گزارش سفر ظریف به چابهار/ظریف: توسعه چابهار از سیاست‌های خارجی ایران است

خبرگزاری ایرنا: محمدجواد ظریف بعد از ظهر پنجشنبه در بدو ورود به چابهار اظهار داشت: چابهار می‌تواند به توسعه منطقه و کشور‌های همجوار؛ پاکستان و افغانستان کمک کند.
وی افزود: پیش از سفر به پاکستان فرصت کردم از فرصت‌ها و ظرفیت‌های تجاری و اقتصادی چابهار بازدید بازدید کنم تا بتوانم اطلاعات بیشتری از این منطقه داشته باشم.
وزیر امور خارجه گفت: توسعه شرق کشور و چابهار می‌تواند در ترانزیت و حمل و نقل نقش مهمی داشته باشد
وی ادامه داد: ظرفیت‌های چابهار به توسعه و ثبات و امنیت منطقه کمک می‌کند و منطقه ازاد چابهار نیز می‌تواندبرای کشور موثر باشد.
وی تصریح کرد: توسعه چابهار می‌تواند در شبکه حمل و نقل ایران و پاکستان و افغانستان نقش مهم داشته باشد وموجب نزدیکی شرکای ما شود و وزارت امور خارجه نیز تلاش می‌کند از فرصت‌های چابهار بیشتر استفاده کند.
به گزارش ایرنا نماینده وزارت امور خارجه اظهار است: وزیر خارجه از فرصت‌های تجاری اقتصادی و ترانزیتی چابهار دیدن می‌کند و در نشست با استاندار سیستان و بلوچستان و مدیران بندر و منطقه آزاد به بررسی وضعیت و موقعیت منطقه و فرصت‌های سرمایه گذاری، اقتصادی و تجاری می‌پردازد.


حمیدرضا طوسی افزود: وزیر امور خارجه پس از بازدید از واحد‌های پتروشیمی، فولاد و بنادر شهیدبهشتی و کلانتری چابهار، به پاکستان سفر خواهد کرد.

 

ظریف: چابهار حلقه اتصال کشورهای منطقه است

چابهار- ایرنا- وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: چابهار حلقه اتصال کشورهای منطقه نظیر پاکستان، افغانستان، چین و ایران است و می تواند نقش مهمی در توسعه مناطق همجوار داشته باشد.

محمدجواد ظریف روز پنجشنبه در نشست بررسی راهبردهای منطقه ای در بندر چابهار اظهار داشت: چابهار تنها مسیر امن و مطمئن برای توسعه افغانستان است و می تواند کالاهای این کشور را به دنیا صادر کند.
وی گفت: چابهار به عنوان یک بندر و منطقه راهبردی می تواند برای جمهوری اسلامی ایران بندر ثبات، آرامش و توسعه باشد.
وزیر امور خارجه بیان کرد: بیش از چهار دهه میزبان افغانستانی ها هستیم و این مهمانان خدمات لازم را همچون ایرانیان دریافت کرده اند و از اینکه به آنان به عنوان یک همسایه خدمت کرده ایم خوشحال هستیم.
وی با اشاره به ورود نخستین محموله کانتینری کشور افغانستان به چابهار اظهار داشت: افغانستان می تواند به راحتی صادرات و واردات را از چابهار انجام دهد.
ظریف گفت: هم افزایی مسئولان ارشد سیستان و بلوچستان و مسئولان محلی چابهار قابل توجه است و این دیدگاه می تواند به توسعه منطقه کمک کند و مسائل و مشکلات پیش رو را بهتر و سریعتر مرتفع سازد.
وزیر امور خارجه ادامه داد: بنادر چابهار ایران و گوادر پاکستان 2 بندر رقیب نیستند بلکه مکمل یکدیگرند و چنانچه در مقابل همدیگر باشند به ضرر هر 2 بندر خواهد بود.
ظریف اظهار داشت: جای خوشحالی است که استاندار سیستان و بلوچستان، مسئولان محلی و مدیران بنادر و دریانوردی و منطقه آزاد چابهار برای هم افزایی و توسعه همدیگر تلاش می کنند.
وی بیان کرد: چابهار برای آینده کشور نقش مهمی دارد و می تواند برای ترانزیت کالا نقش موثری ایفا کند.
وزیر امور خارجه افزود: چابهار در زمان جنگ تحمیلی نقش مهمی را ایفا کرده است و باید بصورت ویژه به زیرساخت های آن توجه شود.
وی ادامه داد: ایران اسلامی به مردم غیور و مرزدار سیستان و بلوچستان افتخار می کند.
دکتر ظریف گفت: بازدید از طرح های مختلف منطقه آزاد، پتروشیمی، فولاد، ترمینال مسافری و بندر شهیدبهشتی برایم خیلی امیدوار کننده بود و به خوبی نشان می دهد که دولت برای زیرساخت های چابهار هزینه های زیادی داده است.
وی گفت: توسعه روابط بین ایران، پاکستان و افغانستان ضروری است و ما همیشه برای توسعه روابط تجاری، سیاسی و اقتصادی تلاش می کنیم.
وزیر امور خارجه برای بررسی و پیگیری مسائل مطرح شده در این نشست قول مساعد داد.
به گزارش ایرنا وزیر امور خارجه در سفر امروز خود به چابهار از فرصت های تجاری، اقتصادی و ترانزیتی این بندر دیدن کرد و در نشست با استاندار سیستان و بلوچستان و مدیران بندر و منطقه آزاد به بررسی وضعیت و موقعیت منطقه و فرصت های سرمایه گذاری، اقتصادی و تجاری پرداخت.
ظریف همچنین از واحدهای پتروشیمی، فولاد و بنادر شهیدبهشتی و شهید کلانتری چابهار، ترمینال مسافری، طرح های در دست ساخت منطقه آزاد دیدن کرد.
دکتر ظریف پس از این بازدیدها و دیدارها چابهار را به مقصد پاکستان ترک کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر