معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مضرات مصرف تریاک، گفت: تریاک از سیگار و تنباکو سرطان زا تر است.
به گزارش ، ه» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: تریاک عامل خیلی مهمی در ابتلا به برخی سرطان ها به خصوص سرطان دستگاه گوارش شامل مری، معده، لوزالمعده و مثانه است.
به گفته معاون وزیر بهداشت، نزدیک 10 درصد جمعیت کشور و حدود 18 درصد افراد بالای 40 سال در منطقه شمال شرق کشور، عادت به مصرف تریاک دارند.
وی به شیوع سرطان مری و معده در منطقه شمال شرق ایران اشاره کرد و گفت: مطالعه ای از 20 سال پیش در این منطقه آغاز شده تا دلایل شیوع این سرطان ها در منطقه مشخص شود و در این مطالعه نزدیک به 50 هزار نفر در قالب این طرح تحت مراقبت قرار گرفتند.
ملک زاده، هفت عامل را علت شیوع سرطان مری و معده در این منطقه اعلام کرد و گفت: چای داغ، مصرف تریاک، عدم مصرف میوه و سبزیجات، آلودگی داخل منازل به دلیل سوختن چوب و زغال، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از آب غیرلوله کشی یا آب انبار، از جمله دلایل شیوع بالای سرطان مری و معده در این منطقه است.
وی با اشاره به اینکه شیوع سرطان مری در این منطقه کاهش یافته است، گفت: حدود 40 سال پیش هر یکصدهزار نفر 100 نفر مبتلا به این بیماری می شدند که این رقم اکنون به هر یکصد هزار نفر 24 تا 25 نفر رسیده است.
ملک زاده، استفاده از آب لوله کشی، جایگزینی مصرف گاز خانگی به جای مصرف چوب و زغال در منازل و مصرف میوه و سبزیجات را از مهمترین دلایل کاهش سرطان مری در این منطقه اعلام کرد.
وی گفت که هر مایعی از جمله چای که حرارت آن بیشتر از 60 درجه باشد، افراد را مستعد سرطان مری و دهانه معده می کند، لذا به مردم توصیه می شود چای را به صورت ولرم مصرف کنند و از خوردن مایعات داغ به شدت پرهیز کنند.
معاون وزیر بهداشت بر لزوم مصرف سبزیجات و میوه تاکید کرد و گفت: در فرهنگ ما مصرف مناسب میوه و سبزیجات، کمتر مورد توجه قرار گرفته و به مردم توصیه می شود آنها را به اندازه مناسب مصرف کنند.