رئیس شبکه هپاتیت ایران بر لزوم پرهیز از تتو و خالکوبی غیر بهداشتی تاکید کرد و گفت: در صورتی که تتو و خالکوبی در شرایط غیر استریل انجام گیرد، سبب ابتلا به بیماری هپاتیت c میشود.
به گزارش ،دکتر امیرعلی سهراب پور به رواج تتو و خالکوبی در جامعه اشاره کرد و افزود: اغلب این موارد در مراکز غیر بهداشتی انجام میشود و میتواند خطرات جدی از جمله ابتلا به ایدز یا هپاتیت را به همراه داشته باشد.
وی قمهزنی را یکی دیگر از موارد افزایش ریسک ابتلا به هپاتیت معرفی کرد و گفت: قمهای که توسط فرد بیمار استفاده میشود، امکان انتقال بیماری را به دیگران بسیار افزایش میدهد.
رئیس شبکه هپاتیت ایران، خون آلوده را یکی از مهمترین راههای انتقال این بیماری اعلام کرد و گفت: در هنگام قمهزنی احتمال انتقال خون آلوده از فردی به فرد دیگر بسیار فراوان است و باید از این کار جلوگیری کرد.
حدود 50 درصد معتادان تزریقی به هپاتیت C مبتلا هستند
وی با اشاره به اینکه معتادان تزریقی و زندانیان بیشترین تعداد ابتلا به هپاتیت C را دارند، گفت: حدود 50 درصد معتادان تزریقی به هپاتیت C مبتلا هستند و ابتلا به این بیماری در میان زندانیان هم بین 10 تا 20 درصد است.
سهراب پور، ابتلا به این بیماری در کشور را کمتر از نیم درصد اعلام کرد و گفت: تعداد مبتلایان در بین معتادان تزریقی و زندانیان بسیار بیشتر از میانگین کشوری است.
وی درباره چرایی درمان بیماران هپاتیت C گفت: اگر ما بیماران را شناسایی و درمان نکنیم، سالی هزار مورد پیوند کبد جدید به دلیل ابتلا به این بیماری در کشور خواهیم داشت.
رئیس شبکه هپاتیت ایران، پیوند کبد را یک عمل جراحی بسیار سخت اعلام کرد و گفت: هر چند جراحان حاذقی در این زمینه در شهرهایی مانند تهران و شیراز داریم اما این پیوند یک عمل سخت و پرهزینه است و مقدار زیادی از هزینهها بر عهده دولت است.
وی با تاکید بر اینکه سالی هزار پیوند کبد جدید بار مالی سنگین برعهده نظام سلامت میگذارد، افزود: آنهایی که نمیتوانند پیوند شوند مانند افراد بالای 60 سال هم زندگی پر مشقت و زجر را میگذارنند.
سهراب پور ضمن تشکر از اقدامات سید موید علویان رئیس قبلی شبکه هپاتیت ایران، گفت: او بیش از یک دهه ریاست شبکه هپاتیت ایران را به عهده داشت و زحمات بسیار زیادی در آگاهیبخشی جامعه در این زمینه و درمان بیماران داشته است و البته همچنان نیز در این زمینه فعالیت دارد.