ماهان شبکه ایرانیان

رئیس دیوان عالی کشور مطرح کرد

تشریح مولفه‌های تحول در دستگاه قضا

حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم مولفه‌های تحول در دستگاه قضایی را تشریح کرد و گفت: قضات دیوان عالی کشور، هر فصل یک بار مجموعه نظرات خود در خصوص آرای صادره از محاکم را که در جلسات هیات عمومی یا سایر نشست‌ها مطرح می‌شود با رویکردی آسیب‌شناسانه استخراج و تدوین کنند.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، استدلال‌ها و استنباط‌های قضات در هر مرحله از رسیدگی‌های قضایی باید در نهایت دقت و صحت باشدحجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم رئیس دیوان عالی کشور با حضور در همایش قضایی که با حضور مسئولین قضایی، مدیران و کارشناسان قضایی دادگستری استان بوشهر برگزار شد، گفت: در این دوره تلاش داریم به نقطه‌ای برسیم که در راستای نظارت دیوان عالی کشور بر اجرای صحیح قوانین در محاکم، مشکلات تکراری که موجب نقض آرا می‌شود از بین برود و با اصلاح روش‌ها، شاهد نقض احکام به دلیل ایرادات مشابه و تکراری نباشیم.

رئیس دیوان عالی کشور تصریح کرد: استدلال‌ها و استنباط‌های قضات در هر مرحله از رسیدگی‌های قضایی باید در نهایت دقت و صحت باشد و قضات دیوان عالی کشور، هر فصل یک بار مجموعه نظرات خود در خصوص آرای صادره از محاکم را که در جلسات هیات عمومی یا سایر نشست‌ها مطرح می‌شود با رویکردی آسیب‌شناسانه استخراج و تدوین کنند تا این نظرات، زمینه‌ساز تدوین دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌هایی برای جلوگیری از تکرار کاستی‌ها و نقایص در رسیدگی‌های قضایی و نهایتا موجب اتقان بیشتر آرای محاکم شود.

حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم افزود: از برنامه‌های سند تحول قضایی، ابتنای برنامه ریاست قوه قضائیه بر بیانیه گام دوم انقلاب، اعتمادسازی در بخش‌های مختلف جامعه و افزایش اعتماد عمومی، کاهش حجم زیاد پرونده‌های قضایی و اتخاذ تدبیر مناسب برای کاهش ورودی پرونده‌ها، کاهش چشمگیر جمعیت کیفری، برخورد قاطعانه با مفاسد درون‌سازمانی و برون‌سازمانی، احیای حقوق عامه، تکریم مراجعان و بخش‌های متنوع دیگر هستند.

وی گفت: تحول به معنای از نو درست کردن نیست بلکه تحول رویکرد جدیدی است که در اجرای عدالت می‌باشد و می‌بایست در این زمینه طوری برنامه ریزی کنیم که چطور می‌توانیم بهتر خدمت رسانی داشته باشیم یا چطور در کار‌ها تسریع بوجود آید.

رئیس دیوان عالی کشور تصریح کرد: برای رسیدن به تحول می‌بایست مولفه‌هایی را در نظر گرفت که در اینجا به چند مولفه اشاره می‌کنم. یکی از مولفه‌های تحول داشتن انگیزه است و می‌بایست این انگیزه رشد پیدا کند و کارها را از حال روزمرگی بیرون آورد.
 
وی با بیان اینکه یکی از مولفه‌های تحول در دستگاه قضا داشتن افق دید بلند و رو به جلو می‌باشد، گفت: یکی دیگر از مولفه‌های تحول می‌بایست به کیفیت آرا توجه شود و رایی که صادر می‌شود از کیفیت کافی برخوردار باشد این رای باید متقن و مستدل نیز باشد در اینجاست که بهترین و شایسته‌ترین قضات بلحاظ آرای خوبی که صادر می‌کنند، مشخص می‌شوند .
 
حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم تصریح کرد: یکی دیگر از مولفه‌های تحول، حفظ استقلال قاضی می‌باشد و در اینجا می‌بایست استقلال در رسیدگی پرونده‌ها حفظ شود.
 
وی ادامه داد: از دیگر مولفه‌های تحول، ابتکار در عمل قاضی است که بتواند با سرعت و دقت بهترین رای نیز صادر نماید و در اینجا هنر قضایی قاضی مورد نظر است که بتواند در اسرع وقت و بهترین نحو رسیدگی خوب و مطلوب داشته باشد .

رئیس دیوان عالی کشور بیان داشت: عملکرد ما باید طوری باشد که امید در دل مردم افزایش یابد و می‌بایست با تکریم و احترام کرامات آن‌ها حفظ گردد.

وی افزود: گزارش‌هایی که نوشته می‌شود کامل و جامع باشد.
 
حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم تصریح کرد: یکی دیگر از موارد مشورت کردن است و جا‌هایی که به مشورت کردن نیاز باشد این کار صورت پذیرد تا مطمئن باشید آرا شما آرا مستحکمی است.

وی تاکید کرد: باید خدمتگزاری را سرلوحه کار خود قرار دهیم و این کار را به بهترین نحو انجام دهد. کار خدمت رسانی از اعمال صالح است و اجر دنیوی و معنوی نیز به همراه دارد، اگر کسی به فکر مردم باشد خدا هم فکر اوست .
 
رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: در همه حال باید مراقب اخلاق و شخصیت خود باشیم و نگذاریم در این مورد خللی پیش آید.

در پایان این همایش جلسه پرسش و پاسخ با حضور هیات نظارت و بازرسی دیوان عالی کشور ادامه پیدا کرد.
 
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی