ماهان شبکه ایرانیان

هدف اصلی آمریکا از استقرار سامانه تاد در کره جنوبی چیست؟

استراتژی موازنه سازی آمریکا در شرق آسیا، تنها منحصر به کره شمالی نبوده و در مورد چین نیز پیگیری خواهد شد.

 

 

سرویس بین‌الملل فردا؛ مرتضی باقیان: طی روزهای اخیر، آمریکا فرایند تحویل تجهیزات سامانه دفاع ضدموشکی موسوم به تاد(THAAD) [1] به کره جنوبی را آغاز کرده است. این اقدام در حالی صورت گرفته است که طی هفته‌ های اخیر، جنگ لفظی بین کره شمالی با آمریکا باعث افزایش تنش در شبه‌ جزیره کره شده است. آمریکا اعلام کرده است از سامانه تاد در جهت حفاظت از متحدینش در منطقه شرق آسیا (کره جنوبی و ژاپن) در برابر تهدیدات روزافزون کره شمالی استفاده خواهد شد. مقامات آمریکایی می گویند هدفشان از استقرار تاد، سرعقل آوردن رهبر کره شمالی است نه به زانو درآوردنش.

بسیاری از مردم محلی در کره جنوبی نیز نسیت به استقرار سامانه تاد در خاک کشورشان اعتراض کرده ‌اند. معترضان در کره جنوبی بر این باورند که سامانه موشکی تاد از آنجائیکه به خودی خود می تواند به عنوان یک هدف مورد توجه قرار گیرد، مردم این کشور را به ویژه در اطراف مراکز نظامی با مخاطراتی مواجه می سازد.

به نظر می رسد که استقرار سامانه تاد توسط آمریکا در شبه جزیره کره فراتر از اقدامات بازدارنده واشنگتن علیه تهدیدات کره شمالی به شمار می آید و اهداف دیگری از جمله مهار چین را نیز دنبال می کند. دولت چین استقرار این سامانه در شرق آسیا را باعث برهم خوردن توازن قوا در منطقه ارزیابی کرده است. باید توجه داشت که مهمترین ویژگی سامانه تاد، قدرت راداری این سامانه است که تا 1000 کیلومتر برد دارد و می تواند تحرکات نظامی چین را کنترل نماید و از این رو، مقامات پکن استقرار این سامانه را تهدیدی برای خود دانسته و معتقدند هدفامریکا از استقرار سامانه تاد در خاک کره جنوبی فراتر از بازدارندگی در برابر حملات احتمالی کره شمالی به خاک کره جنوبی و تهدیدی علیه منافع پکن و باعث تضعیف نسبی برتری نظامی چین در منطقه شرق آسیا خواهد شد. ارتش چین نگران است تا برد بالای راداری تاد بتواند برای مکان یابی دقیق پرتاب های موشکی پکن مورد استفاده قرار گرفته و اطلاعات لازم را در اختیار سامانه های دفاعی آمریکا قرار دهد.

کره شمالی  
 
 

به طور کلی با توجه به تنش های روزافزون در شبه جزیره کره، چین خواستار کاهش تنش در منطقه و مخالف افزایش توان هسته ای و موشکی کره شمالی است و در عین حال مخالف استقرار سامانه تادِ آمریکا در کره جنوبی می باشد. اصولاً باید توجه داشت که چین مخالف افزایش حضور و نفوذ آمریکا در شبه جزیره کره و منطقه شرق آسیا می باشد.

به نظر می رسد در دوره ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا تلاش جهت موازنه سازی در منطقه شرق آسیا را افزایش خواهد داد تا بتواند قدرت هسته ای و موشکی کره شمالی را مهار نماید. نکته مهم و قابل توجه این است که استراتژی موازنه سازی آمریکا در شرق آسیا، تنها منحصر به کره شمالی نبوده و در مورد چین نیز پیگیری خواهد شد. از این رو در دوره ریاست جمهوری ترامپ، نباید انتظار پیشرفتی در مذاکرات صلح کره را داشت. همچنین در آینده باید انتظار افزایش تحرکات و فعالیت های نظامی طرف های منازعه در بحران شبه جزیره کره را داشت.

 

 

[1] - Terminal High Altitude Area Defense

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان