ماهان شبکه ایرانیان

اختلاف در عربستان بر سر عید فطر

خبرگزاری تسنیم: به نقل از سایت عربی 21، عربستان با حکم دادگاه عالی این کشور امروز سه شنبه را عید سعید فطر اعلام کرد.

این امر بعد از اختلاف نظر زیاد بین دو مرکز رصد "تمیر" و "سدیر" درخصوص رویت هلال صورت گرفت، زیرا مرکز رصد تمیر از رویت هلال و مرکز سدیر از عدم امکان رویت آن خبر داده بود.

تاخیر در اعلام روز عید بحث و جدل زیادی را در شبکه های اجتماعی به همراه داشت.

با اعلام روز سه شنبه به عنوان اولین روز عید سعید فطر در عربستان، این کشور همراه با کشورهای امارات، کویت، قطر،بحرین و ترکیه و اکثر مسلمانان اروپا شد که روز سه شنبه را روز اول ماه شوال و عید فطر اعلام کردند.

این در حالی است که مصر، ایران، اردن، فلسطین، تونس، الجزایر، پاکستان و سلطان نشین عمان فردا چهارشنبه را روز اول عید اعلام کردند.

نکته جالب توجه چگونگی برخورد فعالان با اختلاف درباره روز عید در اردن و فلسطین و مصر و عربستان بود. این درحالی است که در گذشته به ندرت این کشورها از دنباله روی از عربستان در این زمینه عدول می کردند. این کشورها اولین روز ماه مبارک رمضان را با عربستان شروع کرده بودند.

نامه اعتراض 80 عالم مسلمان غربی به رژیم سعودی

80 تن از علمای مسلمان ساکن کشورهای غربی در نامه‌ای به حکومت سعودی خواستار عدم اجرای حکم اعدام سه تن از علمای این کشور شدند.
پس از گزارش منابع خبری از تصمیم عربستان سعودی برای اعدام سه نفر از علمای این کشور از جمله «سلمان العوده»، «عوض القرنی» و «علی العمری»، 80 تن از علمای مسلمان ساکن کشورهای غربی در نامه‌ای به حکومت سعودی خواستار عدم اجرای این حکم شدند.

به نوشته هفته‌نامه انگلیسی اکونومیست، این نامه به ابتکار «فراز ربانی» عالم پاکستانی ساکن کانادا (45 ساله) نوشته شده است و همه امضاء کنندگان وابسته به اخوان‌المسلمین یا حامیان آن نیستند بلکه در بین آن‌ها علمای سنتی نیز حضور دارند که در غرب از احترام برخودارند و دخالتی در سیاست ندارند و امضای این نامه از سوی آن‌ها خرق عادت محسوب می‌شود.

طبق این گزارش، بیشتر مساجد کشورهای غربی با پول سعودی‌ها اداره می‌شود و همین مسأله نشان دهنده شجاعت امضاء کنندگان است. بیشتر امضاء کنندگان حامی جریان اخوان‌المسلمین هستند. در بین آن‌ها علمای سلفی نیز حضور دارند که با دولت سعودی ارتباط دارند یا پیش از این داشته‌اند. یک عالم شیعی و چندین استاد دانشگاه غیر مسلمان نیز در میان امضاء کنندگان حضور دارند.

«عبدالله العوده» فرزند «سلمان العوده» و پژوهشگر دانشگاه «جرج تاون» در آمریکا به اکونومیست گفت که حاکمان سعودی می‌خواهند به غرب بگویند که آن‌ها تنها طرفی هستند که حق سخن گفتن از اسلام را دارند و از این رو اخیرا کنفرانسی تحت عنوان «اسلام میانه‌رو» برگزار کرده‌اند اما این نامه حاکمان سعودی را در معرض نقد قرار می‌دهد.

«جاناتان براون» استاد دانشگاه «جرج تاون» نیز گفت: «این نامه آثار مخرب سیاست‌های عربستان سعودی را بر ملا می‌کند؛ «سلمان العوده» و «عوض القرنی» دو فردی هستند که تفکرات مستقلی دارند و می‌توانند به حکومت سعودی در انعکاس تصویر مناسبی از خویش یاری دهند، اما اعدام آن‌ها کاملا نتیجه عکس دارد.»

وب‌سایت میدل ایست آنلاین، در تاریخ 31 اردیبهشت گذشته به نقل از دو «منبع دولتی» و یکی از نزدیکان این سه روحانی سلفی نوشت که به زودی حکم اعدام این سه تن به اتهام «تروریسم» صادر و بعد از مدت کوتاهی از ماه رمضان اجرا خواهد شد.

سلمان العوده از علمای مشهور سعودی است که سال 2017 پس از آنکه در توییتی خواستار مصالحه بین عربستان سعودی و قطر شد، بازداشت شد. «عوض القرنی» واعظ سنی، نویسنده و دانشگاهی است و «علی العمری» نیز یک مجری معروف است که هر دوی آن‌ها سپتامبر 2017 بازداشت شده‌اند.

اخیرا «عائض القرنی»، از مبلغان معروف دولت عربستان سعودی از گذشته و اظهارات خود اعلام برائت و پشیمانی کرده و گفته است که موافق اسلامی است که «محمد بن سلمان»، ولی‌عهد سعودی منادی آن است.

اما در خصوص وضعیت فعلی این سه تن، حساب توئیتری «معتقلی الرأی» در تاریخ سوم خرداد گذشته نوشته که «سلمان العوده»، «ناصر العمر» و «عوض القرنی» در بازداشت انفرادی به سر می‌برند و تحت شکنجه قرار دارند و در بسیاری موارد «سعود القحطانی» مشاور پیشین بن سلمان و متهم ردیف اول قتل «جمال خاشقچی» بر روند شکنجه نظارت داشته است.

از زمان آغاز ولی‌عهدی «محمد بن سلمان» در 21 ژوئن 2017، فضا برای علما و شیوخ سعودی در کنار دیگر افراد و شخصیت‌ها بسیار تنگ شده است. به نوشته حساب کاربری «معتقلی الرأی» در توئیتر که اخبار بازداشتی‌های عربستان سعودی را دنبال و منتشر می‌کند، از سپتامبر 2017 تا سپتامبر 2018 نیروهای امنیتی سعودی مجموعا 104 نفر را که بیشتر آن‌ها از خطیبان مساجد بودند، بازداشت کرده‌اند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی