به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن به طور قابل ملاحظه و روز افزونی دقت پهپادهای نظامی خود را افزایش دادهاند.
والاستریت ژورنال در گزارشی به نقل از منابع آگاه مینویسد: عملیات پهپادی حوثیها بسیار دقیقتر و مؤثرتر از آن چیزی صورت میگیرد که آمریکا و متحدان آن در منطقه به طور علنی به آن اذعان کردهاند و این موضوع نشان میدهد فناوری موجود به سرعت در حال ایجاد یک تهدید برای آمریکا و متحدان آن در منطقه است.
این نشریه آمریکایی ضمن اشاره به حمله پهپادی نیروهای یمنی به تأسیسات نفتی آرامکو در پایتخت عربستان سعودی و نیز فرودگاه ابوظبی در پایتحت امارات، به نقل از مقامات آمریکایی نوشت: حمله به فرودگاه ابوظبی موجب آسیب رسیدن به یک کامیون و به تأخیر افتادن پروازها شد اما ماهیت مؤثر و بیپروایانه این حمله موجب خشم مقامات اماراتی شد که این حمله را انکار میکردند. آمریکا نیز در این انکار، امارات را پشتیبانی میکرد. مقامات عربستان سعودی نیز حمله به تأسیسات آرامکو را انکار میکردند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: حوثیها که روزی از سوی دشمنان مورد تمسخر قرار میگرفتند اکنون عملیاتی را راهاندازی کردهاند که به برآورد مقامات عربستانی 140 حمله پهپادی صورت دادهاند.
نشریه آمریکایی وال استریت ژورنال در تازهترین گزارش خود درباره تحولات یمن مینویسد: حوثیها(انصارالله) عملیات پهپادی خود را بسیار دقیقتر از آن چیزی انجام میدهند که مقامات آمریکا و متحدان این کشور در خلیج فارس آشکارا به آن اذعان کردهاند.
بیشتر بخوانید: نیروهای یمنی با پهپاد قاصف-1 پایگاه هوایی ملک خالد ریاض را هدف قرار دادند
انصارالله یمن طی سالهای اخیر به یکی از ماهرترین گروههای استفاده کننده از پهپاد در جنگ تبدیل شدهاند؛ فناوری آنها از کوچکترین هواپیماهای بدون سرنشین نظارتی شکل گرفته و امروز به پهپادهایی ارتقا یافته که قدرت طی کردن مسافتی بالغ بر 900 مایل با سرعت 150 مایل بر ساعت را دارند.
وال استریت در گزارش خود ضمن اشاره به ادعای مقامات آمریکا و برخی کشورهای عربی مبنی بر ارسال تسلیحات از ایران به انصارالله یمن مینویسد: مقامات سعودی و دولت ترامپ میگویند که ایران این پیشرفت را سرعت بخشیده است. اگرچه برخی مقامات آمریکا این سؤال را مطرح کردهاند که چه میزان کمک مستقیم از ایران ارسال شده است، که این اتهامات را رد میکند.
این نشریه آمریکایی در گزارش خود انصارالله یمن را «متبحرترین گروه در جهان» در استفاده از جنگافزارهای بدون سرنشین هوایی توصیف میکند.
در ادامه این گزارش به نقل از یک مقام آمریکایی آمده است: آژانسهای اطلاعاتی به این نتیجه رسیدهاند که برنامه پهپادی حوثیها عمدتا بومی است و نیاز بسیار اندکی به خارج دارد.
این یادداشت در ادامه میافزاید: طیف پهپادها از نظر اندازه از هواپیماهای بدون سرنشین ارتش آمریکا آغاز شده و تا پهپادهای اسباببازی در فروشگاهها ختم میشود: تجربههای حوثیها نشان داده که این فناوری میتواند فراگرفته شود، به مناطق درگیری انتقال پیدا کند و تسلیحاتی شود.
گزارش وال استریت در ادامه به نقل از مقامات ائتلاف متجاوز سعودی مینویسد: مقامات آمریکا، عربستان و امارات در تلاش برای خنثی کردن این تهدید هستند و ائتلاف عربستان ماه ژانویه عملیاتی برای بمباران مناطقی که احتمال وجود این پهپادها در آنها میرفت را آغاز کرد.
این یادداشت میافزاید: حوثیها در پاسخ به این اقدام، حملات پهپادی خود را افزایش دادند.
وال استریت ژورنال به نقل از یک مقام آمریکایی مینویسد: مقامات عربستانی و اماراتی در حال سرمایهگذاری سنگین بر روی فناوری ضد پهپادی هستند اما سهولت نسبی ساخت پهپاد با استفاده از قطعات تجاری، این تلاشها را به چالش میکشد.
بر اساس این گزارش مقامات آمریکا به طور فزاینده نگران این موضوع هستند که پهپادهای حوثیها میتواند تهدیدی برای حمل و نقل تجاری و کشتیهای تجاری آمریکا در منطقه باشد.
وال استریت ژورنال در ادامه ضمن بیان این مطلب که انصارالله یمن در سال 2017 به پرواز در آوردن پهپادهای بزرگتر هواپیما شکل به سمت رادارهای دفاعی عربستان را آغاز کردند نوشته است: به طور همزمان حوثیها هدف قرار دادن کشتیها با استفاده از قایقهای کنترل از راه دور در سواحل یمن را آغاز کرده و خطر را در یکی از پر رفت و آمدترین آبراههای جهان ایجاد کردند.
به نقل از «اسکات کرینو»، مدیر شرکت آمریکایی «رِی سیکس سالوشن»، فعال در زمینه ارزیابی تهدیدات پهپادی در این گزارش آمده است: تبحر (پهپادی انصارالله) بسیار سریع پیشرفت کرده است.
«وارن پی استروبل»، خبرنگار وال استریت ژورنال در این باره میگوید: حوثیها(انصارالله) با هواپیماهای بدون سرنشین اولیهای که قادر به ایجاد خسارت بودند کار خود را آغاز کردند، اما در ابتدا از پهپادها برای عملیات شناسایی و نظارت استفاده میکردند.
انصارالله یمن طی سال 2018 عملیاتهای قابل ملاحظه پهپادی را انجام دادند که از جمله آنها هدف قرار دادن تأسیسات نفتی آراکو و فرودگاه ابوظبی بود.
بلافاصله پس از عملیات هدف قرار دادن تأسیسات نفتی آرامکو در روز 26 جولای سال 2018 (4 مرداد 1397)، نیروهای انصارالله یمن اعلام کردند که فرودگاه ابوظبی را که صدها مایل با یمن فاصله دارد هدف قرار دادهاند.
اجرای این عملیات از سوی مقامات امارات تکذیب شد، اما گزارشها حاکی از آن است که همراهی آمریکا نیز در این انکار حمله وجود داشته و دلیل این انکار نیز وجود نگرانی از علنی شدن این عملیات موفقیت آمیز بوده است.
چند منبع آگاه به وال استریت گفتهاند که با وجود این انکارها، اما حمله به فرودگاه ابوظبی واقعا روی داده بود.
این در حالی است که ماه آگوست سال 2018 نیز یگان پهپادی یمن در عملیاتی با پهپاد تهاجمی قاصف-1 پایگاه هوایی ملک خالد را در منطقه خمیس مشیط در شهر ریاض هدف قرار داد.
یگان پهپادی ارتش یمن سال 2019 نیز عملیاتهای موفقیتآمیز زیادی داشته که هدف قرار دادن پایگاه هوایی نظامیان سعودی در استان «لحج» در ماه ژانویه، از جمله این عملیاتها به شمار میرود.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن نیز پیش از این اعلام کرده که نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن تعداد زیادی از پهپاد و موشکهای بالستیک در اختیار دارند و سال 2019 میتوان سال عملیات پهپادهای یمنی باشد.
«محمد صالح طماح» رئیس کمیته اطلاعات و تحقیقات دولت مستعفی یمن در این حمله پهپادی به پایگاه نظامی «العند» در استان «لحج» زخمی شده بود و شبکه الجزیره در پی این عملیات اعلام کرد که محمد صالح طماح کشته شده است. در پی این حمله چند تن از فرماندهان دولت مستعفی و فراری یمن کشته و زخمی شدند.
از سوی دیگر شبکه المسیره اخیرا از برنامه ارتش و کمیتههای مردمی یمن برای تولید پهپادهایی با برد طولانیتر و قدرت تخریب بیشتر خبر داد.
بیشتر بخوانید: یگان پهپادی ارتش یمن فرودگاه دبی را هدف قرار داد
المسیره به نقل از یک فرمانده ارشد نیروهای یمنی میگوید که یمن از نظر نظامی دیگر فقیر نیست و دشمن باید بداند که ما همانند گذشته نیستیم.