آش عباسعلی یکی از معروفترین آشها در کرمانشاه است و در ایام مبارک رمضان طرفداران زیادی دارد. قدمت آن به حدود 200 سال میرسد و اسمش را از آشپز ماهری که سالها پیش نذر کرده بود آشی مقوی را هر شب به روزهداران بدهد گرفته است. در این آش از انواع حبوبات، گوشت، سبزیها و روغن کرمانشاهی استفاده میشود و از خصوصیات اصلی آن کش آمدن است و طبخ آن حوصله میخواهد. در ادامه با ما همراه باشید تا ترفندهای تهیه این آش خوشمزه و اصیل را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه آش عباسعلی کرمانشاهی
- نصف پیمانه جو
- نصف پیمانه لوبیا سفید
- نصف پیمانه برنج
- نصف پیمانه بلغور گندم
- دو سوم پیمانه عدس
- یک سوم پیمانه نخود
- 300 گرم گوشت ران یا دنده گوسفندی
- نصف پیمانه روغن کرمانشاهی
- نصف پیمانه پیاز داغ
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
- آب قلم به مقدار لازم
- نعنا خشک و سیرداغ و پیاز داغ برای تزئین
طرز تهیه آش عباسعلی کرمانشاهی
حبوبات را از روز قبل خیس کنید و در این مدت چندین مرتبه آب آن را عوض کنید و همه را با هم بپزید.
برنج را هم به صورت جداگانه خیس کنید و کنار بگذارید.
گوشت و پیاز را خرد کنید و با مقداری آب قلم بپزید، بعد از آن که گوشت به خوبی پخته شد آن را له یا ریشریش کنید.
حبوبات را به همراه گوشت، نمک، فلفل و زردچوبه روی حرارت ملایم قرار داده و به صورت مداوم هم بزنید.
پیاز داغ درست کنید، مقداری از آن را میتوانید برای خوشمزه تر شدن آش داخل آن ریخته و مقداری را هم برای تزئین آن کنار بگذارید.
زمانی که آش غلیظ شد روغن حیوانی (کرمانشاهی) را اضافه کنید و گاز را خاموش کنید. آش را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با استفاده از نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ و دارچین تزئین کنید.
در صورتیکه طعم روغن حیوانی را نمیپسندید یا به دلایل سلامتی محدودیت مصرف دارید میتوانید مقدار آن را کم کنید یا از روغن زیتون به جای روغن کرمانشاهی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه حلیم بوقلمون
طرز تهیه شله مشهدی
طرز تهیه آش بلغور