هفته‌ای که در آن فیروز زنوزی جلالی نویسنده و پیشکسوت عرصه ادبیات پس از مدت‌ها دست و پنجه نرم کردن با سرطان ریه دارفانی را وداع گفت و تقی سیف‌جمالی پیشکسوت سینما و تئاتر هم پس از عمری فعالیت در این عرصه به دیار باقی شتافت.

فیروز زنوزی جلالی از جمله نویسندگان و منتقدان ادبی کشورمان بود که از زمستان 1394 دچار بیماری سرطان ریه شد و این هفته درگذشت. او در سال 1387 موفق به دریافت جایزه ادبی جلال آل‌احمد برای نگارش رمان «قاعده بازی» شده بود، آثار متعددی در حوزه داستان و فیلمنامه به رشته تحریر درآورده است که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از: «سال های سرد»، «خاک و خاکستر»، «روزی که خورشید سوخت»، «مردی با کفش های قهوه ای» و «شور و شیرین».

تقی سیف جمالی

تقی سیف جمالی نیز از جمله هنرمندانی بود که بسیاری او را با سریال‌هایی چون معمای شاه و مختارنامه و آثار سینمایی همچون من ترانه پانزده سال دارم، مارمولک وکنعان به خاطر می‌آورند.

کنار کشیدن حامیان سابقه هنری دولت یازدهم

هنرمندان از آن دسته گروه‌هایی هستند که معمولا با نزدیک شدن به ایام انتخابات با توجه به پایگاه اجتماعی خوبی که دارند مورد توجه همه گروه‌های سیاسی قرار می‌گیرند. این انتخابات نیز همانند همه دوره‌های قبل عرصه‌ای برای تلاش بی‌وقفه برخی از جریان‌های سیاسی برای جذب حداکثری هنرمندان به سمت خود شده است. 

حمید فرخ‌نژاد

اما نکته جالب توجه در این میان نه حمایت برخی از هنرمندان از برخی چهره‌های سیاسی بلکه اعلام برائت گروهی از همین هنرمندان از چهره‌هایی است که چند سال قبل به دفاع تمام قد از آن‌ها پرداخته‌اند. در میان همه چهره اعلام برائت پرویز پرستویی و حمید فرخ‌نژاد از همه بیشتر مورد توجه قرار گرفت. این دو هنرمند کشورمان که در سال 92 از جمله چهره‌هایی بودند که به حمایت از حسن روحانی پرداختند؛ امسال و پس از طرح دوباره نام آن‌ها در برخی از رسانه‌ها به عنوان حامیان روحانی، با تکذیب هرگونه خبری در این رابطه اعلام کردند قصد حمایت از هیچ نامزدی را در انتخابات این دوره ریاست جمهوری را ندارند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان