خبرگزاری ایسنا: امیر خجسته در جلسه علنی امروز (یکشنبه) در تذکری شفاهی خطاب به وزیر اقتصاد با اشاره به واگذاریها اداره قلعه و سیلوی همدان تجدید نظر در این تصمیم را خواستار شد.
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری هم چنین با اشاره به احتمال افزایش قیمت بنزین تاکید کرد: با چه قانونی میخواهید قیمت بنزین را بالا ببرید؟ دولت مجوز این اقدام را ندارد. با این اقدام جایگاه مجلس در جامعه زیر سوال رفته است. همچنین نظام اقتصادی کشور تحت تأثیر قرار گرفته و اذهان عمومی مشوش شده است. اگر میخواهید چنین اقدامی انجام دهید باید کار کارشناسی صورت گیرد مطرح کردن بحث افزایش قیمت بنزین غیرمعقول بوده و باعث ایجاد اضطراب در جامعه میشود.
نماینده مردم همدان و فامنین همچنین خطاب به علی مطهری رییس جلسه با بیان اینکه «چندین سال است که تعاونی مسکن کارمندان تشکیل شده است» مدعی شد: عدهای با آنجا ارتباط گرفته و سرمایه کارمندان را بردهاند. زندگیشان را غارت کردند. کارمندان هر چه داشتند در آن تعاونی سرمایه گذاری کردند اما چندین سال است که بلاتکلیف باقی مانده است. ما با آقای لاریجانی هم صحبت کردیم. تقاضای من این است که حداقل تعاونی مسکن کارمندان مجلس را حفظ کنید. هیئت رئیسه مجلس حداقل در مورد تعاونی مسکن شورای اسلامی تصمیم گرفته و از به وجود آمدن چنین اتفاقاتی جلوگیری کنند.
علی مطهری در پاسخ به این تذکر گفت: موضوع تعاونی مسکن مجلس شورای اسلامی در هیئت رئیسه در حال پیگیری است. بنده شخصاً در حال پیگیری این موضوع هستم.
دلایل استیضاح وزیر ورزش مشخص شد/ شرطبندی و بیاخلاقی در فوتبال
چهار محور کلی که استیضاح وزیر ورزش و جوانان توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی را موجب شده است، مشخص شد.
به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز یکشنبه طرح استیضاح مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان را ارائه کرده و به تصویب رساندند. این برای دومین بار طی یک سال گذشته است که طرح استیضاح وزیر ارائه میشود.
البته سال گذشته نمایندگان مجلس به فاصله چند روز پس از تصویب استیضاح سلطانی فر، این طرح را پس گرفته و آن را به سرانجام نرساندند.
محورهایی که این بار استیضاح وزیر را در دستور کار مجلس قرار داده به این شرح است:
1 - یکی از وظایف وزارت ورزش و جوانان توسعه ورزش پاک و روحیه جوانمردی در سطح کشور است ولی بررسی اتفاقات هر روزه در مسابقات ورزشی و اقدامات خلاف اخلاق و قانون از جمله شرط بندی و… نشان از مغایرت 180 درجهای وضع موجود با رسالت ورزش و جوانان دارد.
2 - ورزش و مسابقات ورزشی بایستی عامل نشاط و وحدت مردم گردد اما بررسی اتفاقات به خصوص در استادیومهای فوتبال نشانگر این نتیجه تلخ میباشد که این ورزش صرف باعث بداخلاقی، فشار روحی و تفرقه قومی گردیده و و حدت ملی را مخدوش نموده است.
3 - وزارت ورزش و جوانان مکلف است به صورت منصفانه و عدالت محورانه الزامات ورزشی و شادابی و سلامت جوانان کل کشور را فراهم نماید اما بررسی بودجهها نشان میدهد که حیف و مال در یک باشگاه برابر با بودجه خیلی از استانهای کشور میباشد که این یعنی عدول است رسالت وزارت ورزش و جوانان.
4 - عدم اهتمام جوانان به بخشی از مسئولیت مرتبط با جوانان
بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از استانداری کردستان در کمیسیون امور داخلی کشور
یک عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها از بررسی تقاضای نماینده استان کردستان برای تحقیق و تفحص از استانداری کردستان در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
قاسم میرزایی نیکو در گفت و گو با ایسنا ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها بیان کرد: دستور اول جلسه کمیسیون مربوط به لایحه مدیریت بحران بود. ماده 20 این لایحه از سوی شورای نگهبان مورد ایراد واقع شده بود و برای بررسی به کمیسیون ارجاع داده شده است. این ماده مربوط به افرادی است که در حوادث غیر مترغبه نظیر سیل یا اتش سوزی یا زلزله فداکاری کرده و در جریان امداد رسانی دچار آسیب می شوند.
