ماهان شبکه ایرانیان

والدین کودک بد غذا چه باید بکنند؟

تغذیه کودکان نباید چالش‌برانگیز باشد، در صورتیکه در منزل یک یا چند کودک بد غذا دارید حتما با شرایط دشواری روبرو شده‌اید

والدین کودک بد غذا چه باید بکنند؟

تغذیه کودکان نباید چالش‌برانگیز باشد، در صورتیکه در منزل یک یا چند کودک بد غذا دارید حتما با شرایط دشواری روبرو شده‌اید. بسیاری از والدین نگران تغذیه فرزندشان و اینکه چه چیز‌هایی می‌خورند یا نمی‌خورند؛ هستند. با این حال بیشتر بچه‌ها در طول یک هفته مقدار کافی مواد مغذی دریافت می‌کنند. اگر فرزند شما غذاهای بسیاری را امتحان می‌کند. در این مقاله قصد داریم چند راه حل ارائه دهیم تا کودک بد غذای شما بتواند رژیم غذایی متعادلی داشته باشد.

به اشتهای فرزندتان احترام بگذارید

اگر فرزند شما گشنه نیست به زور به او غذا یا اسنک ندهید. همینطور او را مجبور نکنید که غذای خاصی بخورد یا غذایش را تمام کند. در اینصورت ممکن است زمان غذا خوردن برای فرزند شما با اضطراب و تنش همراه شده و باعث کاهش حساسیت او نسبت به نشانه‌های گرسنگی یا سیری شود. حجم غذای فرزندتان را کم کنید و به او فرصت دهید تا به طور مستقل درخواست غذای بیشتر کند.

برنامه روتین داشته باشید

هر روز راس ساعتی مشخص غذا و میان وعده را سرو کنید. اگر فرزندتان تصمیم بگیرد یک وعده غذایی را نخورد،  میان وعده به او این شانس را می‌دهد که مواد مغذی مورد نیازش را دریافت کند. می‌توانید همراه غذا به او شیر یا آبمیوه‌های طبیعی بدهید اما زیاد خوردن آن‌ها ممکن است اشتهایش را برای غذای اصلی کم کند.

درباره غذاهای جدید صبور باشید

کودکان معمولا غذاهای جدید را بو کرده یا لمس می‌کنند، ممکن است کمی از آن را در دهانشان بگذارند و سریعا  بیرون بریزند و تا قبل از اینکه یک لقمه را امتحان کند این کارها را تکرار کند و شاید لازم است چندین بار در معرض این ماده غذایی قرار بگیرد تا در نهایت بتواند آن را امتحان کند. فرزندتان را با صحبت کردن درباره رنگ، بافت، شکل و بوی آن غذای جدید تشویق کنید و درباره خوشمزگی  آن حرفی نزنید. غذاهای جدید و سالم را همراه با غذای مورد علاقه او سرو کنید و این کار را تا زمانیکه با آن آشنا شده و امتحانشان کنند.

هرگز غذای جداگانه نپزید

وقتی فرزندتان از خوردن غذا پرهیز می‌کند نباید غذای جداگانه دیگری برای او بپزید، این کار بدغذایی را تشدید می‌کند، بلکه باید کودک بد غذا را تشویق کنید تا هنگام سرو غذای مشخص شده خودتان سر میز بماند، حتی اگر آن غذا را نمی‌خورد.

غذا ها را جذاب کنید

بروکلی و سبزیجات دیگر را همراه با سس مورد علاقه فرزندتان سرو کنید، آن‌ها را به شکل‌های مختلف و جذاب ببرید و غذا‌های رنگارنگ سرو کنید.

از فرزندتان کمک بخواهید

هنگام خرید کردن از فرزندتان بخواهید در انتخاب کردن میوه و سبزیجات به شما کمک کند و چیز‌هایی که نمی‌خواهید او بخورد را نخرید. در خانه هم از او بخواهید در شستن سبزیجات، هم زدن غذا و چیدن میز کمک کند.

والدین کودک بد غذا چه باید بکنند؟

الگوی خوبی برای کودک بد غذا باشید

در صورتیکه شما طیف گسترده‌ای از غذا‌ها را مصرف کنید و رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات داشته باشید، فرزندتان هم از روش و سبک زندگی شما پیروی خواهد کرد و کودک بد غذا به مرور زمان این عادت بد را ترک خواهد کرد.

خلاق باشید

بروکلی و فلفل دلامه‌ای را به سس اسپاگتی اضافه کنید یا میوه‌های خرد شده را روی غلات صبحانه بریزید، مخلوطی از هویج، نخود فرنگی، حبوبات و غیره را به صورت خرد شده یا رندده شده به غذاهای مختلف اضافه کنید.

حواس پرتی را به حداقل برسانید

تلویزیون و بقیه ابزار‌ الکترونیکی را در زمان غذا خوردن خاموش کنید. این به فرزندتان کمک می‌کند که روی غذا خوردن تمرکز کند. تبلیغات تلویزیونی ممکن است فرزندتان را به مصرف غذاهای شیرین و غیر‌مغذی تشویق کند که ما این را برای فرزاندمان به خصوص یک کودک بد غذا نمی‌خواهیم.

دسر جایزه نیست

در صورتیکه دسر را به عنوان جایزه به کودک بد غذا ارائه کنید این ذهنیت در او ایجاد می‌شود که دسر بهترین غذا است و تنها میل او به استفاده شیرینی افزایش پیدا می‌کند. می‌توانید یک یا دو شب در هفته را به دسر اختصاص دهید و بقیه روز‌های هفته دسر را حذف کنید. می‌توانید تعریف دسر را به میوه، ماست میوه‌ای و سایر گزینه‌های سالم تغییر دهید.

در صورتیکه نگران تغذیه فرزندتان هستید و بدغذایی او برروی رشد او تاثیر گذاشته است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا رشد کودکتان را روی نمودار رشد بررسی کند. همچنین می‌توانید مقدار و انواع غذاهایی که فرزندتان در طول 3 روز مصرف می‌کند را دنبال کرده و یادداشت کنید. این کار می‌تواند کمی از نگرانی‌های شما کم کند.

لازم است بدانید که عادات غذایی فرزند شما یک شبه تغییر نخواهد کرد اما قدم‌های کوچکی که هرروز برمی‌دارید در طول زمان یاعث بهبود تغذیه و وضعیت غذا خوردن او خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

چطور با کودکان بد غذا کنار بیاییم؟

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان