به گزارش خبرنگار مهر، علیاصغر سیدآبادی ظهر امروز چهارشنبه در آئین گشایش کارگاه آموزش مربیان باشگاههای کوچک کتابخوانی منطقه آزاد اروند در آبادان افزود: دومین دوره جام باشگاه های کتابخوانی با حضور 102 تیم برگزار می شود و تاکنون 80 شهر برای برگزاری کارگاه های آموزشی اعلام آمادگی کرده اند.
وی اضافه کرد: در اجرای این طرح، کتابخوانی کنش گرانه مورد توجه است تا کودکان کتاب بخوانند، با هم گفت و گو کنند و آن را به صورت مستدل مورد ارزیابی قرار دهند.
به گفته سیدآبادی، در طرح باشگاههای کتابخوانی، بچهها، فرهنگ کار مشارکتی و گروهی را یاد گرفته و در کنار هم تمرین میکنند؛ کتاب میخرند و آنها را با هم مبادله و با حفظ احترام متقابل به نقد و نظر یکدیگر گوش میدهند.
مدیرکل مطالعات و برنامه ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هدف باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان، ترویج و گسترش مشارکت مردمی در قالب نهادهای مدنی در حوزه فرهنگ است زیرا توسط شهروندان علاقمند تشکیل شده و مستقل از دولت مدیریت میشود.
سیدآبادی ادامه داد: پس از برگزاری کارگاه ها، باشگاه ها از سوی مربیان شرکت کننده در کارگاه با حضور 12 دانش آموز تشکیل می شود.
وی اظهارکرد: آموزش جام باشگاه کتابخوانی از فروردین امسال آغاز شده و باشگاه ها نیز تا خرداد آینده راه اندازی می شود تا دانش آموزان در فصل تابستان فرصت مناسب برای مطالعه کتاب داشته باشند و آبان امسال نیز مسابقات برگزار می شود.
سیدآبادی گفت: پارسال بیش از دو هزار باشگاه در سراسر کشور تشکیل شد و پیش بینی می شود، امسال پنج هزار باشگاه در دومین دوره جام باشگاه کتابخوانی حضور داشته باشند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و مطالعات فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هدف از برگزاری این مسابقات را در مرحله نخست، گسترش کتابخوانی و خرید کتاب مورد علاقه از سوی این قشر عنوان کرد و افزود: در مراحل بعدی این طرح تشویق بچه ها به بحث و گفت گوی گروهی، و در مرحله آخر این است که شرکت کنندگان بتوانند پس از خواندن کتاب در مورد آن نقد نوشته و به نویسنده کتاب ارائه دهند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد اروند نیز در این آئین از حضور 100 مربی در گارگاه جام باشگاه کتابخوانی دو شهرستان آبادان و خرمشهر خبر داد.
کارگاه آموزش مربیان باشگاههای کوچک کتابخوانی با حضور کارشناسان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آبادان آغاز شده و فعالان حوزه کتاب کودک به مدت سه روز در این کارگاه آموزشهای لازم را فرا می گیرند.
معرفی کتاب کودک و ادبیات کودک، کارکرد و منافع قصه خوانی، موانع کتابخوانی، شیوهها و راهکارهای ترویج کتاب خوانی و مراحل راه اندازی یک باشگاه کتابخوانی از دیگر موضوعاتی است که در این کارگاه آموزش داده می شود.