خبرگزاری میزان: سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی امروز در پیش خطبههای نماز جمعه، اظهار کرد: آمریکاییها هفت هزار مییارد دلار در منطقه غرب آسیا خرج کردند، اما عایدی آنها این بود که رئیس رژیم آمریکا در سفر به عراق مجبور شد تاریکی شب را انتخاب کند و به صورت پنهانی به منطقه بیاید.
وی با اشاره به بیانیه راهبردی گام دوم انقلاب، گفت: اقتضای تفکر انقلابی نگاه کردن به قلههاست؛ در بیانیه گام دوم انقلاب، صحبت از جهش و ارتقاء شده است. ما یک راه پرافتخاری را پیمودهایم، اما نباید راضی به حداقلها باشیم.
جلیلی تصریح کرد: ما باید بدانیم که موفقیتهای ما در این چهل سال مرهون نقشآفرینی مردم در صحنههای مختلف بود. در دفاع مقدس به سبب حضور مردم، ما در برابر همه دنیا ایستادیم و آن پیروزیهای بزرگ شکل پیدا کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: هر کس که دغدغه انقلاب دارد باید در گام دوم انقلاب بنا بر وسع خود مسائل انقلاب را دنبال کند و در این مسائل نقشآفرینی کند. باید مردم در بخشهای مختلف احساس مسئولیت کنند و هوشیاری لازم را به خرج دهند. فرمایش قرآن است که برای برپایی قسط، مردم نیز باید در نظام اسلامی تلاش کنند؛ لذا دولتمردان ما در بخشهای مختلف تقنینی، اجرایی و قضایی باید برای مشارکت مردم در اصلاح امور بستر را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه نماز جمعه باید قراگاه انقلاب باشد، گفت: باید نیروهای ارزشمند در این قرارگاه شناسایی شوند و مشکلات در اینجا توضیح داده شود و نماز جمعه کانونی برای نشاط کشور شود. مردم باید در نماز جمعه به عنوان یک قرارگاه فرهنگی حرفها و تحلیلهای انقلابی را بشنوند و بر آن مبنا مصادیق را تشخیص دهند. اینکه نماز جمعه مورد حمله بدخواهان است به همین سبب است که آنها میدانند نهاد نماز جمعه است که مبنای محاسباتی صحیحی را به مردم نشان میدهد.
جلیلی تاکید کرد: تمام تلاش دشمن آن است که یک محاسبات غلطی را به ملت ما تحمیل کند؛ هزاران شبکه ماهوارهای را فقط برای تاثیرگذاری در ایران راه اندازی کردهاند.
وی گفت: دشمن در تلاش برای تحقیر دستاوردهای انقلاب است. باید برای پیمودن گام دوم انقلاب دچار تحلیل غلط نشویم؛ امپراتوری رسانهای دشمن میخواهد تحلیل غلط القاء کند. نماز جمعه میتواند این تحلیلهای غلط را افشاء کند. شما امروز شاهدید که بعضی مواقع یک تحلیل فلج کننده بدتر از یک تحریم فلج کننده است و تمام توان یک ملت را میگیرد.
جلیلی بیان داشت: امروز بسیاری از عزیزان سوالشان این است که آیا مشکلات اقتصادی حل میشود یانه؟ اگر تحلیل غلط توسط کسانی به خورد ملت داده شود که مشکلات اقتصادی به خاطر فلان موضوع یا عدم تصویب فلان کنوانسیون است؛ خب اینجا باید یک تحلیل درست داشته باشیم.
وی تصریح کرد: از عزیزان دولت خواستیم که توضیح دهند مشکلات امروز کشور چه میزان به اشکالات دستگاههای اجرایی مرتبط است و چه میزان به تحریمهای ثانویه آمریکا مربوط است و چه میزان به فلان کنوانسیون مرتبط میشود؟
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، گفت: امروز نزدیک به 80 درصد مشکلات اقتصادی کشور ناشی از سوءمدیریتها در دستگاههای اجرایی است. آن 20 درصد دیگر هم به تحریمهای آمریکا مرتبط میشود و بخش کوچکی نیزمربوط به مسائل دیگر است. اگر این توصیف و تحلیل را نداشته باشیم در راهحل هم به مشکل برمیخوریم.
وی تصریح کرد: ما با فعالان حدود 20 صنف از بخشهای مختلف صنعت جلسه داشتیم؛ خود آنها میگفتند که 80 درصد مشکلات ناشی از مسائل داخلی است.
جلیلی با اشاره به افرادی که معتقدند باید با انجام اقداماتی، بهانهها را از طرف مقابل گرفت، گفت: آژانس بینالمللی انرژی اتمی 14 بار اعلام کرده که ایران به برجام پایبند بوده است؛ نتیجه این امر، آن شده است که آمریکا از برجام خارج شده و طرف اروپایی نیز حتی حاضر به محکوم کردن اقدام آمریکا در نقض برجام نیست! خب آیا با چنین طرفی میتوان از طریق گفت: وگو مشکلات را حل کرد؟!
وی تاکید کرد: آنچه که میتواند حرکت ما را پرشتاب کند این است که معطل رفتار چند قدرت استکباری نشویم؛ ما باید از توانمندیهای خود تحلیل صحیح داشته باشیم. اینها همان کسانی بودند که اولیت تحریمها را به حوزه دفاعی بردند؛ ما آن تحریمهای دفاعی را نه تنها پشتسرگذاشتیم که حتی در این عرصه، به موفقیتهای چشمگیر رسیدیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: در زمان جنگ حتی سیم خاردار را از ما دریع میکردند، اما امروز ما به پیشرفتهایی رسیدیم که آنها میخواهند در مورد بُرد موشکهای دفاعی ما مذاکره کنند.
وی گفت: مجبور شدند 18 روز بصورت مداوم با شما گفتگو کنند برای محدود کردن فعالیت هستهای؛ حال آنکه آنها در صدد بودند مانع پیشرفت هستهای ایران شوند.
جلیلی اظهار کرد: در اوج تحریم، بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان، پالایشگاه ستاره خلیج فارس، به مدیریت یک جوان 36 ساله احداث شد و کشور در تولید بنزین به خودکفایی رسید. دشمن تمام تلاشش را بکاربسته که مانع فروش نفت ایران شود؛ همین جوانان که پالایشگاه ستاره خلیج فارس را احداث کردند، میتوانند اقدامات دیگری را نیز انجام دهند؛ اگر چند پالایشگاه مشابه این پالایشگاه احداث شود، ما دیگر نیازی به فروش نفت نخواهیم داشت بلکه در پالایشگاههای خود، نفت را فرآوری میکنیم و با این کار ارزآوری و اشتغالزایی زیادی نصیب کشور میشود. آنگاه قادر خواهیم بود با قدرت اقتصادی و صنعتی کل نفت منطقه را بخریم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: صادرات ما به همین اتحادیه اروپا با 28 کشور در زمانی که تحریم هم وجود نداشت، برابر نصف صادرات ما به افغانستان بود؛ بنابراین ما باید از فرصتهای موجود استفاده کنیم.