ماهان شبکه ایرانیان

مقابله با ۶۰ هزار نیروی نظامی عراق در عملیات بیت‌المقدس

فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان گفت: در عملیات بیت‌المقدس، رزمندگان اسلام با ۶۰ هزار نفر از لشکر، تیپ و نیروهای ارتش عراق مقابله کردند و جنگیدند.

مقابله با 60 هزار نیروی نظامی عراق در عملیات بیت‌المقدس

به گزارش ایسنا، سردار جهانبخش کرمی در مراسم بزرگداشت سوم خرداد، با تاکید بر این‌که مهم‌ترین هدف هشت سال جنگ تحمیلی ایران و عراق، از بین بردن انقلاب اسلامی بود، توضیح داد: برای آغاز این جنگ، همه قدرت‌های مستکبر جهان دست به دست هم داده و صدام را تحریک و پشتیبانی کردند تا یک جنگ تمام‌عیار را شروع کند. در واقع جنگ تحمیلی، فقط جنگ بین ایران و عراق نبود و رویارویی استکبار با ایران اسلامی به شمار می‌رفت چراکه بیش از 50 کشور از صدام حمایت می‌کردند.

او با اشاره به این‌که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن 57، رژیم بعث عراق تحرکات خود را آغاز کرده بود، ادامه داد: صدام دو روز بعد از 22 بهمن سال 57، اقدامات ضدامنیتی خود را آغاز کرد و هشت روز بعد از پیروزی نیز تجاوزات زمینی و هوایی آغاز شد. در واقع تا شروع جنگ تحمیلی، صدام بیش از 2500 تجاوز نظامی هوایی و زمینی را به ایران تحمیل کرد و طی این مدت، 5200 نفر شهید و جانباز دادیم.

وی با تاکید بر این‌که شوروی، کشورهای عربی و کشورهای اروپایی و آمریکایی از ترس وقوع انقلاب اسلامی با یکدیگر پیمان اتحاد بسته بودند، افزود: در چنین شرایطی، وضعیت کشور از نظر اقتصادی، اجتماعی و سیاسی اصلاً آمادگی دفاع در مقابل یک جنگ تمام‌عیار را نداشت و طرف مقابل به‌جد آماده بود. با آغاز جنگ و برآورد نظامی از تجهیزات هر دو طرف، ما محکوم به شکست بودیم، اما می‌توان رمز پیروزی رزمندگان اسلام را جایگاه ولایت‌فقیه در رأس حکومت اسلامی و حضور عاشورایی مردم در صحنه عنوان کرد. در واقع امام (ره) با اعلام بسیج عمومی، دفاع را مردمی کردند و همین باعث شد که به ویژه جوانان وارد جنگ شوند. با ورود جوانان به عرصه نبرد، اوضاع فرهنگی و معنوی جبهه‌ها تغییر کرد و متعاقب آن، شور و شوق و روحیه جهاد و شهادتی ایجاد شد که وصف‌ناپذیر بود.

فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان یادآور شد: طی هشت سال دفاع‌مقدس، ارتشیان غیور، نیروهای سپاه، بسیجیان و سایر نیروهای مسلح دوش به دوش هم در صحنه حاضر شدند و معادلات ابرقدرت‌ها را به هم زدند. در واقع با آغاز جنگ تحمیلی، یک ملت با روحیه عاشورایی و انقلابی به عرصه وارد شد.

کرمی با اشاره به این‌که در عملیات بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر، اراده تمام‌عیار صدام و ارتشیان صدام در تقابل با اراده و مطالبات مردمی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: وقتی رزمندگان اسلام تصمیم گرفتند حصر خرمشهر را بشکنند، دور تا دور منطقه عملیاتی بیت‌المقدس که بخش کوچکی از آن خرمشهر بود تحت محاصره قرار داشت. این منطقه از شمال به رود کرخه، از شرق و جنوب شرق به کارون، از جنوب به اروندرود و در غرب به «هور» و شط العرب محدود می‌شد و باید عملیات مهندسی شده‌ای پیاده می‌شد. همچنین 1435 دستگاه تانک پیشرفته در قالب 40 گردان، 1330 دستگاه نفربر در قالب 38 گردان، 530 قبضه توپ و 600 فروند هواپیما منطقه را پشتیبانی می‌کرد.

کرمی تصریح کرد: در چنین شرایطی، صدام مرتب پیام می‌داد که «هیچ‌کس حق عقب‌نشینی ندارد». با همه اتفاقاتی که در طول چند روز به وقوع پیوست، رزمندگان اسلام صبح روز سوم خرداد ساعت 10 صبح وارد خرمشهر شدند، اما بین هیچ‌کدام نشانی از غرور و منیت نبود. در این عملیات، 35 هزار نفر عراقی به دام رزمندگان اسلام افتادند، 16 هزار نفر کشته و مجروح و 19000 نفر نیز اسیر شدند.

فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان یادآور شد: 6 گردان خط‌شکن از سپاه زنجان در 4 مرحله عملیات بیت‌المقدس حضور داشتند و زنجانی‌ها جزء اولین نیروهایی بودند که وارد خرمشهر شدند. در واقع آزادسازی خرمشهر واقعاً عنایت خداوند بود و حضور مردم در صحنه نبرد و وحدت بین نیروهای مسلح در طول این عملیات مثال‌زدنی است. رزمندگان اسلام، روحیه جهادی، ولایی و عاشورایی بالایی داشتند و با ولایت‌مداری و فرماندهی امام خمینی (ره) حصر خرمشهر را شکست دادند.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان