ماهان شبکه ایرانیان

تحلیلگر هندی: ترامپ پیرو سیاست های سعودی و صهیونیستی است

نویسنده برجسته روزنامه «تایمز ایندیا» گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در رابطه با تحریم‌های یک‌جانبه اقتصادی علیه ایران همانند یک بازیچه دست‌های رژیم‌های صهیونیستی و سعودی عمل می‌کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، رودرونیل گوش در مورد تصمیم اخیر آمریکا مبنی بر خاتمه معافیت واردات نفت ایران گفت: خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، با توجه به پایبندی کامل ایران به تعهدات خود در این توافق، به هیچ‌وجه قابل توجیه نیست. 

وی می‌گوید، «هدف اصلی امضای قرارداد هسته‌ای ایران مهار برنامه هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌های اعمالی بر روی این کشور بود. آمریکا از نظر حقوقی هیچ بهانه قابل قبولی برای خروج از این قرارداد نداشت. با این حال، ترامپ ایران را به‌عنوان کشوری که درصدد ایجاد بی‌ثباتی در خاورمیانه است تلقی می‌کند». 

گوش تصریح کرد: رئیس جمهوری آمریکا، در واقع، سیاست مشترک رژیم های صهیونیستی و سعودی در قبال ایران را دنبال می‌کند؛ بنابراین باید گفت، ترامپ بنا به درخواست تل‌آویو و ریاض از قرارداد هسته‌ای ایران خارج شد. 

نویسنده برجسته روزنامه «تایمز ایندیا»، در مورد تأثیر احتمالی این اقدام آمریکا بر روی هند گفت: با تصمیم اخیر آمریکا برای عدم تمدید معافیت تحریم‌های نفتی ایران، کشورهایی چون هند که مقادیر زیادی نفت خام از ایران وارد می‌کنند را در یک وضعیت دشوار قرار می‌دهد. دهلی نو اکنون نه تنها باید به دنبال منابع دیگر نفت باشد و با خروج نفت ایران از بازارهای جهانی باید به‌زودی شاهد افزایش قیمت نفت در داخل کشور باشد. 

تحلیلگر برجسته امور بین‌الملل می‌افزاید، دولت ترامپ اکنون سعی دارد که صحت این عمل خود را ازبا ادعای برنامه موشک بالستیک ایران و حمایت این کشور از حزب الهی و حوثی‌ها توجیه کند. ولی این موضوعات هرگز بخشی از توافق هسته‌ای ایران نبوده‌اند.

کوش تصریح کرد: هدف و چشم انداز این قرارداد کاملاً روشن است و آن تنها به‌منظور رفع نگرانی‌های ناشی از امکان تلاش ایران در جهت ساخت یک بمب هسته‌ای امضا شد و ایران تاکنون به همه تعهدات خود در این قرارداد عمل کرده است و آمریکا آن را به بر مبنای عوامل فرعی ترک کرد؛ بنابراین، ترامپ چگونه می‌تواند خواستار امضای یک قرارداد جدید با ایران شود. ایرانی‌ها چگونه می‌توانند به ترامپ اعتماد کرده و مطمئن باشند که ترامپ زیر این قرارداد جدید نیز نخواهد زد. خود ترامپ اعتبار آمریکا را خدشه دار کرده است. 

گوش، در مورد اهداف احتمالی آمریکا از اعمال مجدد تحریم‌ها بر روی ایران گفت: رئیس جمهور آمریکا گفته است که هدف این عمل وی اعمال فشار بر روی دولت ایران و نه آزار و اذیت مردم این کشور است. این ادعای ترامپ کاملاً توخالی است. جلوگیری از صادرات نفت ایران یقیناً به مردم این کشور آسیب خواهد زد. ارزش ریال ایران بشدت کاهش و تورم در اقتصاد این کشور بشدت افزایش خواهد یافت؛ بنابراین، تنها به این نتیجه می‌توان رسید که هدف آمریکا صرفاً تغییر نظام در ایران از طریق ترویج ناآرامی در این کشور است. 

کارشناس امور بین‌الملل هند در پایان مصاحبه خود با ایرنا خواستار کمک جامعه بین‌الملل به ایران در این مقطع از زمان شده و گفت: جامعه بین‌الملل باید به ایران تحت چنین شرایطی کمک کند. اتحادیه اروپا به‌تازگی سازو کار مالی برای دور زدن تحریم‌های آمریکا به کار گرفته است ولی در حال حاضر در مراحل ابتدایی قرار دارد. 

گوش خاطر نشان کرد، ایران نقش مهمی را نه تنها در تأمین نفت هند بلکه راهبرد این کشور در افغانستان ایفا می‌کند و به همین جهت دهلی نو نیز باید روشی را برای رهایی از تحریم‌های آمریکا در رابطه با ایران ابداع کند. طرح توسعه بندر چابهار صحت این ادعا را ثابت می‌کند؛ بنابراین، ادامه تجارت با ایران به نفع هند خواهد بود. 


 
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان