به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، هند و پاکستان در سال 2003 میلادی توافق آتش بس در مرزهای جامو وکشمیر را امضا کردند.
خط کنترل به مرز بین المللی هند و پاکستان در ایالت جامو وکشمیر گفته می شود.
هند و پاکستان همواره یکدیگر را به نقض آتش بس در خط کنترل متهم می کنند.
نشریه تایمز او ایندیا به نقل از 'پارامحیت سینگ' فرمانده ارتش هند در راجوری کشمیر گفت:در موارد نقض آتش بس، نیروهای پاکستانی در مقایسه با نیروهای هندی متحمل تلفات بیشتری شده اند.
وی افزود:ارتش پاکستان با استفاده از سلاح های سنگین مانند خمپاره مواضع مرزی هند و همچنین مناطق غیر نظامی در کشمیر را هدف قرار داده است. روز جمعه بر اثر نقض آتش بس توسط پاکستان، 4 غیر نظامی مجروح شدند.
این مقام هندی همچنین تاکید کرد که نیروهای هندی به تیراندازی بدون دلیل از سوی ارتش پاکستان قاطعانه پاسخ می دهند.
بر اساس گزارش های منتشر شده از زمان حمله هوایی هند به پایگاه های شبه نظامیان در منطقه بالاکوت پاکستان، 10 نفر از جمله چهار نظامی در جریان درگیری های کشمیر کشته و 45 غیر نظامی دیگر مجروح شده اند.
تنش بین هند و پاکستان در دو ماه اخیر به دنبال حمله انتحاری مرگبار در کشمیر تحت کنترل هند شدت گرفته است. در آن حمله انتحاری دست کم چهل نظامی هند کشته شده اند. این حمله زمانی صورت گرفت که ستونی متشکل از 70 خودرو، حدود 2500 نظامی را در بزرگراه سرینگر- جامو جابجا می کرد.
این خودرو که حدود 300 تا 350 کیلوگرم مواد منفجره حمل می کرد، موفق شد تا خود را به یکی از اتوبوس های حامل نظامیان بکوبد.
این حمله پرتلفات ترین حمله در کشمیر تحت کنترل هند، در سی سال گذشته عنوان شده است. یک گروه جدایی طلب مستقر در پاکستان با نام 'جیش محمد' مسئولیت این حمله را برعهده گرفت.
پس از ماجرای حمله در پولواما، هند خاک پاکستان را مورد حمله هوایی قرار داد و یک روز پس از آن نیروی هوایی پاکستان در واکنش به نقض حریم هوایی خود، دو جنگنده هند را سرنگون و یک خلبان هندی را بازداشت کرد.
بخشی از کشمیر درخاک هند و بخشی دیگر درخاک پاکستان قراردارد. هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمام کشمیر را دارند و همین موضوع یکی ازعلل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاکستان از هند در سال 1947میلادی تاکنون است.