خبرگزاری ایسنا: عباس جعفری دولت آبادی در گفت و گویی رادیویی ضمن تبریک فرارسیدن سال نو و اعیاد شعبانیه و اظهار تاسف از حادثه اخیر سیل در کشورمان گفت: در ایام تعطیلات همکاران ما کشیک بودند و کارهای خوبی شد.
وی درباره نامگذاری امسال به نام رونق تولید از سوی مقام معظم رهبری گفت: ما فکر میکنیم بیشترین اتفاقات در سیستم اجرایی باید رخ دهد، اما دستگاههای تقنینی و قضایی باید حالت حمایتی بیشتری به خود بگیرند؛ زیرا مشکلات موجود در حوزه ارز و تحریمهای موجود مشکلاتی در تولید ایجاد کرده است.
دادستان تهران افزود: باید برای رونق تولید بانکها و سیستمهای اجرایی بروکراسیها را کاهش دهند.
وی با اشاره به رسیدگی به پرونده نیشکر هفت تپه ادامه داد: در این پرونده با سیاستی که تولید متوقف نشود و کارگران بیکار نشوند، اقدامات لازم را انجام دادیم.
دادستان تهران تاکید کرد: سیاست دستگاه قضایی کمک به تولید و تداوم اشتغال است و مغایرتی ندارد که در کنار این موضوع به تعقیب حکم در زمان خودش بپردازیم. تلاش کردیم بین تعقیب قضایی و تعطیل کردن و تداوم اشتغال یک هماهنگی ایجاد شود. ان شاءالله در سال 98 این سیاست تشدید شود.
وی درباره حضور رییس قوه قضاییه در مناطق سیل زده گفت: اولا سیل در همه دنیا وجود دارد و حوادث طبیعی در همه جا هست. مگر در امریکا کم سیل و حوادث طبیعی رخ داده است؟ بنابراین ما به این مسایل سبقه سیاسی ندهیم و ما امروز به همراهی و همدلی و اجماع ملی نیاز داریم. مسئولان از روزی که سیل آمده است وارد صحنه شده اند. قوه قضاییه به امنیت و حفظ اموال کمک کردند بنابراین تهدیدی که در حوزه حوادث طبیعی رخ داد را به فرصت ملی تبدیل کنیم. نباید سیاست بر این حوادث چنبره بزند. دیروز رییس قوه هم تاکید کرد که به آسیب شناسی نیاز داریم.
وی درباره حکم پرونده دکل نفتی گفت: این پرونده سال 91 در دادسرا مفتوح شد. 6 متهم داشت و دو متهمش در خارج بودند و یکی طباطبایی و یکی دیگر که به ایران نیامد و محاکمات 11 جلسه طول کشید. پرونده مالی پیچیده بود. هنوز حکم به ما ابلاغ نشده است. دیروز هم پیگیری کردم تصویر حکم به دست ما نرسیده است. اگر نامتناسب بود اعتراض میکنیم. باید حکم را ببینم. این پرونده از پروندههایی بود که به سختی جلو میرود مانند پرونده پتروشیمی. آقای طباطبایی که در محاکمات نبود مصاحبه مفصلی با رسانهای کرده بود و خودش نیامد، ولی وکیلش آمده بود. پرونده مهمی است.
جعفری دولتآبادی در پاسخ به سوالی درباره مسدود شدن حساب نرگس کلباسی گفت: جلسه بعدی توضیح میدهم.
دادستان تهران با بیان اینکه در طول سال گذشته آمار بسیار خوبی در عفو و مرخصیها داشتیم، گفت: در تهران 6600 نفر مشمول عفو شدند و 6300 نفر محکومیتشان تقلیل یافت و 4300 نفر نیز دوباره در شهر تهران مورد عفو قرار گرفتند؛ لذا در استان تهران 10 هزار نفر مشمول عفو و حدود 9 هزار نفر مجازاتشان تقلیل یافت و مجموعا حدود 20 هزار نفر شدند. همچنین 2 هزارنفر به مرخصی آمدند و امیدواریم مرخصی آنها این امکان را داده باشد که بازسازی شوند و با روحیه بهتری بقیه مجازاتشان را تحمل کنند.
وی درباره قیمت گذاری مرغ نیز گفت: قیمت را ما اعلام نکردیم و قیمت را دولت اعلام کرده بود. در افکار عمومی این موضوع مطرح شد و از من در مشهد مقدس زوار زیادی سوال کردند که چرا قیمت اعلام شده است. ما در جلسهای از مسئول سازمان حمایت سوال کردیم و گفتیم مرغ چقدر قیمت گذاری شده است و آنها اعلام کردند که قیمت 11500 اعلام شده است و 7200 تومان مرغداران آن را میخرند؛ اما متاسفانه عدهای سودجو در میدان بهمن این مرغ را تا 17 یا 18 هزار تومان به فروش رساندند و ما از همان روز همکارانمان را مستقر کردیم. عدهای خرده گرفتند که چرا قیمت را اعلام کردید ما گفتیم قیمت مرغ را نمیگوییم، دولت قیمت را اعلام کرده است. به چه دلیلی مرغداران مرغ را با قیمت مازاد میفروشند. ما فردای آن روز معاونان را مستقر کردیم و 30 نفر از دلالانی که مرغ را گرانتر فروخته بودند و یا اساسا نگذاشتند مرغ به بازار بیاید را دستگیر کردیم و این فتنه خوابید.
