ماهان شبکه ایرانیان

وکیل‌آنلاین پاسخ می‌دهد

اختیار طرح شکایت درباره فریب در معامله قابل سلب کردن نیست

اختیار طرح شکایت درباره فریب در معامله قابل سلب کردن نیست و حتی اگر در قرارداد نوشته شده باشد که "طرفین کافه خیارات را از خود سلب کردند"، باز هم "خیار تدلیس" از طرفین معامله سلب نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری میزان پرسش مخاطب وکیل‌آنلاین درباره سلب خیار تدلیس این است:

من یه ماشین از طریق آگهی توی یک سایت خریدم که فروشنده به من گفت ماشین عقب و جلو و پلمپ و موتور بی عیب میباشد آنقدر هم ادم محترمی بود من قبول کردم، مبلغ رو به فروشنده پرداحت کردم و یک میلیون گذاشتیم تو محضر پرداخت کنم،بعد من همان روز رفتم یه صافکار نشون دادم گفت جلو و عقب تصادف داشته و موتور بخار زیادی دارد قیمت ماشین دو میلیون پایینتره و توی قولنامه دستی که نوشتیم نوشتم خریدار از کم و کیف ماشین اطلاع دارد و کلیه خیارات قابل فسخ را طرفین اسقاط نمودند. آیا من میتونم معامله رو فسخ کنم؟ توی آگهی که تو سایت زده بود نوشته بود عقب و جلو  پلمپ و موتور بی عیب می باشد.و 1 میلیون ضرر و زیان نوشته شد.
با این تفاسیر من میتونم معامله را فسخ کنم با توجه به خیار تدلیس؟یا اینکه می تونم خسارتم رو ازش بگیرم؟
با طرف در همان روز تماس گرفتم و جریان رو گفتم و گفت اگر ضرر و زیان را متحمل شوید، معامله را فسخ میکنم.
پاسخ کارشناسان وکیل‌آنلاین:
خیار تدلیس از جمله خیاراتی است که توافق بر سر آن فاقد اثر قانونی می باشد. این خیار که مستند به ماده 440 قانون مدنی در زمره ی خیارات فوری است، عبارت است از عملیاتی که مطابق ماده 438 قانون مدنی، موجب فریب طرف معامله شود و طرفین معامله نمیتوانند آن را از خود سلب کنند. از طرف دیگر باید بیان داشت زمانیکه شما می خواهید مالی را بخرید می بایست پیش از انجام معامله بررسی های معمول را به عمل آورده و در صورت احراز سلامت خودرو و وجود شرایط فنی مناسب نسبت به خرید اقدام می کردید. اما به نظر می رسد امکان اقدام قانونی برای شما وجود داشته باشد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان