به گزارش روز شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمد خزائی در نخستین گردهمایی تجاری ایران و اتحادیه اروپا در حوزه انرژی پایدار، در محل وزارت نیرو، افزود: در دولت یازدهم، 48 پروژه مهم تولید برق به روش انرژی های نو و تجدیدپذیر، انرژی های بادی، خورشیدی و ... به تصویب سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران رسیده است.
وی ادامه داد: تعدادی از این پروژه ها نیز در استان های مختلف کشور، از جمله اصفهان و همدان به تولید برق رسیده اند.
رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با اشاره به گسترش فعالیت سرمایه گذاران خارجی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر، گفت: خرید تضمینی برق تولیدی این واحدها به مدت 20 سال توسط دولت، به گسترش سرمایه گذاری در این بخش کمک کرده است.
خزائی اضافه کرد: دولت حمایت هایی را برای حضور سرمایه گذاران خارجی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر در نظر گرفته است که علاوه بر خرید تضمینی، می توان از معافیت مالیاتی پنج تا 13 درصدی برای سرمایه گذاران یاد کرد.
به گزارش ایرنا، نخستین گردهمایی تجاری ایران و اتحادیه اروپا در حوزه انرژی پایدار امروز با حضور وزیر نیرو برگزار شد؛ این نشست به دنبال توافق ایران در نشست پاریس برای کاهش 4 تا 14 درصدی انتشار آلاینده ها برگزار شد.
نشست تغییرات آب و هوایی و تغییر اقلیم ( COP 21 ) به مدت 11 روز ( 30 نوامبر تا 11 دسامبر، 9 تا 20 آذر) در پاریس برگزار شد تا شرکت کنندگان در نشست، راهکارهایی برای ممانعت از گرمای بی رویه زمین اتخاذ کنند.
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره این نشست به ایرنا گفت: ایران اعلام آمادگی کرده است که انتشار گازهای گلخانه ای خود را 4 درصد غیرمشروط و 8 درصد مشروط تا سال 2030 کاهش دهد.
یکی از راه های کاهش گازهای گلخانه ای، استفاده از انرژی های تجدید پذیر به جای انرژی های فسیلی است.
سید محمد صادق زاده رئیس سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق در گردهمایی تجاری ایران و اتحادیه اروپا در حوزه انرژی پایدار در این ارتباط گفت: در سال گذشته (1395) در مقایسه با سال قبل از آن (1394)، ایجاد نیروگاه های تجدیدپذیر رشدی هفت برابری داشت. ایران تصمیمی جدی دارد که تا سال 2030، هفت هزار و 500 مگاوات ظرفیت به ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر کشور اضافه کند.
وی اظهار امیدواری کرد تا پایان امسال نزدیک به یک هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور ایجاد شود.
حمید چیت چیان وزیر نیرو نیز در این گردهمایی در تشریح اقدامات انجام شده برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، به تغییر خوراک حدود 30 درصد از سوخت نیروگاه های حرارتی کشور (از سوخت مایع به گاز طبیعی) اشاره کرد و گفت: انتشار گازهای گلخانه در سه سال اخیر 15 میلیون تن کاهش پیدا کرده است.
چیت چیان با اشاره به اینکه جایگزینی مصرف سوخت های مایع به گاز طبیعی مورد تاکید وزارت نیرو قرار دارد، گفت: در سال 1392، 43 درصد از مصارف سوخت نیروگاه های حرارتی کشور به سوخت های مایع (گازوئیل و مازوت) اختصاص داشت که با تلاش های انجام شده در دولت یازدهم، این عدد در سال 95 به 14 درصد کاهش یافت.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9189** 1579* خبرنگار: اسماعیل داودی * انتشار : مرضیه فاتحی