وی در پاسخ به این سوال که شما گرانی مرغ را فتنه مینامید، گفت: آنها (دلالان) میخواستند سیاست ما را با شکست مواجه کنند و بعد که آنها را دستگیر کردیم و غرفه هایشان تعطیل شد، دولت همکاری خوبی انجام داد و مرغ را در بازار آورد و دیروز که آمار گرفتم اعلام شد که مرغ در دست آنها باد کرده است. بعدها مشخص شد که مشکلاتی در سیستمهای دولتی وجود داشته و رقابتی در بین آنها بوده است. ما دیروز که از معاونانمان گزارش گرفتیم اعلام شد که در تهران در میدان بهمن در تهران هزار تن توزیع شده و در برخی جاها مرغ اضافه آمده است. این اتفاقات زورآزمایی بود بین کسانی که میدان بهمن را الگویی برای گران فروشی تبدیل کرده بودند و ما گفتیم که میدان بهمن را میبندیم مگر اینکه شما تمکین کنید.
وی یادآور شد: مردم بدانند که اگر ما قیمت را اعلام کردیم قیمت دادستانی نبوده است و قیمت دولت بوده است. دولت باید پای تصمیمش بایستد. خوشبختانه مسئولان سازمان حمایت همکاری خوبی کردند و روی قیمت 11500 مرغ پافشاری کردند.
دادستان تهران تصریح کرد: در حوزه گوشت کارهای خوبی انجام شده و دام زنده در چابهار و بندرعباس و خوزستان وارد شده است و به تهران و استانها ارسال میشود. اگر این سیاست ادامه یابد امیدوار هستیم که در وضع گوشت هم تحول خوبی رخ دهد.
دادستان تهران درباره اینکه بعد از انتصاب مدیرعامل جدید برج میلاد خبرهایی مطرح شد که او در موضوع 88 و در نگارندگان نامه به اوباما نقش داشته، آیا دادستانی به آن ورود میکند، گفت: دستگاههای نظارتی گزارشی برای ما نفرستادند. در سایتهای خبری آن را دیدیم و گزارش رسمی به دادستانی نیامده است. اگر نهادهای نظارتی گزارشی داشتند اعلام کنند و ما آن را بررسی میکنیم.
وی در پاسخ به سوالی در شایعه پردازان در فضای مجازی مانند جمعیتی که ظاهرا کار خیریه میکند، ولی بیشتر به کام تلویزیون اسرائیل است، گفت: دشمن امروز سه کار انجام میدهد، اول اینکه مردم را ناامید کند و دیگر اینکه به مسوولین بی اعتمادی ایجاد کند و کارامدی نظام را زیر سوال ببرد. هر حادثهای که در کشور رخ میدهد این سه نکته را در آن میبینید. برنامه دشمن این است که دل مردم را خالی کند. ما نباید در زمین دشمن بازی کنیم.
جعفری دولت آبادی تصریح کرد: وقتی که امروز مسئولان در مناطق سیل زده حضور دارند و تلاش میکنند نباید اجازه داد این چنین شود. دیشب خواندید که مدیر صدا و سیما به یکی از برنامهها تذکر داد. مگر خبرنگار آقای حسینی بای چه گناهی کرده بود که در سیل حضور داشت و در صدا و سیما به او اهانت شد. امریکا دهانش را باز کرده که نظام اسلامی را ببلعد، آن وقت ما در داخل کشور به ناامید کردن مردم میپردازیم. ما امروز باید در برابر دشمن اقتدارمان را نشان دهیم و رسانهها بزرگترین نقش را میتوانند ایفا کنند. ما نمیگوییم که کشور را گل و بلبل نشان دهند، ولی حق ندارند که شایعه پردازی کنند و دادستانی با شایعه پردازان حتما برخورد خواهد کرد. هم مسئولین و هم روزنامهها توجه کنند که امروز ما باید در برابر دشمن یک صدا داشته باشیم. مراقب باشند رسانهها که در زمین دشمن بازی نکنند و مردم را امیدوار کنند که مشکلات قابل حل است.
وی افزود: کشورهای مختلف مانند آلمان و ژاپن و... جنگ دیدهاند و مجددا خود را بازسازی کردند و ما نباید با یک حادثه طبیعی جا خالی کنیم. ما با عدهای که بلندگو دارند و مرتب آیه یاس میخواندند، برخورد خواهیم کرد.