ماهان شبکه ایرانیان

دور جدید غیرفعال شدن اپلیکیشن‌های ایرانی با گواهی سازمانی توسط اپل

محدودسازی استفاده از «گواهی توسعه‌دهنده سازمانی» (Enterprise Developer Certificates) بار دیگر گریبان اپلیکیشن‌های ایرانی را گرفته و آن دسته از برنامه‌هایی که توانسته بودند با یک سری راهکار این محدودسازی را دور بزنند، دوباره دچال اختلال شدند.

دور جدید غیرفعال شدن اپلیکیشن‌های ایرانی با گواهی سازمانی توسط اپل

محدودسازی استفاده از «گواهی توسعه‌دهنده سازمانی» (Enterprise Developer Certificates) بار دیگر گریبان اپلیکیشن‌های ایرانی را گرفته و آن دسته از برنامه‌هایی که توانسته بودند با یک سری راهکار این محدودسازی را دور بزنند، دوباره دچال اختلال شدند.

گواهی های توسعه دهندگان سازمانی به شرکت ها اجازه می دهد اپلیکیشن های خود را خارج از فضای اپ استور و به شکل مستقیم در اختیار مخاطب قرار دهند. بسیاری از شرکت‌های ایرانی و چند کشور دیگر از این روش برای دور زدن اپل استفاده می‌کنند اما از شب گذشته تاکنون اپلیکیشن های متعدد ایرانی و چند اپلیکیشن بین‌المللی روی دستگاه های iOS مسدود شده اند؛ اپلیکیشن لنز ایرانسل یکی از این برنامه‌ها بوده که در قالب پیامکی و توییتری به کاربران خود راهکار جایگزینی را پیشنهاد داده است:

«با توجه به محدودیت اعمال شده توسط شرکت اپل، امکان دسترسی به برخی اپلیکیشن‌ها برای کاربران iOS وجودندارد. برای دسترسی به ایرانسل من بهhttp://my.irancell.ir مراجعه یا کد#7*را شماره‌گیری کنید. همچنین لنز، در نشانیhttp://lenz.ir در دسترس است.»

گزارش کاربران حکایت از این دارد که اپ استورهای ایرانی همچون اناردونی و نصاب نیز در این دور جدید غیرفعال شدن اپلیکیشن های ایرانی در امان نمانده‌اند. اینطور که به نظر می‌رسد اکانت‌های اینترپرایزری (گواهی های توسعه دهندگان سازمانی) که برای دور زدن تحریم‌های اپل ساخته شده بود، یکی یکی به دست اپل در حال بسته شدن هستند.

حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از اپ استور سابقه نسبتا دیرینه‌ای دارد و به چندین سال قبل برمی‌گردد. محدودیت‌های اپل برای اپلیکیشن‌هایی که خارج از چارچوب قوانین این شرکت در اپ استور منتشر می‌شوند هر چند ماه یکبار شدیدتر شده و این بار هم سختگیری‌ها بیشتر از پیش اعمال شده است. در اینجا باید خاطرنشان کرد که هدف اپل صرفا محصولات ایرانی نیست؛ بلکه شامل تمام اپلیکیشن‌هایی که از این روش برای دور زدن قوانین این شرکت استفاده می‌کنند است.

پیش‌تر «محمد جواد آذری جهرمی» این اقدامات اپل را نامطلوب خوانده و تاکید کرده بود که «ایرانیان با اینکه اپل را دوست دارند، اما بسیاری از آنها بعد از این اقدام گوشی‌های خود را خاموش کردند.» او همچنین در 21 اسفند ماه و که صد و چهل‌ودومین سالگرد تاسیس وزارت ارتباطات بود، در همین رابطه گفت که تحریم اپل اتفاق جدیدی نیست و این شرکت از سال 1389 ایران را تحریم کرده است، اما اکنون با این اتفاقات، استقبال از آیفون کاهش چشمگیری داشته:

«سازمان رگولاتوری در گذشته گزارش می‌داد روزی 7 هزار گوشی اپل وارد شبکه می‌شود، اما وقتی گزارش 5 روز منتهی به حذف اپلیکیشن‌ها را به من داد متوجه شدیم که نه‌تنها 7 هزار گوشی به شکل روزانه فعال نمی‌شود، بلکه در این چند روز 70 هزار گوشی خاموش شده‌اند. این نشان می‌دهد چسبندگی سرویس‌های ایرانی و ارائه خدمات به مردم رونق پیدا کرده است. این ها نشانه‌های رشد در داخل کشور است.»

گفتنیست در کنار راهکار استفاده از گواهی سازمانی اما راه های دیگری هم برای خنثی کردن سیاست های اپل وجود دارد؛ جیلبرک یکی از معدود راه‌های باقی مانده است چرا که با این روش دیگر گواهی های مربوط به امضای اپ ها چک نمی شود. اما سوالی که مطرح می شود این است که آیا کاربران حاضرند به قیمت استفاده از اپ های ایرانی، ریسک های جیلبرک را بپذیرند؟

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان