پزشکان هشدار دادند که انگل مالاریای مقاوم به دارو با سرعت بالایی در جنوب شرق آسیا در حال گسترش است.
به گزارش ایسنا، انواع مقاوم به داروی انگلهای عامل مالاریا به سرعت در کشورهای جنوب شرق آسیا در حال گسترش است و موجب شده داروهای اصلی این بیماری به شکل نگرانکنندهای اثرگذاری خود را از دست بدهند.
در مطالعات انجام شده که نتایج آن در مجله بیماریهای عفونی لانست منتشر شده، آمده است در بخشهایی از تایلند، ویتنام و کامبوج بیش از 80 درصد از شایعترین انگلهای مالاریا به متداولترین داروهای ضد مالاریا مقاوم شدهاند.
یکی از محققان این مطالعه از دانشگاه آکسفورد گفت: یافتههای بدست آمده نشان دهنده بحران مقاومت دارویی انگلهای "پلاسمودیوم فالسیپاروم" است که از سال 2015 میلادی در کشورهای جنوب شرق آسیا تشدید شده است.
به گفته محققان در دهه 1980 نیز مقاومت انگلهای مالاریا به یکی از داروهای اصلی این بیماری موجب مرگ میلیونها نفر در آفریقا شد. هر سال بیش از 400 هزار نفر در آفریقا که بیشتر آنان کودک هستند بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند.
بیش از 200 میلیون انسان به انگل "پلاسمودیوم فالسیپاروم" آلوده هستند که عامل مرگ 9 نفر از 10 قربانی بیماری مالاریا در جهان به حساب میآید.
به گزارش روزنامه گاردین، ترکیب دارویی موسوم به DHA-PPQ در برابر انگل مالاریا اثرگذاری لازم را داشته، اما پزشکان در سال 2013 نشانههایی از مقاومت دارویی این انگل را مشاهده کردند.