میرزایی نیکو ادامه داد: بحث اصلی بر این بود که این افراد چگونه باید دیده شوند و عده ای بر این نطر بودند که باید این افراد رتبه بندی و به طور خاص دیده شوند که مسئولان حاضر توضیحاتی ارائه کردند و در نهایت از آنجا که نماینده شورای نگهبان در جلسه حضور نداشت جمع بندی این بحث به جلسه بعدی موکول شد.
وی در ادامه اظهار کرد: بحث بعدی بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از استانداری استان کردستان بود که از سوی آقای مرادی نماینده این استان مطرح شده بود. محور تحقیق و تفحص حدود شش مورد بود که از جمله آنان مربوط به بحث مرزبانی، صادرات مرزی و بازارچه های مرزی بازمی گشت.
وی در ادامه تصریح کرد: آقای استاندار توضیحات لازم را ارائه کردند و در نهایت مشخص شد که خیلی از این موضوعات از اختیارات و توانمندی استانداری خارج است فلذا قرار شد نماینده استان و استاندار به همراه دو تن از اعضای کمیسیون موارد مطرح شده را با یکدیگر بررسی کنند و دیگر تحقیق و تفحص انجام نشود.
بررسی علت عدم تخصیص کامل قیر رایگان به دستگاهها اجرایی در سال 97 در کمیسیون عمران
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس از بررسی علت عدم تخصیص کامل 4 میلیون تن قیر رایگان به دستگاه های اجرایی و تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از دستگاه های ذی ربط در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
سید ابوالفضل موسوی در گفتوگو با ایسنا ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: دستور اول جلسه کمیسیون مربوط به تخصیص قیر رایگان به برخی از دستگاه در سال 97 بود. بر اساس مصوبه مجلس باید 4 میلیون تن قیر رایگان در اختیار برخی از دستگاه های اجرایی قرار می گرفت اما باتوجه به تغییر قیمت ها در سال گذشته این میزان قیر تخصیص داده نشده است.
وی در ادامه اظهار کرد: کمیسیون در چندین جلسه این موضوع را بررسی کرده است و در جلسه امروز تحقیق و تفحص از دستگاه های ذی ربط به تصویب رسید. از سوی دیگر موضوع برای بررسی به مراجع قضایی نیز ارجاع داده شده است.
نماینده مردم یزد در مجلس تصریح کرد: وزارتخانههای مختلف از جمله وزارت نفت، سازمان برنامه و بودجه باید در این زمینه پاسخگو باشند و در تحقیق و تفحص مورد سوال واقع شده اند.
وی افزود: در ادامه نیز تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت فرودگاه امام خمینی (ره) مطرح بود که مسئولین اجرایی توضیحاتی را مطرح کردند ولی در نهایت این تقاضای تحقیق و تفحص نیز به تصویب کمیسیون رسید.
رتبهبندی معلمان چه میزان بودجه نیاز دارد؟
عضو هیئترئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نشست عصر امروز این کمیسیون را تشریح کرد.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئترئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به نشست عصر امروز این کمیسیون، گفت: در این جلسه محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاونان وی برای بررسی بودجه آموزش و پرورش حضور یافته بودند.
وی با بیان اینکه در این جلسه اعلام شد که آموزش و پرورش 10 هزار میلیارد از دولت مطالبه دارد، افزود:طبق جمعبندی جلسه قرار شد تا اواخر اردیبهشت بخشی از این مطالبات به وزارت آموزش و پرورش پرداخت شود.
نماینده مردم محلات در مجلس با بیان اینکه نوبخت در جلسه کمیسیون اعلام کرد بودجه آموزش و پرورش افزایش پیدا کرده است، ادامه داد:برخی از نمایندگان از نوبخت سوال داشتند نسبت این افزایش بودجه نسبت به کارکنان این وزارتخانه چه میزان است؟
عضو هیئترئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اضافه کرد:در این جلسه اعلام شد که نسبت بودجه آموزش و پرورش نسبت به بودجه کل کشور پیش از دولت آقای روحانی 16 درصد بود اما پس از روی کار آمدن دولت یازدهم و دوازدهم این نسبت به 11 درصد رسیده است.
سلیمی اظهار داشت:در جلسه امروز کمیسیون درباره اجرای رتبهبندی معلمان بحثی شد و برخی از نمایندگان از اینکه بودجه در نظر گرفته شده برای این موضوع در سقف دوم بودجه دیده شده انتقاد داشتند.
وی با بیان اینکه دولت در سقف دوم بودجه تنها 2 هزار میلیارد برای رتبهبندی معلمان در نظر گرفته است، گفت:برای رتبهبندی حدود 15 هزار میلیارد نیاز است که باید دولت این بودجه را تامین کند.
سوال نماینده مریوان از وزیر کشور مورد بررسی قرار گرفت
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها از بررسی سوال مرادی از وزیر کشور درباره حوزه مریوان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سلیمی سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، با اشاره به نشست امروز عصر این کمیسیون گفت: ماده 20 لایحه مدیریت بحران که از سوی شورای نگهبان به مجلسی اعاده شده بود مورد بحث و بررسی قرار گرفته شد.
وی ادامه داد: این ماده درباره این بود که نیروهای امدادی و بسیج که در زمان کمک رسانی دچار حادثه یا فوت میشوند به عنوان فداکار شناخته شود که قرار شد طی جلسهای دیگر با حضور مرکز پژوهشهای مجلس، سازمان مدیریت بحران و هلال احمر این موضوع بررسی و اصلاح شود.
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها همچنین با اشاره به سوال مرادی نماینده مردم مریوان از رحمانی فضلی وزیر کشور درباره برخی مسائل هم بیان کرد: وزیر کشور به دلیل رسیدگی یه مسائل ناشی از سیل در این جلسه حضور نیافت و به جای خود استاندار کردستان را فرستاده بود.
سلیمی ادامه داد: مرادی در این نشست سوالهای خود را درمورد استخدامهای مربوط به سال 92، عدم مدیریت مرز باچماق- مریوان، معابر کولهبری و تخریب زیر ساختها ، کارتهای سوخت مرزی استان، عدم درآمد پایدار، سازمان همیاری شهرداریها و...مطرح کرد.
وی بیان کرد: استاندار کردستان هم در پاسخ به مرادی اعلام کرد که شهرداریها را از جذب نیروی جدید منع کردهایم و با موارد جدید هم برخورد میکنند، همچنین عملکرد بازارچه باچماق نسبت به سال گذشته دو برابر شده و برای کارت سوخت مرزی هم مزایده برگزار میشود.
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها تصریح کرد: استاندار کردستان همچنین بیان کرد که در فروردین به میزان 30 میلیون لیتر سوخت صادر کردهایم و در سال گذشته هم 5.5 میلیارد تومان برای ساماندهی پسماندها بودجه قرار داده شده است.
وی خاطر نشان کرد: قرار شد نماینده سوال کننده همراه با استاندار با رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها جلسهای را برگزار کنند و در صورت عدم رفع مشکل این سوال به کمیسیون ارائه شود.
طرح استیضاح سلطانیفر تقدیم هیئت رئیسه شد
طرح استیضاح وزیر ورزش و جوانان به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تقدیم شد.
طرح استیضاح سلطانی فر تقدیم هیئت رئیسه شدبه گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز پارلمان با تدوین طرحی خواستار استیضاح مسعود سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان شدند.
این طرح که به امضاء 18 نفر از نمایندگان رسیده است، امروز تقدیم هیئترئیسه پارلمان شد تا برای بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارجاع داده شود.
متن این طرح به شرح زیر است:
طرح جایگزین کنکور توسط مرکز پژوهشهای مجلس تهیه میشود
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از فرصت یک ماهه به مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برای تهیه طرح جایگزین کنکور و آزمون های کشوری خبر داد.
قاسم احمدی لاشکی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: زمان زیادی است که وضعیت کنکور در کشور شرایط سخت و بدی شده است و نه میشود این دندان لق را کشید چون جایگزین مناسب تا امروز برای آن پیدا نکردیم و نمیتوان آن را نگهداشت. با توجه به این میزان استرسی که بر داوطلب، خانواده و کشور ایجاد میکند و در شرایط سخت اقتصادی فعلی مؤسسات آموزشی کاسبی میکنند و آموزش را به حاشیه رانده اند.
وی افزود: ما در سه روز گذشته نشستی را به همراه دکتر عارف رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و بنده در دفتر دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی را در زمینه تعیین تکلیف کنکور داشتیم. البته بنا این نیست که به داوطلبان استرسی وارد شود بلکه مقرر شد که برای این موضوع از منظر کلان و سیاستگذاری نگریسته شود و در نهایت کنکور حذف شود.
نماینده مردم چالوس و نوشهر در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بنا داریم رویه کنکور را از سال 1399 چه در آموزش پزشکی و چه در آموزش عالی تغییر دهیم. به مرکز پژوهشهای مجلس مأموریت داده ایم که ظرف مدت یک ماه طرح پیشنهادی جایگزینی کنکور را با 7 محوری که برای آن مشخص کرده ایم، تهیه کند.
وی افزود: پس از تهیه طرح، به مدت یک ماه طرح در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بررسی میشود و پس از بررسی نهایی به صحن علنی مجلس میرود.
احتمال نهایی شدن طرح جایگزین کنکور در سال 1399
احمدی لاشکی اظهار داشت: من خوشبین هستم که بتوانیم این طرح را در سال 1398 نهایی کنیم و در سال 1399 آن را اجرایی کنیم.
وی درباره 7 محور طرح پیشنهادی جایگزین کنکور گفت: در محور اول بنا داریم آموزش را از سنجش و پذیرش جدا کنیم. در حال حاضر سنجش دانشجو به دانشگاه میدهد و دانشگاه نقشی ندارد، در حالی که در کشورهای توسعه یافته دانشگاه نقش خود را در پذیرش دانشجو ایفا میکند.
برگزاری کنکور را از یکبار در سال خارج میکنیم
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: محور دوم تعدد نوبت برگزاری آزمون است. برگزاری کنکور را از یکبار در سال خارج میکنیم و بنا این است که حداقل 4 بار در سال برگزار شود. در حال حاضر در آزمونهای زبان با برگزاری متعدد در طول سال فشار از روی داوطلب برداشته میشود.
وی افزود: در محور سوم، اولویت زمانی را به دورههای کارشناسی ارشد و دکتری داده ایم. این آزمونها حساسیت بیشتری دارند و نقش دانشگاهها در آنها باید برجستهتر شود.
احمدی لاشکی درباره محورهای دیگر طرح پیشنهادی جایگزین کنکور گفت: سوابق تحصیلی، معدل کتبی و امتحانات نهایی دانش آموزان باید قابل استفاده و استناد باشد. همچنین در محور دیگر این موضوع مدنظر است که این طرح از سال 1399 قابلیت اجرایی پیدا کند و در نهایت در سال 1400 اجرایی شود.
سهمیههای موجود در کنکور ساماندهی میشوند
وی یادآور شد: از دیگر محورهایی که برعهده مرکز پژوهشهای مجلس گذاشته شده است ساماندهی سهمیهها است که باید به طور کلی درباره آن تصمیم گیری شود. اکنون سهمیهها بی حساب و کتاب است و هر اتفاقی که میافتد اینکه برای آن سهمیه قائل شویم باید ساماندهی شود.
مصوبات شورای سنجش و پذیرش ملاک عمل برای داوطلبان امسال و سال آینده
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: البته دانش آموزان و داوطلبان امسال و سال دیگر کنکور هیچگونه نگرانی درباره کنکور نداشته باشند چرا که این طرحها برای سالهای آتی است و برای کنکور امسال و سال آینده ملاک عمل تنها مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو است که با امضای سه وزیر ابلاغ شده است.
اظهار داشت: ما در مباحث کلان موضوع کنکور را دنبال میکنیم و در زمان مقتضی درباره آن اطلاع رسانی میشود.
تصویب 2 تحقیق و تفحص در کمیسیون عمران مجلس
سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس از موافقت اعضای این کمیسیون با تفحص از شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) خبر داد
صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، در تشریح جلسه عصر امروز(یکشنبه 15 اردیبهشت) این کمیسیون گفت: در این جلسه طرح تحقیق و تفحص از شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)با حضور مسئولان مربوطه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه اجرای پروژه شهر فرودگاهی از سالهای گذشته آغاز شده اما متأسفانه تاکنون این طرح به اتمام نرسیده است، افزود: نحوه مدیریت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)، واگذاری پارکینگ به بخش خصوصی، خدمات نظافتی و همچنین نحوه واگذاری تابلوهای تبلیغاتی بخشی از مسائلی است که در دلایل توجیهی طرح تحقیق و تفحص آمده است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: پس از استماع نظرات متقاضیان طرح تحقیق و تفحص از شهر فرودگاهی امام خمینی و مسئولان مربوطه، طرح تحقیق و تفحص مورد تصویب قرار گرفت و برای تصمیم گیری نهایی به صحن علنی مجلس ارجاع شد.
بدری به دستورکار دیگر امروز کمیسیون اشاره کرد و گفت: در نشست امروز موضوع عملکرد وزارت نفت درباره توزیع قیر رایگان از محل بودجه سال 97 نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مسئولان وزارتخانه گزارشی از میزان توزیع قیر در بخشهای مختلف کشور ارائه کردند.
وی ادامه داد: متأسفانه وزارت نفت به تمام تعهدات خود در سال 97 برای توزیع قیر رایگان در کشور عمل نکرده، از این رو در گام نخست طرح تحقیق و تفحص از وزارت نفت درباره عملکرد این وزارتخانه برای توزیع قیر رایگان مطرح و در نهایت مورد تصویب اعضای کمیسیون عمران مجلس قرار گرفت.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه در این جلسه کمیسیون پیشنهاد اعمال ماده 234 آیین نامه داخلی مجلس برای گزارش نهایی کمیسیون درباره عملکرد وزارت نفت در توزیع قیر رایگان مورد بحث و بررسی قرار گرفت، اظهار داشت: این پیشنهاد تصویب شد، به همین دلیل گزارش کمیسیون، بعد از قرائت در صحن علنی مجلس برای رسیدگی به دستگاه قضا یا دیوان محاسبات ارسال میشود.
وزارت نیرو مکلف به لغو افزایش تعرفه برق شد
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس نشست عصر امروز این کمیسیون را تشریح کرد.
اسدالله قرهخانی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم با اشاره به نشست عصر امروز این کمیسیون، گفت: چندی پیش برخی از نمایندگان استانهای جنوبی و مردم این مناطق اعتراضاتی درباره تغییر در الگوی مصرف برق به کمیسیون ارائه کرده بودند که در جلسه امروز با حضور معاون برق وزیر نیرو این موضوعات بررسی شد.
وی با بیان اینکه وزارت نیرو در اقدامی خلاف الگوی مصرف برق استان خوزستان را از 3هزار کیلووات بوده به 2هزار کیلووات تقلیل داده است، افزود: قطعاً این اقدام وزارت نیرو باعث افزایش هزینه مردم این مناطق شده است و این در حالی است که در شرایط بحرانی استان خوزستان و وضعیت نامناسب اقتصاد کشور امکان پرداخت این افزایش هزینه برق برای مردم مقدور نخواهد بود.
نماینده علیآباد کتول تصریح کرد: تمامی اعضای کمیسیون انرژی نسبت به این تصمیم وزارت نیرو معترض بودند. طبق ماده 39 قانون برنامه بودجه سالانه افزایش قیمت هر نوع تعرفه و الگوهای وزارت نیرو باید با نظر کمیسیون انرژی مجلس و در قالب لایحه باشد ضمن آنکه باید شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور نیز برای این تغییر در نظر گرفته شود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه وزارت نیرو طبق قانون اجازه تغییر الگو مصرف را نداشته است، اضافه کرد: طبق تصمیم کمیسیون انرژی وزارت نیرو باید هرگونه افزایش در تعرفه و تغییر در الگوی مصرف تمامی استانها و شهرهای گرمسیری، نیمه گرمسیری، معتدل و سردسیری را لغو کند.
بررسی احتمال آتشسوزی در جنگلها در کمیسیون اصل 90 مجلس
عضو هیئترئیسه کمیسیون اصل 90 مجلس نشست عصر امروز این کمیسیون را تشریح کرد.
محمدرضا امیرحسنخانی عضو هیئترئیسه کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به نشست عصر امروز این کمیسیون، گفت: در این جلسه عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، معاون دادستان و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برای بررسی تغییر کاربری و احتمال آتشسوزی در جنگلها حضور یافتند.
وی ادامه داد: در این جلسه اعضای کمیسیون نظرشان بر این بود با توجه به بارندگیهای اخیر و رشد گیاهان در جنگلها احتمال وقوع آتشسوزی وجود دارد که سازمان محیط زیست و ستاد بحران باید راهکارهای لازم برای جلوگیری از اتفاقات احتمالی را بیندیشد.
نماینده فردوس و طبس در مجلس تصریح کرد: میهمانان جلسه نیز توضیحاتی درباره تمهیدات اندیشیده شده برای جلوگیری از تغییر کاربری و آتشسوزی در جنگلها به اعضای کمیسیون ارائه کردند.
عضو هیئترئیسه کمیسیون اصل 90 مجلس اضافه کرد: قرار بر این شد تا دستگاههای مربوطه گزارشاتی را به کمیسیون اصل 90 ارائه کنند تا گزارشی نیز از سوی کمیسیون تدوین و به مجلس ارائه شود.
کمیسیون قضایی شرایط اخذ وکیل برای مجرمان امنیتی را تعیین کرد
سخنگوی کمیسیون قضایی جزئیات جلسه امروز کمیسیون متبوعش را تشریح کرد.
حجت الاسلام حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، در تشریح جزئیات جلسه عصر امروز (یکشنبه 15اردیبهشت)کمیسیون متبوعش، گفت: برخی از مواد طرح اصلاح موادی از آئین دادرسی کیفری در جلسه امروز با حضور معاونان دستگاه قضا، وزارت دادگستری و همچنین اطلاعات بررسی شد.
وی افزود: ماده 14 طرح مذکور که در مورد دفع زیان معنوی بود، پس از بحث و بررسی اصلاح آن ضروری دانسته نشد و به قوانین قبلی اکتفا شد.
سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس با یادآوری اینکه ماده 48 طرح اصلاح موادی از آئین دادرسی کیفری بررسی و تصویب شد،اظهار داشت: این ماده در مورد مجرمان امنیتی است که نمیتوانستند نسبت به وکیل اقدام کنند و وکلای آنها باید مخصوص باشد است که بر اساس ماده اصلاح شده با شروع تحت نظر قرار گرفتن، متهم می تواند تقاضای حضور وکیل کند.
حجت الاسلام نوروزی در همین راستا اضافه کرد: وکیل باید با رعایت و توجه به محرمانه بودن تحقیقات و مذاکرات، با شخص تحت نظر ملاقات کند و وکیل میتواند در پایان ملاقات با متهم (نباید بیشتر از یک ساعت باشد)ملاحظات کتبی خود را برای درج در پرونده ارائه دهد.
وی تصریح کرد: بر اساس تبصره این ماده در جرائم سازمان یافته که مجازات آنها مشمول بندهای الف، ب و ت ماده 302 این قانون است و همچنین جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی، جرائم تروریستی موضوع قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و جرائم اقتصادی با موضوع جرم 10 میلیارد ریال و بیشتر در مرحله تحت نظر و تحقیقات مقدماتی، حداکثر به مدت 10 روز میتوان مانع از ملاقات مظنون با وکیل شد.
حجت الاسلام نوروزی تاکید کرد: در صورتی که به تشخیص مقام قضایی نیاز به مدت زمان بیشتری باشد، این تصمیم در قالب قرار ممنوعیت از حضور وکیل صادر میشود و این قرار قابل اعتراض در دادگاه است.
مخالفت کمیسیون فرهنگی مجلس با تشکیل سازمان ملی جوانان
اکثریت اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تشکیل سازمان ملی جوانان مخالفت کردند.
جمشید جعفرپور عضو کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم با اشاره به جزئیات جلسه عصر امروز(یکشنبه، 15 اردیبهشت)، گفت: در این جلسه، طرح تشکیل سازمان ملی و جوانان و انتزاع اختیارات آن از وزارت ورزش و جوانان مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: در جلسه امروز کمیسیون فرهنگی مجلس، اعضای کمیسیون با اکثریت آراء، با تشکیل سازمان ملی جوانان مخالفت کردند.
عضو کمسیون فرهنگی مجلس اضافه کرد: در بخش دیگری از جلسه امروز این کمیسیون، مواد 32 و 33 طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده مورد برسی قرار گرفت و را رأی اکثریت اعضای کمیسیون تصویب شد.
جعفرپور در تشریح جزئیات ماده 32 طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده، گفت: طبق ماده 32 این طرح؛ وزارت بهداشت،براساس اصل 29 قانون اساسی، میبایست اقدامات لازم جهت ترویج و افزایش پوشش مراقبت ویژه پیش از بارداریهای پرخطر با رویکرد ارتقای نرخ باروری کل را اجرا کند که با تصویب اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس رسید.
عضو کمسیون فرهنگی مجلس همچنین به جزئیاتی از ماده 33 طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده اشاره و در پایان خاطرنشان کرد: براساس ماده 33 این طرح، وزارتخانههای بهداشت و تعاون با همکاری سایر دستگاهها موظفند که با رویکرد افزایش رشد جمعیت و تإکید بر اثرات مثبت بارداری و فواید فرزندآوری، حداکثر تا 2 سال از ابلاغ این قانون، نسبت به تکمیل تربیت و بازآموزی ارائهدهندگان آموزشها اقدام کنند.
تفحص از وزارت نفت و شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در کمیسیون عمران تصویب شد
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس از تصویب دو تقاضای تحقیق و تفحص از وزارت نفت و شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در کمیسیون متبوعش خبر داد.
صدیف بدری نماینده مردم اردبیل و سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در تشریح نشست عصر امروز کمیسیون متبوعش اظهار داشت: در جلسه امروز پیرو دو محور و درواقع دو تقاضای تحقیق و تفحص بحث و تبادل نظر شد.
وی افزود: طرح تحقیق و تفحص از شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)با حضور مسئولان مربوطه مورد بحث و بررسی قرار گرفت، اجرای پروژه شهر فرودگاهی از سالیان گذشته آغاز شد اما متأسفانه تاکنون این طرح به اتمام نرسیده است.
وی گفت: نحوه مدیریت شهر فرودگاهی امام خمینی، واگذاری پارکینگ به بخش خصوصی، خدمات نظافتی و نحوه واگذاری تابلوهای تبلیغاتی بخشی از مسائلی است که در دلایل توجیهی طرح تحقیق و تفحص آمده است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس افزود: بعد از استماع اظهارات متقاضیان طرح تحقیق و تفحص از شهر فرودگاهی امام خمینی و مسئولان مربوطه، طرح تحقیق و تفحص مورد تصویب قرار گرفت و برای تصمیم گیری نهایی به صحن علنی مجلس ارجاع شد.
همچنین عملکرد وزارت نفت و تحقیق و تفحص از ان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین در خصوص تخصیص و پرداخت منابع غیررایگان بر اساس بودجه سال 97 مباحثی مطرح شد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: بر اساس بودجه سال 97، 4 میلیون تن قیر رایگان باید تحویل دستگاههای متولی وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و شهرداریهای زیر 50 هزار نفر و وزارت جهاد کشاورزی و سازمان نوسازی مدارس تحویل داده میشود.
بدری افزود: بر اساس استفساریهای که مجلس داشت، حتماً باید 4 میلیون تن قیر تحویل داده میشد. برداشتهای دولت و وزارت نفت تناژی نبود که مجلس استفساریه داد که باید به صورت تناژ باشد که پس از مصوبه مجلس هیأت دولت مصوبهای داشته که رقم 3 هزار میلیارد را به 6 هزار میلیارد تومان افزایش داده بود و نهایتا از هیأت تطبیق مصوبات مجلس هم رد شده بود و وزارت نفت 6 هزار میلیارد تومان را مبنای تحویل قرار داده بود.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه صد درصد این 6 هزار میلیارد تومان هم قیر رایگان به دست دستگاههای متولی نرسدیه و 67 درصد این مقدار تحویل دستگاهها شده است، حال بگذریم که 4 میلیون تن باید داده میشد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: وزارت نفت مدعی شده است که ما مصوبه هیأت دولت را اجرا میکنیم و موظف به این امر هستیم و اگر مجلس ایرادی گرفت، باید هیأت تطبیق مصوبه هیأت دولت را رد میکرد که متأسفانه چنین اتفاقی افتاد و بر این اساس پیگیر محدث شدن 6 هزار میلیارد تومان بودیم.
بدری افزود: در کنار ان نحوه توزیع در صفهای تخصیص همچنین نحوه توزیع بین استانها توسط دستگاههای مصرفکننده قیر رایگان هم توسط تعدادی از نمایندگان درخواست تحقیق و تفحص شده بود.
وی ادامه داد: نهایتا این درخواستکنندگان قانع نشدند و تحقیق و تفحص تصویب شد. بنابراین عملکرد وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه و دستگاههای مصرفکننده ازجمله وزارت راه، سازمان شهرداریها، بنیاد مسکن و سازمان نوسازی مدارس و وزارت جهاد کشاورزی مورد تحقیق و تفحص قرار میگیرد. البته نحوه تخصیص و مصرف قیر رایگان مورد تحقیق و تفحص قرار خواهد گرفت.
مصوبه کمیسیون قضایی درباره تعیین وکلای خاص برای مجرمان امنیتی
سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس از مصوبه این کمیسیون درباره تعیین وکلای خاص برای مجرمان سیاسی و امنیتی خبر داد.
حجتالاسلام حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نشست امروز کمیسیون قضایی مجلس گفت: در جلسه امروز طرح اصلاح موادی از قانون آئین دادرسی کیفری در کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: اعضای کمیسیون در جریان بررسی این طرح مصوبهای را برای تعیین وکلای خاص برای مجرمان سیاسی و امنیتی گذراندند.
سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس اظهار داشت: بر اساس این مصوبه با شروع تحت تعقیب قرار گرفتن، متهم میتواند تقاضای حضور وکیل نماید، وکیل باید با رعایت و توجه محرمانه بودن مذاکرات، با شخص تحت نظر ملاقات نماید و وکیل می تواند در پایان ملاقات با متهم که نباید بیش از یک ساعت باشد، ملاحظات کتبی خود را برای درج در پرونده ارائه دهد.
نوروزی خاطرنشان کرد: بر این اساس تمام وکلا میتوانند در این باره وکیل شوند و نکته دیگر اینکه این متهمان نمیتوانند تا مدت 20 روز وکیل بهرهمند شوند. علاوه بر این تمدید ممنوعیت برخورداری از وکیل به تصمیم مقام قضایی است و نیز مقام قضایی در خصوص ممنوعیت برخورداری از وکیل قرار صادر میکند و نکته دیگر اینکه این قرار به مقام قضایی قابل اعتراض خواهد بود.
وی افزود: افراد مرتکب در ارتباط با جرائم جاسوسی، امنیت داخلی و خارجی، جرائم تروریستی، موضوع قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و همچنین جرائم اقتصادی هم مشمول این ماده هستند.
سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس در پایان گفت: همچنین در آغاز این نشست مصدق معاون حقوقی قوه قضائیه در کمیسیون حاضر شد و حضور وی در واقع یک جلسه معارفه و برای آشنایی بیشتر بود.
سعیدی: گزارش تفحص از سازمان هدفمندی یارانهها بررسی شد
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: گزارش تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان هدفندی یارانه ها در نشست امروز کمیسیون بررسی شد.
زهرا سعیدی مبارکه نماینده مردم مبارکه و سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست عصر امروز کمیسیون اقتصادی مجلس، عنوان کرد: تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان هدفمندی یارانه ها در نشست امروز بررسی شد.
وی افزود: در این جلسه نظرات و گزارش های متفاوتی ارائه و مقرر شد هیأت تحقیق و تفحص از یارانهها گزارشی تکمیلی دریافت و یکشنبه هفته آینده جلسه ای برای بررسی آن تشکیل دهد.
سعیدی با اشاره به جزئیات این نشست تصریح کرد: میزان پرداخت یارانه به بخش تولید و ساماندهی اطلاعات خانوار در سازمان هدفمندی از دیگر موارد مورد بحث بود، افزود: حوزه تولید سهم کمی از یارانه ها داشته و فرآیند پرداخت آن کاملا مشخص نیست و ایراد این بخش از نحوه و چهارچوب پرداخت است.
وی ادامه داد: قرار نیست که سازمان هدفمندی یارانه ها سهم پول بخش تولید را پرداخت کند، بلکه این پول باید از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت و از طریق وزارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت شود، بنابراین نحوه تخصیص باید چهارچوبی داشته باشد تا ابهامات آن رفع شود.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به دومین دستورکار کمیسیون اقتصادی،گفت: بررسی عملکرد بانک توسعه تعاون در سال 97 نیز از موارد موارد مورد بحث بود که در این نشست موضوع پرداخت وام های اشتغالزایی این بانک در حوزه مشاغل روستایی، عشایر و مشاغل خانگی مورد بررسی قرار گرفته و درباره مشکلات آنها شود.
وی با اشاره به اینکه در این نشست پیشنهاد شد برای رفع مشکلات بانک توسعه تعاون به میزان نیم تا یک درصد از سپرده سایر بانک ها به بانک های توسعه ای انتقال یابد، تا این بانک ها بتوانند به فعالیت و حیات خود ادامه دهند، افزود: در حال حاضر بانک های توسعه ای شرایطی دارند که نمی توانند در برابر بانک های تجاری رقابت کنند و این موضوع که بخشی از سپرده های سایر بانک ها در اختیار آنها قرار گیرد سبب می شود که دچار زیان نشده و بتوانند ادامه حیات دهند .
سعیدی مبارکه با اشاره به اینکه اینکه کل تسهیلات پرداختی بانک توسعه تعاون طی سال 97 بیش از 9500 میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال 96 افزایش 53 درصدی داشته است، تصریح کرد: براساس گزارش های ارائه شده معوقات این بانک کاهش یافته، به هیچ وجه از خط اعتباری بانک مرکزی استفاده نکرده و حدود 80 درصد تعهداتی که داشته را پرداخت کرده است.