به گزارش ایسنا، چندی پیش کیومرث کلانتری - مدیر کل اداره محیط زیست استان تهران- اعلام کرده بود که بیشترین صنایع آلاینده در بخش آلودگی آب در شهرستان ری قرار دارند.
زهره عبادتی -رییس اداره محیط زیست شهرستان ری- در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به شناسایی 210 واحد آلاینده در بخش آب و فاضلاب در این شهرستان اظهارکرد: طی سه ماه ابتدایی امسال، 291 مورد پایش زیست محیطی در شهرستان ری انجام شده که طی آن 185 مورد اخطاریه زیست محیطی برای واحدهای آلاینده صادر شده است.
وی ادامه داد: واحدهای آلاینده آب در شهرستان ری که فاضلاب تولید میکنند عمدتا کشتارگاهها، واحدهای سنگشویی، دامداریها و واحدهای بازیافت پلاستیک هستند. در حال حاضر نیز 116 پرونده در مراجع قضایی در ارتباط با واحدهای آلایندهای که مشکل آب و فاضلاب در شهرستان ری دارند، مفتوح است.
رییس اداره محیط زیست شهرستان ری با بیان اینکه اکثر این واحدهای آلاینده واحدهای صنفی هستند، تصریح کرد: بخشی از این واحدها مجاز و بخشی دیگر غیر مجاز هستند. برای مثال در شهرستان ری 48 واحد چربیسوزی و زهتابی فعالیت میکنند که از نظر محیط زیست بهطور کلی ماهیت این نوع واحدها غیرمجاز است. از اینرو در حال پیگیری هستیم تا بتوانیم این واحدها را در یک شهرک ساماندهی کنیم.
عبادتی در پایان با اشاره به اینکه دامداریها و کشتارگاههای شهرستای ری مجوز دارند اما با این حال با صدور اخطاریه به آنها اعلام میکنیم که خروجیهای خود را استاندارد کنند، گفت: واحدهای تولیدی چنانچه پس از صدور اخطاریههای زیست محیطی رفع آلایندگی نکنند طبق تبصره یک ماده 38 قانون مالیات و ارزش افزوده موظف هستند که یک صدم فروش سالیانه خود را برای جبران خسارتهای زیست محیطی به حساب خزانهداری کل بریزند.