ماهان شبکه ایرانیان

دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه؛ رقایت میان طرفداران و مخالفان جهانی شدن

دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در حالی قرار است هفته آینده برگزار شود که مردم این کشور در برابر دو نگرش بسیار متفاوت قرار گرفته اند. به نظر می رسد که استراتژی جهانی شدن اقتصاد و مقابله با آن و اتخاذ سیاست های کاملاً محافظه کارانه اقتصادی در چهارچوب ملی، در مرکز اختلاف نگرش و رویکرد ماکرون و لوپن قرار دارد.

انتخابات فرانسه
سرویس بین‌الملل فردا؛ مرتضی باقیان: یکشنبه هفته قبل (3 اردیبهشت / 23 آوریل) دور اول انتخابات ریاست جمهوری فرانسه برگزار شد که طی آن امانوئل ماکرون نامزد لیبرال و میانه ‌رو و مارین لوپن نامزد راست افراطی به دور دوم راه یافتند. این دو اکنون باید برای دریافت کلید کاخ‌ الیزه، یکشنبه هفته آینده (17 اردیبهشت/ 7 مه) با یکدیگر رقابت کنند.
 
دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در حالی قرار است هفته آینده برگزار شود که  مردم این کشور در برابر دو نگرش بسیار متفاوت قرار گرفته اند. به نظر می رسد که استراتژی جهانی شدن اقتصاد و مقابله با آن و اتخاذ سیاست های کاملاً محافظه کارانه اقتصادی در چهارچوب ملی، در مرکز اختلاف نگرش و رویکرد  ماکرون و لوپن قرار دارد.
 
ماکرون که پیشتر بانکدار بوده لیبرال متمایل به چپ و طرفدار اروپاست. وی خواستار «مدرنیزه کردن» اقتصاد، آزاد کردنِ بازار کار، سرمایه گذاری گسترده، توجه ویژه به آموزش و فرهنگ و نیز تحکیم اتحادیۀ اروپاست. ماکرون معتقد به لیبرالیسم اقتصادی و خواهان تحکیم و پیشرفت روابط تجارت آزاد است و فرآیند جهانی شدن را فرصت بسیار خوبی برای اقتصاد فرانسه می داند. وی در دوران کارزار انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را به سخره گرفته و گفته بود در برنامه سیاسی خود طرحی برای ساختن دیوار ندارد. وی همچنین از سیاست درهای باز در قبال مهاجرین و پناهندگان همانند آنچه آنگلا مرکل در آلمان پی گرفته حمایت می ‌کند.
 
اما مارین لوپن، جهانی شدن را تهدید بزرگی برای نظام اجتماعی و اقتصادی فرانسه می داند. از نظر لوپن، فرانسه نباید به هیچ سازمانی بپیوندد که بر تصمیمات ملی اش مسلط شود. او معتقد است فرانسه با ورود به اتحادیه اروپا سیادت ملی و حاکمیت ملی خود را از دست داده است؛ چرا که دیگر نمی‌تواند سرنوشت خود را به تنهایی و بر اساس منافع ملیِ خود تعیین کند مگر آن که با مجموعه دیگر کشورهای اتحادیه اروپا پشت یک میز بنشیند و تصمیم بگیرند. مارین لوپن، علت تمام مشکلات فرانسه را مرزهای باز دانسته و از بستن مرزها، خروج از اتحادیه اروپا و پایان دادن به تجارت آزاد سخن گفته است. وی فرآیند جهانی شدن را دلیل اصلی تعطیلی بنگاه های تولیدی و خدماتی در فرانسه قلمداد کرده است. همچنین مارین لوپن (به مانند دونالد ترامپ در دوران کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) قول داده است که در صورت رسیدن به مقام ریاست جمهوری، تمامی پیمان های تجارت آزاد که فرانسه در آن عضویت دارد را مورد بازبینی قرار خواهد داد.
 
به طور کلی باید گفت که فرانسه در انتخابات هفته آینده در برابر دو گزینه مهم  قرار دارد که سرنوشت این کشور را برای سال ها و شاید دهه ها رقم خواهد زد. گزینه اول، همراهی با فرآیند جهانی شدن و شنا کردن در جهت جریان آب که امانوئل ماکرون آن را نمایندگی می کند و گزینه دوم، اتخاذ سیاست های محافظه کارانه اقتصادی و جدا شدن از قافله جهانی شدن که مارین لوپن آن را نمایندگی می کند. اگر مردم فرانسه، یکشنبه هفته بعد، ماکرون را انتخاب کنند نشان از آن دارد که فرانسوی ها خواهان هماهنگی با جهانی هستند که همواره در حال حرکت و تحول است و اگر لوپن را انتخاب کنند تمایل خود را مبنی بر بریدن از جهان و دیوار کشیدن به گِرد مرزهای خود ابراز کرده اند.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی