بیماری‌های تشدید کننده التهاب مثانه

باشگاه خبرنگاران: محمدرضا جعفری اورولوژیست اظهار کرد: التهاب مثانه یک بیماری نسبتا شایع است؛ بیماری التهاب مثانه معمولا از طریق عفونت ادراری به وجود می‌آید، نشانه‌های معمول التهاب مثانه، درد همگام خروج ادرار، تکرر ادرار، درد در قسمت تحتانی شکم، خون در ادرار و تب بالا است، همچنین ممکن است در بیماری التهاب مثانه ادرار تیره و بودار شود.
التهاب مثانه چیست؟

این اورولوژیست بیان کرد: التهاب مثانه را سیستیت (Cystitis) می‌گویند، گرچه اغلب التهاب مثانه را معادل عفونت مثانه تلقی می‌کنند، ولی این حالت شامل وضعیت تحریک شده غیرعفونی مثانه به وسیله مواد محرک خصوصاً در خانم‌ها می‌شود، بیماری التهاب مثانه شایع است و همه سنین را در برمی‌گیرد.

علل بیماری التهاب مثانه چیست؟

جعفری ادامه داد: علت اصلی و شایع التهاب مثانه نوعی خاص از باکتری‌ها است، ولی علل غیرباکتریایی هم دارد که عبارتند از: عفونت‌های غیرباکتریایی، قرار گرفتن در معرض اشعه X. (رادیوتراپی ناحیه لگن) و روابط زناشویی بیش از حد است؛ سابقه حساسیت یا آلرژی به داروها، غذا‌ها یا سایر مواد مانند تب یونجه یا آسم از عوامل تشدید کننده بیماری التهاب مثانه است.

وی ادامه داد: آرتریت روماتویید یک نوع شایع التهاب مفاصل است که باعث تشدید التهاب مثانه می‌شود؛ سابقه درآوردن رحم نیز بیماری التهاب مثانه را تشدید می‌کند؛ زنان 8 برابر بیشتر از مردان مستعد ابتلا به بیماری التهاب مثانه هستند، به این دلیل که مسیر پیشابراه در زنانی که مشکل عفونت مثانه دارند از طریق ادرار خارج می‌شود که کوتاهتر است و نزدیکتر به مقعد باز می‌شود.

این اورولوژیست تشریح کرد: 15 درصد از زنان هر سال به بیماری التهاب مثانه مبتلا می‌شوند و تقریبا نیمی از آنان، حداقل تجربه یک بار ابتلا به سیستیت را در طول زندگیشان دارند؛ سایر فاکتور‌های خطر برای التهاب مثانه شامل داشتن دیابت، باردار بودن است.
علائم التهاب مثانه چیست؟

جعفری بیان کرد: در التهاب مثانه برخی از علائم مانند سردرد و درد‌های عضلانی، تکرر ادرار، تعجیل در ادرار کردن به محض احساس دفع، سوزش و درد حین ادرار کردن، ادرار بودار و خون در ادرار غیراختصاصی هستند؛ در التهاب مثانه بعضی از بیماران علائم غیراختصاصی دیگری مثل سردرد، درد‌های عضلانی اسکلتی و علائم گوارشی را نیز، از خود نشان می‌دهند.

وی ادامه داد: برای درمان التهاب مثانه روش‌هایی وجود دارد که به کمک آن‌ها ممکن است بتوان علائم بیماری التهاب مثانه را کنترل کرد یا به حداقل رساند، اما این روش‌های درمانی بیماری سیستیت را معالجه نمی‌کنند؛ تحقیقات پزشکی در زمینه تعیین علت بیماری التهاب مثانه، درمان‌های سودمندتر و معالجه آن ادامه دارند.

این اورولوژیست تشریح کرد: خانم‌هایی که دچار التهاب مثانه هستند ممکن است شعله‌ور شدن و فروکش کردن‌های این بیماری را تجربه کنند؛ ممکن است در بیماران مبتلا به التهاب مثانه درمان‌های مختلف مؤثر واقع می‌شود، حتی در یک خانم هم، یک نوع درمان ممکن است اثر کند، ولی بعد تأثیر خود را از دست بدهد.
تشخیص بیماری التهاب مثانه

جعفری افزود: در التهاب مثانه بهترین وسیله برای تشخیص پزشک، شرح حال کامل بیمار است، ولی استفاده از آزمایش کامل ادرار هم در تشخیص بیماری التهاب مثانه کمک کننده است؛ در صورت آلودگی میکروبی، آزمایشات کشت ادرار و بررسی حساسیت آنتی بیوتیک لازم است، در صورتی که پزشک به مشکلات دیگر مشکوک باشد، بررسی‌های بیشتر تشخیصی انجام می‌شود که شامل عکس‌های رادیولوژی و یا بررسی‌های پیشرفته‌تر است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان