رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار نماینده مردم سلماس درباره انتخابات تناسبی گفت: برای برگزاری انتخابات تناسبی، نیاز به رفع ابهام است و این متن باید تشریح شود.
به گزارش مهر، شهروز برزگر نماینده مردم سلماس در مجلس در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات طی اخطار قانون اساسی اظهار داشت: اگر بحث تناسبی در انتخابات مجلس تصویب شود، بیش از نیمی از کاندیداها حذف میشوند و بر این اساس شهرستانهای کوچک، بدون نماینده میمانند.
وی ادامه داد: اینگونه برگزاری انتخابات که صرفاً از هر شهرستان، تعدادی به استان راه پیدا کنند و در نهایت تعدادی از آنان حذف شوند، باعث میشود که شهرهای کوچک دیده نشوند و بدون نماینده بمانند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این اخطار گفت: مطابق با این طرح، اگر برای مثال در شهرستانی سه نفر کاندیدا باشند، باید 15 درصد آرا را کسب کنند تا به مرحله بالاتر بروند و در نهایت کسی که بالاترین رأی را آورد، منتخب مردم است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متن قانون به صورت دقیق نوشته نشده و مطلب را برای نمایندگان تا حدودی مبهم کرده است، اظهار داشت: این متن باید به صورت دقیق تشریح شود، چرا که برای برگزاری انتخابات تناسبی، نیاز به رفع ابهام است.
نمایندگان مجلس دولت را موظف به اقدام متقابل و قاطع در برابر اقدامات تروریستی آمریکا کردند.
به گزارش تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سهشنبه، 3 اردیبهشت) قوه مقننه و در جریان بررسی طرح اقدام متقابل اعلام شدن سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا، ماده (2) این طرح را با 168 رأی موافق، 6 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 210 نماینده حاضر درصحن علنی پارلمان را تصویب کردند.
بر اساس این مصوبه مجلس، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است در چارچوب مصوبات شورای عالی امنیت ملی در برابر اقدامات تروریستی نیروهای آمریکایی که منافع جمهوری اسلامی ایران را به مخاطره میاندازند، اقدام متقابل و به عمل آورد.
همچنین نمایندگان مجلس ماده (3) این طرح را با 166 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 209 نماینده حاضر در جلسه مصوب کردند.
در ماده 3 این ذکر شده است: دولت جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح موظفند در زمان مقتضی با اقدامات ضروری و هوشمندانه به گونهای عمل کنند که نیروهای آمریکایی نتوانند از هرگونه توان و امکانات علیه منافع جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند.
وزارتخارجه موظف به تلاش برای تعطیلی پایگاههای آمریکا در منطقه شد
نمایندگان مجلس در مصوبهای مقرر کردند که وزارت امور خارجه برای تعطیلی پایگاههای آمریکایی در منطقه، با استفاده از ظرفیتهای حقوقی، سیاسی و دیپلماسی تلاش کند.
به گزارش مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با 176 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 207 نماینده حاضر در جلسه، ماده 5 طرح ادغام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا را به تصویب رساندند.
بر اساس این مصوبه، دولت موظف است از کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همکاری میکنند و از این جهت در معرض آسیب قرار میگیرند، با تشخیص دستگاه مربوطه، حمایتهای حقوقی مقتضی به عمل آورد.
همچنین نمایندگان مجلس با 157 رأی موافق، 4 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 206 نماینده حاضر در جلسه، ماده 6 طرح مذکور را تصویب کردند.
بر اساس این مصوبه، وزارت امور خارجه و سایر دستگاهها موظفند با استفاده از ظرفیتهای حقوقی، سیاسی و دیپلماسی دفاعی، برای تعطیلی پایگاههای آمریکایی در منطقه تلاش نموده و بهرهمندی نیروهای آمریکایی از تأسیسات، تجهیزات، منابع مالی و سایر کمکهای احتمالی کشورهای منطقه را خاتمه دهند.
کشورها و اشخاص حقوقی حامی اقدامات آمریکا علیه سپاه مجازات میشوند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی اقدام متقابل و مجازات تعزیری درجه 8 را برای کشورها و اشخاص حقیقی و حقوقی که از تصمیمات آمریکا علیه سپاه حمایت میکنند، تصویب کردند.
به گزارش مهر در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا ماده 7 این طرح به تصویب رسید.
براساس این ماده کلیه کشورها و اشخاص حقیقی و حقوقی که به هر نحوی از تصمیم ایالات متحده آمریکا مبنی بر اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی تبعیت و حمایت کنند و یا در هنگام اجرای آن، کمک کنند و همچنین هر گونه محرومیت و محدودیت علیه سپاه پاسداران و کارکنان، تأسیسات و تجهیزات سپاه را اعمال کنند در هر نقطه دنیا اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود و مشمول عمل متقابل میگردد.
همچنین در ماده 8 این طرح مصوب شد که اشخاص حقیقی و حقوقی که به هر نحو از تصمیم و اقدام ایالات متحده تبعیت نموده و به استناد تحریمهای یک جانبه یا بین المللی از ارائه خدمات به سپاه، اشخاص حقوقی و حقیقی شاغل، وابسته یا مرتبط به آن خودداری نمایند، مجرم و مستوجب مجازات تعزیری درجه 5 تا 8 قانون مجازات اسلامی میشوند.
پورمختار: دولت واکنش جدی به اقدامات «اینستاگرام» علیه سپاه نشان دهد
عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس گفت: اگر دولت در برابر مسدود شدن صفحات برخی از مسئولان در اینستاگرام اقدامی نکند، در مجلس طرح «الزام دولت به مسدودسازی صفحات مجازی دشمن» را کلید می زنیم.
محمدعلی پورمختار در گفتگو با مهر، با اشاره به مسدود شدن حساب کاربری برخی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اینستاگرام، اظهار داشت: توقع داشتیم که دولت در وهله اول این حرکت را محکوم و سپس اقدام عملی متقابل در برابر آنان انجام میداد.
وی با تاکید بر اینکه باید اقدامی متقابل و جدی از سوی دولتمردان ما در واکنش به این حرکت مدیران اینستاگرام انجام شود، ادامه داد: دولت نباید به رسانههای وابسته به آمریکا و انگلیس و شبکههای مجازی وابسته به آنها در کشورمان اجازه فعالیت دهد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس تصریح کرد: برای مثال شبکه VOA بدترین اهانتها را به مسئولان ما میکند و جای تعجب دارد که آزادانه هم به فعالیتشان ادامه میدهند.
پورمختار بیان کرد: مسدودسازی فعالیت فرماندهان سپاه و دیگر مقامات ما توسط اینستاگرام در راستای اهداف آمریکاست و دولت باید اقدام عملی کند و نسبت به محدودسازی و مسدود کردن صفحات اینستاگرام دشمنان نظام اقدام کند.
وی افزود: متأسفانه ارادهای در دولت وجود ندارد که سرورهای شبکههای مجازی خارجی به داخل کشورمان بیاید در حالی که در این باره مصوبه قانونی وجود دارد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس گفت: حداقل کاری که دولت میتواند انجام دهد این است که یا به طور کلی اینستاگرام را فیلتر کند یا آنکه به صورت موردی این اقدام را انجام دهد.
پورمختار در پایان خاطرنشان کرد: اگر دولت در برابر این موضوع اقدامی نکند، ما در مجلس طرح «الزام دولت به مسدودسازی صفحات مجازی دشمنان نظام» را کلید می زنیم تا در صورتی که آنان اقدامی علیه جمهوری اسلامی و مسئولان نظام در فضای مجازی کردند، ما هم پاسخی متقابل به آنان دهیم.
نیروهای "سنتکام" سازمان تروریستی شد
نمایندگان مجلس، فرماندهی مرکزی آمریکا (سنت کام)، نیروها و سازمانها و یا نهادهای تحت اختیار این فرماندهی، را سازمان تروریستی اعلام کردند.
به گزارش تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه شنبه، 3 اردیبهشت) قوه مقننه و در جریان بررسی طرح اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان "سازمان تروریستی" توسط ایالات متحده آمریکا ماده 1 این طرح را با 173 رأی موافق، 4 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 215 نماینده حاضر در صحن مصوب کردند.
در ماده 1 این طرح آمده است؛ به منظور اقدام متقابل در برابر تصمیم و یا اقدام ایالات متحده آمریکا در تضعیف صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی و از آنجا که این رژیم بر خلاف اصول مسلم حقوق بین الملل، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که مطابق اصل یکصد و پنجاهم (150) قانون اساسی به عنوان یکی از ارکان حاکمیتی دفاعی ایران شناخته میشود، سازمان تروریستی خارجی اعلام نموده است؛ به موجب این قانون فرماندهی مرکزی آمریکا (سنت کام)، نیروها و سازمانها و یا نهادهای تحت اختیار این فرماندهی، تروریست اعلام میشوند و هرگونه کمک اعم از نظامی، اطلاعاتی، مالی، فنی، آموزشی، خدماتی و تدارکاتی به این نیروها جهت تقابل با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران همکاری در اقدام تروریستی محسوب میگردد.
گزارش اولیه مجلس درباره سیلهای اخیر آماده شد
رئیس کمیسیون عمران مجلس جزئیاتی از گزارش این کمیسیون درباره سیلهای اخیر را تشریح کرد.
محمدرضا رضاییکوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با تسنیم با اشاره به جلسه ویژه این کمیسیون با وزرای نیرو و کشور درباره آخرین وضعیت رسیدگی به سیلزدگان، گفت:گزارش اولیه رسیدگی به وضعیت سیلزدگان و اقدامات دستگاهها در این حوزه آماده شده و گزارش نهایی آن نیز تا دو هفته آینده آماده میشود.
وی با اشاره به جزئیاتی از گزارش اولیه کمیسیون عمران درباره حادثه سیل، اظهار داشت: در این گزارش ابهاماتی وجود دارد، ما در کشور برای مواجهه با بحران، خلاء قانونی نداریم و دستگاهها نمیتوانند کوتاهیهای خود را ناشی از این مسئله قلمداد کنند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس با تأکید بر اینکه دستگاهها به وظایف خودشان در مواجهه با سیل به خوبی عمل نکردهاند، گفت: موضوع تصرف و لایروبی رودخانهها، کنترل مخازن سدها و مدیریت بحران، از جمله ایرادات اساسی و کوتاهی دستگاهها در مواجهه با سیلهای اخیر است که در گزارش کمیسیون عمران به آن پرداخته شده است.
رضاییکوچی با ابراز تأسف از اینکه در سالهای اخیر به دلیل کمبود بارندگیها، سیلابها فراموش شدهاند، افزود: بسیاری از مسیر رودخانه به دلیل طرحهای ریلگذاری راهآهن مسدود شده که مثال آن نیز، مسیر رودخانه قمرود است که توسط دولت برای احداث منوریل مسدود شده است.
وی با بیان اینکه باید تحلیل درستی از وضعیت آینده کشور به لحاظ بارندگیها داشته باشیم و براساس آن شرایط و بستر رودخانهها را تعریف کنیم، اظهار داشت: به شورای عالی شهرسازی کشور تکلیف کردهایم که برای منازلی که تخریب شده و قرار است بازسازی شود، جانمایی درستی صورت گیرد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: از این به بعد، حتما باید برای موضوع رودخانهها موارد ایمنی رعایت شود و شورای عالی شهرسازی نیز دقت بیشتری در این باره داشته باشد.
رضاییکوچی تصریح کرد: بنده به وزرای راه و کشور گفتهام که هر جایی، رودخانههای اصلی در شهرهای بزرگ مشکل دارند، مکاتبات با مسئول مربوطه برای بهسازی و باز کردن مسیر رودخانهها صورت گیرد؛ اگر مشکلات این رودخانهها نادیده گرفته شود، در آینده میتواند خطراتی برای کشور ایجاد کند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس در پایان خاطرنشان کرد: گزارش این کمیسیون درباره اقدامات دستگاهها در رسیدگی به سیلزدگان هم به موضوع دستگاههایی که قصور کردهاند، پرداخته و هم راهکارهایی ارائه شده تا از این پس شاهد چنین اتفاقات تلخ و ناگواری در کشور نباشیم و بتوانیم خسارات سیل را به حداقل برسانیم.
جلسه علنی نوبت عصر مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
به گزارش ایسنا، جلسه علنی نوبت عصر امروز سهشنبه مجلس شورای اسلامی لحظاتی قبل به ریاست مسعود پزشکیان آغاز شد.
ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد طرح دو فوریتی تقویت جایگاه سپاه پاسداران در برابر آمریکا. بررسی گزارش کمیسیون اصل 90 قانون اساسی در مورد بررسی اقدامات دستگاههای مسئول در خصوص مصوبات هیأت وزیران، بررسی گزارش کمیسیون فرهنگی در خصوص طرح یک فوریتی حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی و توانمند سازی مالکان و بهره برداران بناهای تاریخی، بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی برتصویب تقاضای تحقیق و تفحص از نحوهی تشکیل و خرید ساختمانها و جذب نیرو و دادن وام توسط بانک شهر. بررسی گزارش کمیسیون عمران در خصوص طرح اصلاح ماده 60 قانون برنامه 5 ساله ششم، بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی مبنی بر رد تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست کشور از سال 92 تاکنون و بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی در خصوص لایحهی موافقت نامه و تشویق و حمایت متقابل سرمایه گذاری بین جمهوری اسلامی ایران و دوک نشین اعظم لوکزامبرگ در دستور کار نمایندگان است.
همچنین سوالات هدایتالله خادمی و علی ساری از وزیر نفت در دستور کار است.